10 έλληνες κομίστες που αξίζει να ανακαλύψεις

Noir ιστορίες, χιούμορ, βρικόλακες, αίμα και δάκρυα σε εθιστικές δουλειές δέκα ελλήνων και ελληνίδων σκιτσογράφων.

Έλενα Γώγου




Η 24ρονη δημιουργός ξεκίνησε το 2015 να δημοσιεύει τις δουλειές της και έκτοτε έχει συμμετέχει σε αρκετές εκθέσεις και περιοδικά. Η πρώτη της αυτοέκδοτη δουλειά με τίτλο «Undead» έδειξε τον προσανατολισμό της στο είδος του horror (και των ζόμπι), ενώ συνέχισε με το «Bloodfest: Bad Blood» στον κόσμο των βρικολάκων.

Θανάσης Πετρόπουλος




Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «Πλασματικά Νούμερα» το 2013, και συνέχισε στο ίδιο χιουμοριστικό/καυστικό στιλ με τα «Καμμένα Βούρλα» το 2015 και τα «Προτελευταίοι» και «Προτελευταίοι Ξανά» μαζί με τον Αντώνη Βαβαγιάννη του «Κουραφέλκηθρα».

Tomek




Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο του animation και μετά το 2000 μπήκε στον χώρο των κόμικς. Χαρακτηριστικό έργο του η σειρά «Κουλούρι», στην οποία ξεδιπλώνει το σουρεάλ και κωμικό του στιλ, αλλά και ο πρόσφατος «Υπέροχος Κόσμος» και η «Πριγκίπισσα Αθηνά».

Nanco




Ο 27χρονος δημιουργός του «Φου και Ρόνι» έκανε το ντεμπούτο του το 2015 και ξεχωρίζει για το αναρχικό και στιλάτο του σχέδιο, το χιούμορ και την νταρκίλα με την οποία σκιτσάρει.

Ευγενία Κουμάκη



Η limited δουλειά της «Η κοκκινοσκουφίτσα και το λυκόπουλο στην συνωμοσία του καφέ» ανέδειξε την αγάπη της για τον… καφέ αλλά και το σκίτσο, ενώ το ταλέντο της ξεδιπλώθηκε σε δουλειές όπως το Hubris, ένα sci-fi thriller και το KMGB (Kiss My Glorious Butt).

Σταύρος Κιουτσιούκης




Ο θεσσαλονικιός κομίστας κυκλοφόρησε το πρώτο του έργο «Οι θλιβερές περιπέτειες του Yellow Boy» το 2006 και έκτοτε έχει εκδώσει αρκετά φάνζιν και comic album, μεταξύ των οποίων τον «Δεξιοτέχνη», την «Νικολέτ», τα «Πατουσάκια» και τα «Βυζιά».

Βαγγέλης Χατζηδάκης




Ο άνθρωπος πίσω από την σπαρταριστή σειρά Phat Comicz, έχει ήδη βγάλει δύο βιβλία – Full Phat και Full Phat 3- και έχει γράψει το σενάριο του «Ιστορίες για Σιέστα» σε σκίτσα της Διονυσίας Δεδούση.

KLiMiS




Ο αυτοδίδακτος δραμινός σκιτσογράγος φιλοξενείται στα τρία πρώτα τεύχη του Μπλε Κομήτη με την «Τελευταία Σελίδα», ενώ το πρώτο του αυτοεκδιδόμενο κόμικ είναι το «Οι (α)Διάφορες Ιστορίες του Αναγνώστη Παλάμπρα».

Παναγιώτης Γερακάκης




Ο «Πανάγος» μας παρουσιάστηκε μέσα από το σινεφίλ και ανατρεπτικό fanzine «Άσχημη Νύχτα», αλλά και μέσα από τις σελίδες του «Μπλε Κομήτη» με την ιστορία «Παρίσι χειμώνας 1788». Το πιο πρόσφατο fanzine του «Ψυχαλάστρας», διηγείται μια ενδιαφέρουσα noir ιστορία.

Στηβ Στιβακτής




Δουλεύει στο χώρο των κόμιξ από το 2008, κάνοντας το μεγάλο «μπαμ» με τις δουλειές του «Εσμέ» και «Σκιτσούχτρα». Η τελευταία είναι μια απολαυστική αναφορά με χιούμορ και αυτοσαρκασμό στην καθημερινότητα ενός δημιουργού κόμιξ.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v