10 φωτογραφικά «παιχνίδια» που θα σας κάνουν κλικ

Συγκεντρώνουμε έξυπνες προτάσεις για να παίξετε με την φαντασία και την φωτογραφική σας μηχανή, με ιδέες που έχουν κάνει… πάταγο στο διαδίκτυο.
10 φωτογραφικά «παιχνίδια» που θα σας κάνουν κλικ
Τι θα λέγατε να γίνετε πρωταγωνιστές στην «Καζαμπλάνκα»; Ή να γυρνούσατε τον χρόνο πίσω στην παιδική σας ηλικία και να γίνετε πάλι 5 ετών; Δέκα παρέες αποφάσισαν να κάνουν πράξη τέτοιες ιδέες, αφήνοντας την φαντασία τους και την φωτογραφική τους μηχανή να καλπάσει, δημιουργώντας φωτο-projects που έγιναν viral στο διαδίκτυο.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις ιδέες τους, καθώς και προτάσεις για να ακολουθήσετε τα βήματά τους. Γιατί να μην δοκιμάσετε κι εσείς να φτιάξετε ένα blog με τα πρωτότυπα ενσταντανέ σας; Ίσως να είστε το επόμενο… hit του internet.

Αναδημιουργήστε φωτογραφίες της παιδικής σας ηλικίας


…όπως αυτά τα τρία αδέρφια που έψαξαν στα παλιά οικογενειακά άλμπουμ, βρήκαν φωτογραφίες που τους είχαν τραβήξει και ξαναπόζαραν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κάνοντας το νέο άλμπουμ δώρο στη μητέρα τους. Σκέφτεστε καλύτερο δώρο για κάποιο γονιό; 

Αναδημιουργήστε σκηνές από ταινίες


…όπως αυτοί εδώ οι γονείς, που είχαν το κέφι και το μεράκι να στήσουν ολόκληρα αυτοσχέδια σκηνικά, βασισμένα σε πασίγνωστες ταινίες στο παιδικό δωμάτιο του νεότερου μέλους της οικογένειάς τους. Πάμε στοίχημα πως το βρέφος σε είκοσι χρόνια θα τις βλέπει και θα ξεκαρδίζεται, νιώθοντας περήφανο για τους γονείς του. 


…ή όπως αυτός εδώ ο σκύλος με τον ιδιοκτήτη του, που ερμήνευσαν τις καλύτερες ρομαντικές στιγμές από την ιστορία του σινεμά, όπως αυτές του Τιτανικού, του Ημερολογίου, μέχρι και του… Brokeback Mountain.

Τραβήξτε την ίδια πόζα ανά σταθερά διαστήματα

…όπως αυτή εδώ η παλιοπαρέα πέντε φίλων, οι οποίοι συναντιούνται κάθε πέντε χρόνια και βγάζουν ακριβώς την ίδια πόζα, από το 1982 ως σήμερα. Από τις φωτογραφίες μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει όχι μόνο το πώς άλλαξαν οι ίδιοι οι άνθρωποι των ενσταντανέ, αλλά και οι μόδες ανά τα χρόνια – δώστε σημασία στα ρούχα, τα χτενίσματα και τα αξεσουάρ του καθενός. Εσείς βέβαια, αν επιχειρήσετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να το κάνετε είτε με την παρέα σας είτε και μόνοι σας σε πιο συχνή βάση: Σκεφτείτε για παράδειγμα να βγάζετε το ίδιο κοντινό σας «πλάνο» κάθε βράδυ επί έναν χρόνο, σημειώνοντας στην καθεμία το καλύτερο γεγονός που σας συνέβη αυτή τη μέρα. Στο τέλος της χρονιάς, θα έχετε ένα ωραιότατο «άλμπουμ ανασκόπησης». 

… κάτι ανάλογο επιχείρησε η παραπάνω οικογένεια (βλ.πάνω φωτο), που φρόντιζε να βγάζει μία φωτογραφία στο ίδιο φόντο ετησίως, από το 1991 ως το 2009, μέχρι δηλαδή την ενηλικίωση του παιδιού τους. 

… ή αυτές εδώ οι τρεις αδερφές (βλ. δεξιά) που προχώρησαν το «παιχνίδι» ένα βήμα παραπέρα: Πόζαραν στο φακό έχοντας πίσω τους κρεμασμένο το κάδρο με μια πόζα από τα νεανικά τους χρόνια, και πολλά χρόνια μετά, ξαναπόζαραν στο ίδιο τραπέζι, με κρεμασμένη πίσω τους την προηγούμενη φωτογραφία, που περιείχε την προηγούμενη πόζα αλλά και το πρώτο τους κάδρο μέσα σ’ αυτή. Στην τελευταία φωτογραφία, μία από αυτές έλειπε… 

Ξαναδημιουργήστε φωτογραφίες σαν… ψυχοθεραπεία


…όπως αυτός εδώ ο πατέρας με την μικρή του κορούλα, που μετά τον θάνατο της συζύγου του, τόλμησε να «αναβιώσει» την φωτογράφιση του γάμου του με την κόρη του στο ρόλο της νύφης, σαν ένα όμορφο «αντίο» στην γυναίκα της ζωής τους – αλλά σίγουρα, και σαν ένα λυτρωτικό παιχνίδι για την μικρή που έχασε τη μαμά της. 

Κάντε ένα πρωτότυπο project βασισμένο σε γνωστές φωτογραφίες


… όπως αυτή η παρέα που πήρε τα τουβλάκια Lego της και «έστησε» το περίφημο φιλί του ναύτη και της νοσοκόμας, την φιγούρα του Armstrong στο φεγγάρι, την κατάληψη της Ίβο Τζίμα και άλλες στιγμές της Ιστορίας. Στην συνέχεια, φωτογράφισε τα δημιουργήματά της και τα ανέβασε στο internet, όπου έκαναν πάταγο. 

Γίνετε δημιουργικοί στα ταξίδια σας

…όπως ο τύπος σε αυτή εδώ την καμπάνια, που πόζαρε με το παραδοσιακό φαγητό κάθε χώρας που επισκέφθηκε. Πιο πάνω βλέπετε την ιδέα σε βίντεο – εσείς μπορείτε να το κάνετε με απλές φωτογραφίες.

Αποτυπώστε γνωστά τοπία όπως είναι σήμερα


… όπως αυτός εδώ ο τύπος που εκτύπωσε φωτογραφίες από παλιές ταινίες, βρήκε την τοποθεσία όπου γυρίστηκαν και τις «φύτεψε» πανέξυπνα ώστε να «δέσουν» με το σημερινό φόντο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v