Ιστορίες μυστηρίου: Μπορείτε να τις λύσετε;

Πέντε μπλε ιστορίες που θα χαρίσουν άφθονες ώρες διασκέδασης και… σπαζοκεφαλιάς στην παρέα, που πρέπει να βρει τη λύση τους.
Ιστορίες μυστηρίου: Μπορείτε να τις λύσετε;
Μπορεί να τις έχετε ακουστά σαν «Μπλε Ιστορίες», και να τις έχετε πετύχει σε κάρτες, app για το smartphone, ή απλώς προφορικές διηγήσεις σε παρεΐστικες μαζώξεις και πολύωρα ταξίδια με καράβι. Οι κανόνες είναι απλοί: Κάποιος από την παρέα λέει μια ιστορία, η οποία φαινομενικά δεν βγάζει νόημα, και οι υπόλοιποι προσπαθούν με ερωτήσεις που απαντιούνται με «ναι» ή «όχι» να βρουν την άκρη του νήματος και να διαλευκάνουν το μυστήριο της ιστορίας. Κάποιες από αυτές είναι τρομακτικές, κάποιες εντελώς καθημερινές, ορισμένες εμπλέκουν φόνους, ενώ άλλες όχι.

Ο αφηγητής έχει επίσης δικαίωμα εκτός από «ναι» ή «όχι» να απαντήσει και «άγνωστο» (αν κάποιο στοιχείο της ιστορίας δεν το γνωρίζουμε) ή «άνευ σημασίας», αν θέλει να βοηθήσει λίγο τους συμπαίκτες του, επειδή θεωρεί ότι η απάντηση στην ερώτησή τους θα τους μπερδέψει ή θα τους απομακρύνει από την λύση της ιστορίας. Ορίστε, λοιπόν, πέντε ιστορίες για να ξεκινήσετε –για περισσότερες, κάντε κλικ στο BleIstories.blogspot.

Έκτος όροφος

Η ιστορία:
Ένας άνθρωπος μένει στο ρετιρέ μιας πολυκατοικίας 6 ορόφων. Κάθε μέρα που γυρνάει στο σπίτι, μπαίνει στο ασανσέρ και πατάει το κουμπί για τον 4ο όροφο. Βγαίνει και συνεχίζει με τα πόδια ως τον έκτο. Όταν βρέχει όμως πατάει κατευθείαν το κουμπί για τον έκτο.

Η λύση: Ο τύπος είναι κοντός και δεν φτάνει να πατήσει το κουμπί μέχρι τον 6ο. Έτσι πηγαίνει από τις σκάλες. Τις βροχερές μέρες όμως έχει μαζί του ομπρέλα και πατάει το κουμπί του 6ου με αυτήν.

Καινούρια παπούτσια

Η ιστορία:
Η Κάτια μπαίνει σε ένα μαγαζί και αγοράζει ένα καινούριο ζευγάρι παούτσια. Αυτό θα γίνει η αιτία τού θανάτου της το ίδιο βράδυ.

Η λύση: Η Κάτια είναι παντρεμένη με έναν εκτοξευτή μαχαιριών και συμμετέχει καθημερινά στο νούμερο του στο τσίρκο. Αγόρασε τα παπούτσια για να κάνει έκπληξη στον άνδρα της. Τα τακούνια όμως ήταν ψηλότερα από εκείνα των προηγούμενων παπουτσιών της. Ο άνδρας της, μην ξέροντας τίποτα, πέταξε τα μαχαίρια στο συνηθισμένο ύψος, με αποτέλεσμα η κοπέλα να βρει μοιραίο θάνατο.

Ο παπάς και ο δήμαρχος

Η ιστορία:
Ο ιερέας ενός χωριού βγάζει τον αποχαιρετιστήριο λόγο του. Ο δήμαρχος του χωριού φθάνει καθυστερημένος και ανεβαίνει στο βήμα για να βγάλει το δικό του λόγο. Κατά τη διάρκεια όμως τού λόγου του, κάποιος τον δολοφονεί.

Η λύση: Ο παπάς του χωριού συνταξιοδοτείται και βγάζει αποχαιρετιστήριο λόγο στο χωριό. Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι το χωριό είναι γεμάτο εγκληματίες... «Να φανταστείτε», λέει, «η πρώτη μου εξομολόγηση εδώ είχε να κάνει με εκείνον τον ανεξιχνίαστο φόνο που είχε αναστατώσει τη μικρή μας κοινωνία». Ο δήμαρχος φτάνει αργοπορημένος και χωρίς να έχει ακούσει την ομιλία του παπά ξεκινάει: «Αγαπητοί μου δημότες, η κοινότητα μας έχει την τιμή να αποχαιρετά έναν σπουδαίο άνθρωπο... Το γνωρίζω προσωπικά, γιατί εγώ είχα την τιμή να είμαι το πρώτο πρόσωπο που εξομολογήθηκε στον ενάρετο αυτό ιερέα». Ένας συγγενής του θύματος από το ακροατήριο, βγάζει το όπλο του και τον πυροβολεί.

Όπισθεν

Η ιστορία: Ο Αντώνης κάνει ένα βήμα πίσω και πέφτει νεκρός.

Η λύση: Ο Αντώνης ήταν καθαριστής εξωτερικών τζαμιών σε έναν ουρανοξύστη. Μετά τη δουλειά είχε ραντεβού. Έτσι αφού χτένισε τα μαλλιά του έκανε ένα βήμα πίσω για να τα δει στα τζάμια καθρέπτες. Το βήμα αυτό όμως αποδείχτηκε μοιραίο.

Το τρένο

Η ιστορία: Ένας άνθρωπος βγαίνει από ένα κτήριο και μπαίνει σε ένα τρένο. Μέσα στο τρένο αυτοκτονεί.

Η λύση: Ο άνθρωπος ήταν τυφλός και πρόσφατα είχε κάνει εγχείρηση για να διορθώσει το πρόβλημά του. Καθώς ήταν στο τρένο αποφάσισε να βγάλει τους επιδέσμους γύρω από τα μάτια του. Όμως εκείνη την στιγμή το τρένο περνούσε από τούνελ με αποτέλεσμα τα πάντα να σκοτεινιάσουν. Ο άνδρας, νομίζοντας ότι η εγχείρηση απέτυχε, αυτοκτόνησε.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v