Σεμινάρια μεταξοτυπίας και σφραγίδας στις "Λούπες"

Δύο σεμινάρια μας καλούν να γνωρίσουμε τον κόσμο της μεταξοτυπίας και τις σφραγίδας και να πειραματιστούμε με τους πιο δημιουργικούς τρόπους.
Σεμινάρια μεταξοτυπίας και σφραγίδας στις Λούπες

Σεμινάριο μεταξοτυπίας

Τι θα λέγατε για ένα δημιουργικό παιχνίδι με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες; Έναν πειραματισμό με υλικά που δημιουργούν πολύ ιδιαίτερες εικόνες χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις; Η μεταξοτυπία είναι μία τεχνική που θα αγαπήσετε. Απευθύνεται σε όλους, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει ειδικότερα από γραφίστες και εικονογράφους μέχρι εικαστικούς και σχεδιαστές υφασμάτων που θέλουν να εξελίξουν την τέχνη τους.

Και μπορούν εύκολα να τη μάθουν στο σεμινάριο Μεταξοτυπίες που οργανώνεται στον χώρο Λούπες/Printing, σε τμήματα 4 ατόμων κάθε Τετάρτη και Σάββατα ως τις 21 Δεκεμβρίου. 

Τι είναι η μεταξοτυπία
Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ. Το μελάνι περνάει απ’ το τελάρο με τη βοήθεια της σπάτουλας και η εικόνα μας αναπαράγεται πάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια (χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α.). Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά και γι’ αυτό τα τυπώματα είναι τόσο ξεχωριστά.

Γιατί να τη δοκιμάσω;
«Είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική και φιλική στον πειραματισμό, στο λάθος και στο τυχαίο και δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου.

Στα σεμινάρια βλέπουμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Τα μελάνια που χρησιμοποιούνται είναι υδατοδιαλυτά και ιδανικά για χαρτί και ύφασμα. Μαθαίνουμε να τυπώνουμε με τον απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία ακόμα και στο σπίτι.

Περιγραφή μαθημάτων:
Μάθημα 1: Εισαγωγή, γνωριμία με τα υλικά και τα εργαλεία και επιλογή εικόνας
Μάθημα 2: Προετοιμασία τελάρου, επεξεργασία και εμφάνιση εικόνας
Μάθημα 3-4: Τεχνικές και τύπωμα
Μάθημα 5: Τύπωμα και αποκατάσταση τελάρου, επιλογή τυπωμάτων και αρίθμηση

Μάθετε περισσότερα εδώ

Σεμινάριο σφραγίδας

Η σφραγίδα έχει τη δική της χάρη. Ανάλογα με το υλικό απο το οποίο είναι φτιαγμένη, δίνει και διαφορετική ματιέρα. Μας δίνει στάμπες για πάντα και μάλιστα, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο μελάνι, μπορούμε να σφραγίσουμε πάνω σε οτιδήποτε: χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, ξύλο, γυαλί, πλαστικό... Με μια σφραγίδα μπορούμε να δημιουργήσουμε ενα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, να βάλουμε σ’ αυτό περισσότερα από ένα χρώματα και αυτά να μην πέφτουν ακριβώς στη θέση τους όταν τυπώνουμε. Και αυτό να μας αρέσει κι απο πάνω!

Όπως αναφέρουν και οι υπέυθυνες του σεμιναριού, "μπορεί κανείς να τη φτιάξει με τα πιό φθηνά υλικά και παρ’όλ’ αυτά το αποτέλεσμα να είναι έως και εκθαμβωτικό. Για να μη μιλήσουμε, δε, για τις θεραπευτικές ιδιότητες της σφραγίδας, που όταν τη χαράσεις αναγκαστικά συγκεντρώνεσαι (γιατί αν χαράξεις σε σημείο που δεν πρέπει την πάτησες) και βγάζεις και τα νεύρα σου σ’αυτή όταν τη σκάβεις και δεν ταλαιπωρείς μετά και τους γύρω σου!"

Στο εργαστήριο θα μάθουμε τον τρόπο να φτιάχνουμε τις δικές μας σφραγίδες, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κάθε φορά υλικό, για να πετύχουμε τις ωραιότερες στάμπες. Θα χρησιμοποιήσουμε μελάνια για χαρτί αλλά και για ύφασμα.

Info:
Λούπες/Τυπώματα, Μεθώνης 57-59, τηλ: 6938940682, 6973790449

Σεμινάριο Μεταξοτυπίας
Δύο τμήματα των 4 ατόμων, 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις
Τετάρτες 17:00 - 22:00 (23/11 - 21/12)
Σάββατα 11:30 - 17:30 (19/11 - 17/12 ) *διάλειμμα 45’ για φαγητό
Κόστος: 180€ (130€ δίδακτρα + 50€ υλικά)*
*Στο κόστος των υλικών συμπεριλαμβάνονται: μελάνια (υδατοδιαλυτά), χαρτιά και ατομικό ξύλινο τελάρο

Σεμινάριο Σφραγίδας
[email protected]
Το σεμινάριο διαρκεί δύο τρίωρα Δευτέρα 5/12, 18:30-21:30 και Δευτέρα 12/12, 18:30-21:30
Κόστος: 65€ (τα υλικά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v