Online quiz γνώσεων: Πόσο «διαβασμένος» είσαι;

Επτά ιστοσελίδες γεμάτες κουίζ γνώσεων, για να «κολλήσετε» online, αν έχετε «τερματίσει» το Quizdom.
Online quiz γνώσεων: Πόσο «διαβασμένος» είσαι;
Έχετε κολλήσει τελευταία με το Quizdom στο κινητό σας και θέλετε να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο, τεστάροντας ακόμη περισσότερο τις γνώσεις σας; http://www.quizdom.gr/ Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς επτά ιστοσελίδες που θα σας κάνουν να «καείτε» με τις ώρες, απαντώντας σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων, λύνοντας γεωγραφικούς γρίφους και βρίσκοντας σωστές απαντήσεις σε διαδικτυακές παρτίδες Trivial.

Προειδοποίηση: Κάποια από τα παρακάτω είναι εθιστικά. Μην τα δοκιμάσετε εν ώρα εργασίας. 

MyCosmos και Funny Games 
Στα δύο αυτά ελληνικά sites, θα βρείτε μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών, αλλά αδυναμία μας είναι τα τεστ γεωγραφικών γνώσεων του MyCosmos, που πρόκειται για παιχνίδια-δημιουργίες του Travel Blog, με τη σφραγίδα του δημοφιλούς ταξιδιωτικού δικτύου TripAdvisor. Στο δε FunnyGames, θα βρείτε παιχνίδια γνώσεων όπως ο γνωστός «Εκατομμυριούχος», αλλά και γρίφους για να ακονίσετε το μυαλό σας. 

Sporcle 
Ίσως το πιο οργανωμένο quiz website που έχουμε συναντήσει, το Sporcle δεν έχει μόνο ευφυώς στημένα κουίζ, αλλά δίνει στη δυνατότητα και στους χρήστες τους να δημιουργήσουν τα δικά τους και να τα ανεβάσουν, ενώ σας επιτρέπει να εγγραφείτε για να ανταγωνίζεστε τους υπόλοιπους παίκτες κρατώντας σκορ. Εδώ θα βρείτε τεστ γνώσεων για σπορ, γεωγραφία, μουσική, κινηματογράφο, τηλεόραση, Ιστορία, λογοτεχνία, γλώσσες, επιστήμη και πολλές ακόμη κατηγορίες. 

Trivial Plaza 
Λιτά αλλά «to the point» σχεδιασμένο, το Trivial Plaza διαθέτει online quiz στις εξής εννιά κατηγορίες: Pop μουσική, Ταινίες, Επιστήμη, Υπολογιστές, Λογοτεχνία, Γεωγραφία, Κλασική Μουσική, Ιστορία και Διάφορα. Σε κάθε κουίζ, σας δίνεται και το Μέσο Σκορ όσων το έχουν δοκιμάσει έως τώρα, και εσείς καλείστε να το ξεπεράσετε. 

YouPlay 
Τα κουίζ γνώσεων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο YouPlay, ιστοσελίδα που διαθέτει επίσης σουντόκου, trivia tests, σταυρόλεξα, λεκτικούς γρίφους και δυνατότητα εγγραφής και multiplayer παρτίδες με καταμέτρηση σκορ. 

LizardPoint 
Ιστορικοί ηγέτες. Διάσημα έργα τέχνης. Μαθηματικοί γρίφοι. Γεωγραφικά παιχνίδια σε διαδραστικούς χάρτες. Και πολλά παιχνίδια ειδικά φτιαγμένα για παιδιά. Όλα βρίσκονται στις σελίδες και υποσελίδες του LizardPoint. Μάλιστα, στην πλαϊνή στήλη θα βρείτε και trivia ή οδηγίες για δασκάλους και ορισμούς για… μαθητευόμενους, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα. 

QuizFactor 
Γενικές γνώσεις, μουσική, φαγητό, σινεμά, ζώα και φύση, επιστήμες, θέαμα, αθλήματα είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες των κουίζ του Quizfactor. Δοκιμάστε τα photo quiz αν είστε οπτικοί τύποι, τα time trial αν θέλετε να κονταροχτυπηθείτε με το χρονόμετρο ή τα cryptic quiz για να ανακαλύψετε τις απαντήσεις μέσα από στοιχεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v