Comicdom Con Athens: Η 9η γιορτή των comic ξεκινά

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ comics ανοίγει τις πύλες του στους λάτρεις της ένατης τέχνης.
Comicdom Con Athens: Η 9η γιορτή των comic ξεκινά
Στην ένατη διοργάνωσή του, το άκρως επιτυχημένο φεστιβάλ – θεσμός Comicdom Con Athens συγκεντρώνει τους φανατικούς οπαδούς της ένατης τέχνης στον χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, αλλά και όσους θέλουν να… μυηθούν σε αυτήν.

Φέτος, στους επίσημους προσκεκλημένους της διοργάνωσης συγκαταλέγονται ο καταξιωμένος Ισπανός σεναριογράφος Enrique Sánchez Abulí, συν-δημιουργός του δημοφιλούς Torpedo 1936, ο βραβευμένος με Eisner Award Βρετανός σχεδιαστής Glenn Fabry, πασίγνωστος για τα θρυλικά εξώφυλλά του σε τίτλους όπως Hellblazer και Preacher, η ανερχόμενη Ιταλίδα σχεδιάστρια Emanuela Lupacchino, γνωστή για τα σχέδιά της σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών.

Επίσης, η Γαλλίδα εικονογράφος και δημιουργός comics Pénélope Bagieu το κόμικ της οποίας (Josephine) πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, ο ταλαντούχος Ιρλανδός δημιουργός Stephen Mooney και ο Νορβηγός σχεδιαστής και εικονογράφος Martin Ernstsen.

Με αφορμή την ένατη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ, η φετινή έκθεση τιτλοφορείται «Celebrating 9th Art» και θα περιλαμβάνει συμμετοχές από χώρες όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Παραγουάη και η Λετονία μέσα από με στόχο να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης αυτής.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, sketch event με τη συμμετοχή των διεθνών προσκεκλημένων και Ελλήνων σχεδιαστών, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και το δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay.

Στο καθιερωμένο πλέον παιδικό πρόγραμμα, οι μικροί φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι καθώς και να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα, 210 3680900, www.hau.gr .
Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 21:30.
Είσοδος ελεύθερη. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Comic Dom Press και την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v