Πού θα κάνετε δωρεάν μαθήματα στην Αθήνα

Επτά σούπερ δημιουργικές ιδέες για να ξεκινήσετε δωρεάν μαθήματα και σεμινάρια το 2017 στην Αθήνα.
Πού θα κάνετε δωρεάν μαθήματα στην Αθήνα
Μαθήματα τουρκικών ή παραδοσιακούς χορούς; Τρισδιάστατη εκτύπωση και τεχνολογικά εργαστήρια ή yoga και κηπουρική; Φωτογραφία και θεατρική τέχνη ή μήπως ελληνική νοηματική γλώσσα. Τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα του 2017 είναι… δωρεάν και παρακάτω σας συγκεντρώνουμε τις διευθύνσεις που θα σας τα προσφέρουν.

Δωρεάν μαθήματα τουρκικών στο Λέι Λιμ Λέι
Στον φιλόξενο, παρεΐστικο χώρο του μεζεδοπωλείου Λέι Λιμ Λέι (Βαλτινών 2, Γκύζη, τηλ: 211 7009383), που μεταμορφώνεται σε λειτουργικότατο… μίνι φροντιστήριο δύο φορές τη βδομάδα, ο Κιαμίλ αναλαμβάνει να μας διδάξει τουρκικά. Κάθε Δευτέρα απόγευμα πραγματοποιούνται μαθήματα για αρχάριους και κάθε Πέμπτη απόγευμα για προχωρημένους (18.00-20.00).

Δωρεάν παραδοσιακοί χοροί στο δήμο Κηφισιάς 
Δωρεάν τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά (από Γ’ Δημοτικού και πάνω) και για ενηλίκους προσφέρει ο δήμος Κηφισιάς στο τμήμα πολιτισμού «Δημήτριος Βικέλας» (Μυρσίνης και Διονύσου για παιδιά, στο 3ο ΚΑΠΗ για ενήλικες), ενώ δωρεάν είναι και τα μαθήματα αγιογραφίας για ενηλίκους στην Έπαυλη Δροσίνη και την Βίλλα Κώνστα (πληροφορίες στο τηλ: 2132007204).

Δωρεάν μαθήματα τεχνολογιών ανοιχτού υλικού
Στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Σ. Νιάρχου, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών οργανώνει σε αθηναϊκά σχολεία μαθήματα για οποιονδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει δεξιότητες τρισδιάστατης εκτύπωσης, ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων, open street map, βικιπαίδειας και Ubuntu Linux (αιτήσεις συμμετοχής ως 31/1/2017).

Zumba fitness για εφήβους
Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ οργανώνει μαθήματα Zumba για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο Παγκράτι. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές τη βδομάδα και έχουν διάρκεια 1,5 ώρα, μέχρι τον Μάρτιο (κάθε Τρίτη και Πέμτπη απόγευμα). Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο παραπάνω link.

Δωρεάν μαθήματα στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών
Το πάντα δραστήριο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών (Αθ. Χειλίου 16, Αχαρνές, τηλ: 210 2445788) προσφέρει δωρεάν τμήματα εκπαίδευσης σε ένα σωρό ενδιαφέροντες τομείς, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την φωτογραφία, την ελληνική νοηματική γλώσσα, την κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος και το θεατρικό παιχνίδι. Συνήθως οι εγγραφές ολοκληρώνονται στην αρχή κάθε σεζόν ενώ η συμμετοχή είναι ελεύθερη καθώς η λειτουργία του χώρου βασίζεται στον εθελοντισμό.

Μαθήματα στο ΚΠΙΣΝ
Τις δωρεάν εκδηλώσεις και δραστηριότητες συνεχίζει το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος (Ευριπίδου & Δοϊράνης), με δράσεις όπως εργαστήρια κηπουρικής, διατροφής, συμβουλευτική άσκησης, μαθήματα πληροφορικής για όλους, στίβο για παιδιά, pilates, αερόβια προπόνηση, ψυχοκινητική αγωγή, μαθήματα πρώτων βοηθειών, θαλάσσιο καγιάκ στο κανάλι, yoga, εργαστήριο παραδοσιακού χορού ενηλίκων και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και δωρεάν, αρκεί να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή.

Βιωματικό εργαστήρι ελεύθερης έκφρασης στο Εμπρός
«Ένα δημιουργικό ταξίδι επιστροφής στο φως, που υπάρχει μέσα μας» μας καλεί να δοκιμάσουμε η ομάδα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή), ένα εργαστήρι-εκδρομή δημιουργικής συνύπαρξης με την εμψυχώτρια και δραματοπαιδαγωγό Χαρά Αλεξάκη. Η συμμετοχή είναι με ελεύθερη συνεισφορά, που στηρίζει κυρίως ελληνίδες και μετανάστριες κρατούμενες. Η επόμενη συνάντηση είναι την Κυριακή 15/1 16.00-19.00 – δείτε πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο παραπάνω link.

Δωρεάν μαθήματα του Δικτύου Αλληλεγγύης στο Βρυσάκι 
Ένα πρόγραμμα που δημιουργεί δίκτυο αλληλοβοήθειας με την εθελοντική προσφορά δεκάδων δωρεάν μαθημάτων, η «Αλληλεγγύη» ξεκινά το νέο της κύκλο στο Βρυσάκι της Πλάκας σε συνεργασία με το Athens Fringe Festival αυτό τον Ιανουάριο. Θα χρειαστεί μόνο μια εγγραφή της τάξης των 15€ για να παρακολουθήσετε έως και τρία μαθήματα από τον «κορμό» μαθημάτων. Έχετε να διαλέξετε από ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα: Θεατρικό αυτοσχεδιασμό ή φωτογραφία; Σύγχρονο χορό ή σάλσα; Ξένες γλώσσες ή υποκριτική; Διαλογισμό, οραματισμό ή μουσική και ελεύθερο σχέδιο; Ιστορία της Πόλης ή της Μοντέρνας Τέχνης; Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από τις 12 το μεσημέρι ως το απόγευμα. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ως 13/1.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v