Σούπερ εθιστικές αστυνομικές ταινίες με ναρκωτικά

Αδρεναλίνη στα ύψη, και ερμηνείες πολλών αστέρων. Πέντε… εθιστικές ταινίες που αξίζει να δείτε και να ξαναδείτε.
Σούπερ εθιστικές αστυνομικές ταινίες με ναρκωτικά
Κυνηγητά με αυτοκίνητα, σκοτεινά καρτέλ, αδίστακτοι βαρόνοι και οι άνθρωποι που τους κυνηγούν. Οι αστυνομικές ταινίες που ακολουθούν έχουν έναν κοινό παρονομαστή, τα ναρκωτικά, και έναν ακόμα: Ότι είναι όλες τους συναρπαστικές, και βλέπονται… χωρίς ανάσα.

Blow (2001)



Ο Τζόνι Ντεπ πρωταγωνιστεί ως George Jung, ή Boston Goerge, ή El Americano, ή αλλιώς ο άνθρωπος που εδραίωσε το εμπόριο κοκαΐνης στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’70. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Jung, ο οποίος ως εγκέφαλος του καρτέλ Medellin ήταν υπεύθυνος για το 89% της κοκαΐνης που περνούσε παράνομα από την Κολομβία στις ΗΠΑ. Συμπρωταγωνιστεί η Πενέλοπε Κρουζ και σκηνοθετεί ο Τεντ Νταμ.

Sicario: Ο Εκτελεστής (2015)



Ιδεαλίστρια πράκτορας του FBI καλείται από την κυβέρνηση να πάρει θέση στον αγώνα ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, που ολοένα κλιμακώνεται. Πρωταγωνιστούν οι Έμιλι Μπλαντ, Τζος Μπρόλιν και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, και σκηνοθετεί υποδειγματικά ο καναδός Ντενίς Βιλνέβ. Η ταινία προτάθηκε για τρία Όσκαρ, και προβάλλεται τον Οκτώβριο στα κανάλια Novacinema, ενώ χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand μπορούμε να την δούμε ό,τι ώρα και όσες φορές θέλουμε, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Layer Cake (2004)



Ατυχώς μεταφρασμένη ως “Χάπια, σφαίρες και 2 εκατομμύρια λίρες” η ταινία του Μάθιου Βον ακολουθεί τον τελευταίο Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κραιγκ, ως επιτυχημένο έμπορο κοκαΐνης στις δύο δυσκολότερες αποστολές της καριέρας του, τις οποίες θα αναλάβει μία ημέρα πριν την πρόωρη «συνταξιοδότησή» του. Συμπρωταγωνιστούν, μια πανέμορφη Σιένα Μίλερ, και οι Τομ Χάρντι και Μάικλ Γκαμπόν.

Traffic (2000)



Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σκηνοθετεί και οι Μάικλ Ντάγκλας, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς πρωταγωνιστούν σε αυτή την σπονδυλωτή ταινία, στην οποία εκτυλίσσονται τέσσερις συναρπαστικές ιστορίες: Ένας μεξικανός αστυνομικός διαπιστώνει πως το καινούριο του αφεντικό είναι μπλεγμένο με το καρτέλ των ναρκωτικών. Ένας έμπορος ναρκωτικών συλλαμβάνεται και καταδίδει το αφεντικό του. Η γυναίκα του αφεντικού προσπαθεί να τον γλιτώσει από τα νύχια της αστυνομίας. Ένας δικαστής ανοίγει πόλεμο ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών, και μαθαίνει ότι η κόρη του είναι χρήστης. Η ταινία κέρδισε δικαίως το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

French Connection (1971)



Ο ελληνικός τίτλος αυτής της σχετικά άγνωστης, πλην αριστουργηματικής, ταινίας ήταν «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία». Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν, που κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, μας διηγείται την ιστορία δύο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Νέας Υόρκης, οι οποίοι ανακαλύπτουν ένα τεράστιο φορτίο ηρωίνης να φτάνει στην πόλη τους με ένα… βαπόρι απ’ τη Γαλλία. Ο Τζιν Χάκμαν κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η ταινία τιμήθηκε επίσης με άλλα τρία Όσκαρ –Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v