Γρίφοι-πρόκληση: Μπορείτε να τους λύσετε;

Αποκαλούνται «τροφή του μυαλού» και όχι άδικα. Από τους πιο κλασικούς ως και τους πιο… εκσυγχρονισμένους, οι πιο εθιστικοί γρίφοι είναι συγκεντρωμένοι εδώ και σας προκαλούν να τους λύσετε.
Γρίφοι-πρόκληση: Μπορείτε να τους λύσετε;
του Γιώργου Κόκουβα

Όλα ξεκίνησαν από μία… Σφίγγα. Το μυθικό τέρας που σταματούσε τους περαστικούς στις Θήβες και τους ρωτούσε το γνωστό αίνιγμα για την πορεία του ανθρώπου ανά ηλικία βρήκε τον δάσκαλό του από τον Οιδίποδα. Ο τραγικός ήρωας μας έδειξε τον δρόμο και κάθε γενιά μεγαλώνει με γρίφους που ακονίζουν το μυαλό.

Βέβαια, από τους… παλαιάς κοπής γρίφους, του τύπου «από κάτω σαν βαμβάκι, από πίσω σαν ψαλίδι» έχουμε προχωρήσει πολύ. Τα riddle games στο διαδίκτυο έχουν αναγάγει το είδος σε «κολλητική ασθένεια» και το ομολογούμε: Έχουμε περάσει ώρες μπροστά σε μία οθόνη, για να βρούμε την απάντηση που θα μας μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο. Ώρα να κολλήσετε κι εσείς. 

Destination Elsewhere 
Προορισμός: Κάπου αλλού. Αυτό θα σκεφτείτε κι εσείς μετά από ώρες σπαζοκεφαλιάσματος μπροστά από τις έξυπνες «οθόνες» του συγκεκριμένου online γρίφου. Έχει 95 επίπεδα –συν επτά κρυφά- και υπόσχεται χιουμοριστικές προκλήσεις για το μυαλό σας, υπό την προϋπόθεση να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις web browsing. Οι φήμες στα forum που δημιουργήθηκαν για το παιχνίδι λένε πως κανείς δεν έχει καταφέρει να το τερματίσει. Εσείς θα μπορέσετε; 


iRiddler.com και Just riddles and more
Λιγότερο ευρηματικοί από το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά με μεγαλύτερη ποικιλία και κατάλληλοι για κάθε ηλικία, οι γρίφοι των δύο συγκεκριμένων sites αποτελούν τις κύριες πηγές quiz για να περάσει ευχάριστα ο ελεύθερος χρόνος σας –από δευτερόλεπτα μέχρι ώρες. Η κατηγορία Word Riddles του iRiddler και οι Γρίφοι λογικής του Just Riddles and more τράβηξαν περισσότερο την προσοχή μας. 


Πέμπτη Μέρα
Έχει και η Ελλάδα τον γρίφο-υπερπαραγωγή της. Πριν από δύο περίπου χρόνια, η «Πέμπτη Ημέρα» ξημέρωσε στην χώρα μας και έντεκα καλογραμμένα επεισόδια έστησαν μια σειρά από πανέξυπνους γρίφους που εθίζουν τον παίκτη. Πάρτε μία ιδέα από το επίσημο trailer της σειράς, βλέποντας το παρακάτω video.



Οι αποφάσεις σας επηρεάζουν τις εξελίξεις και η πραγματική ζωή μπλέκεται με την μυθοπλασία. Μάθετε περισσότερα για την 5η Ημέρα από παλιότερο δημοσίευμα του in2life πατώντας εδώ

Mindbreakers
Κρατώντας ψηλά το επίπεδο των γρίφων, αυτή η παρέα με τα αινίγματα μετρά πάνω από δέκα χρόνια στον διαδικτυακό αέρα. Από οπτικές παραπλανήσεις και quiz με εικόνες μέχρι γρίφους που απαιτούν σημειωματάριο και ώρες σκέψης, οι Mindbreakers είναι ό,τι πρέπει για ένα break από τις σκοτούρες –ή από την τηλεόραση. Οι χρήστες του site παραθέτουν κάτω από κάθε γρίφο τις απαντήσεις τους και συνεργάζονται για να βρουν την άκρη. Τα μεγάλα πνεύματα… συναντώνται στο Mindbreakers.com.

Ο Γρίφος του Αϊνστάιν
Τελειώνοντας με κάτι πιο κλασικό, παραθέτουμε τον περίφημο γρίφο του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Η «παράδοση» λέει πως το μεγάλο μυαλό του 20ου αιώνα έφτιαξε το συγκεκριμένο αίνιγμα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και υποστήριξε πως το 98% των ανθρώπων δεν μπορεί να το λύσει. Ανήκετε εσείς στο «εκλεκτό» 2%; Ακολουθεί ο γρίφος, καθώς και η λύση του για τους… ζαβολιάρηδες.

Υπάρχουν πέντε σπίτια πέντε διαφορετικών χρωμάτων.
Σε κάθε σπίτι ζει ένας άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας.
Οι πέντε ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο είδος ποτού.
Καπνίζουν μία συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχουν ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο.
'Ολοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια,
διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και διαφορετικά είδη ποτών
.

Η ερώτηση είναι: Ποιος έχει το ψάρι;

ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Ο Άγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.
2. Ο Σουηδός έχει σκύλο.
3. Ο Δανός πίνει τσάι.
4. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο σπίτι.
5. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.
6. Αυτός που καπνίζει Pall mall εκτρέφει πουλιά.
7. O ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.
8. Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.
9. Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.
10. Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σ' αυτόν που έχει γάτες.
11. Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σ' αυτόν που καπνίζει Dunhill.
12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Blue master πίνει μπύρα.
13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince.
14. Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.
15. Αυτός που καπνίζει Blends έχει ένα γείτονα που πίνει νερό.

Την απάντηση θα την βρείτε εδώ. Εμείς σας προτείνουμε να προσπαθήσετε τουλάχιστον λίγο πριν πατήσετε το συγκεκριμένο link. Καλή επιτυχία!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v