Βράδυ με πανσέληνο στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας

Μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και παρατήρηση των αστεριών υπό το φως της Πανσελήνου μας καλεί να περάσουμε το Αστεροσκοπείο της Αθήνας στο Θησείο.
Βράδυ με πανσέληνο στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας
Με αφορμή την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, αλλά και για να μας προετοιμάσει για την «Βραδιά του Ερευνητή» που διοργανώνεται στο τέλος του μήνα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του στο Θησείο για μια βραδιά γεμάτη εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συγκεκριμένα, στο Αστεροσκοπείο του λόφου Φιλοπάππου, από τις 17.00 το απόγευμα θα μοιράζονται τα δελτία προτεραιότητας, για όσους θέλουν να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξής εκδηλώσεις:

-Περιήγηση στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, στα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου και στην παρατήρηση του ουρανού, μαζί με ξενάγηση στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων
-Συναυλία από το συγκρότημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου «Lunar Park» (21.00-22.30)
-Έκθεση φωτογραφίας από τους ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου με θέματα σχετικά με την Αστρονομία, το Διάστημα, τη Γη και την Ατμόσφαιρα
-Ήχοι του διαστήματος: Η μουσική εμπνέεται από την Αστρονομία (σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου)

Πώς θα πάτε:
Για να επισκεφθείτε το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (σταθμός Θησείο) ή το Μετρό (σταθμός Μοναστηράκι) και μετά από δέκα λεπτά περπάτημα θα βρεθείτε στην κορυφή του Λόφου Νυμφών. Το Κέντρο διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι από τις οδούς ‘Πνυκός’ ή ‘Οτρυνέων’, ενώ μόνο ένα τμήμα της οδού ‘Αποστόλου Παύλου’ είναι ανοιχτή για τα οχήματα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v