10 ιδέες για να «μεταμορφώσετε» άχρηστα αντικείμενα

Δώστε νέα ζωή σε δέκα παλιά αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι και δημιουργήστε όμορφες, χρηστικές κατασκευές εύκολα και οικονομικά.
10 ιδέες για να «μεταμορφώσετε» άχρηστα αντικείμενα
Πώς θα σας φαινόταν αν η παλιά υδρόγειος σφαίρα που "σαπίζει" στην αποθήκη μεταμορφωθεί σε ένα industrial φωτιστικό; Πώς μετατρέπεται μια παλιά βαλίτσα σε ρετρό πολυθρόνα; Γιατί να μην δώσετε νέα χρηστική αξία στις κουτάλες της μαμάς, μιας και εσείς δεν… πολυασχολείστε με την κουζίνα;

Παρακάτω θα βρείτε έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε παλιά αντικείμενα με πρωτότυπο τρόπο και να τους δώσετε νέα ζωή. "Ξεσηκώστε" ιδέες από τις φωτογραφίες, οι οποίες θα σας αποδείξουν πως ακόμη και ένα φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο που είστε έτοιμοι να πετάξετε στα σκουπίδια, μπορεί να κάνει τη διαφορά και, κυρίως, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για κάτι καινούριο.

*Φωτιστικό από υδρόγειο σφαίρα

Εκείνη η υδρόγειος που έχετε παρατήσει στο πατάρι από τα σχολικά σας χρόνια, μπορεί με μία… μαχαιριά που θα την κόψει στη μέση να την μεταμορφώσει σε δύο φωτιστικά που θα ζήλευαν και τα πιο hip στέκια της πόλης.

*Μια παλιά βαλίτσα μπορεί να γίνει...
…αναπαυτικότατο κρεβατάκι για το κατοικίδιό σας


…ή αναπαυτικότατη πολυθρόνα για εσάς και τους επισκέπτες σας – αρκεί να προσθέσετε τέσσερα σταθερά πόδια και μαξιλάρια


*Οι κουταλοθήκες της γιαγιάς
Οι παλιές κουτάλες που δεν χρησιμοποιείτε πια θα αποκτήσουν νέα ζωή κρεμασμένες στην είσοδο του σπιτιού ή στο χολ: Εκεί, όχι μόνο θα δίνουν μια βίντατζ νότα, αλλά θα χρησιμεύουν ως κλειδοθήκες ή ως βολικές θηκούλες για να βάζετε τα κέρματά σας.

*Το σουρωτήρι… αλλιώς
(βλέπε βασικό φωτό του δημοσιεύματος)
Ένα σουρωτήρι που δεν χρειάζεστε, μπορεί να γίνει ωραιότατη γλάστρα (κρεμαστή ή μη) για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Οι τρυπούλες του θα βοηθούν να στραγγίζετε το νερό κατά το πότισμα. Σημειώστε μία επιπλέον χρήση του σουρωτηριού: Στα πάρτι σας, μπορείτε να το εφαρμόζετε στο πάνω μέρος της παγοθήκης σας και να βάλετε σε αυτό τον πάγο. Έτσι, το νερό του πάγου που λιώνει θα τρέχει στην παγοθήκη, και στο σουρωτήρι θα μένουν μόνο τα στερεά παγάκια.

*Ρακέτες… στον τοίχο

Από τον αθλητισμό… στον καλλωπισμό, οι ρακέτες με την κατάλληλη προσθήκη ενός κατόπτρων, μεταμορφώνονται εύκολα σε μίνι καθρέφτες τους οποίους μπορείτε να κρεμάσετε και στον τοίχο.

*Η σκάλα που έγινε βιβλιοθήκη

Δείτε στην παραπάνω φωτογραφία πώς μία παλιά σκάλα μπορεί να καρφωθεί στον τοίχο και να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να γίνει η νέα σας βιβλιοθήκη.

*Χρησιμοποιώντας τις καμένες λάμπες

Οι γλόμποι από τις καμένες λάμπες σας μπορούν να γίνουν κάτι παραπάνω από ρεσό: Αφαιρέστε το εσωτερικό τους, γεμίστε το με νερό και λάδι και με ένα απλό φιτίλι μεταμορφώστε τους σε μοντέρνα κεράκια… λαδιού.

*Σαμπουάν… για το κινητό σας

Ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι σαμπουάν με έναν γερό κόφτη και λίγο χαρτί περιτυλίγματος της επιλογής σας είναι αρκετά για να κατασκευάσετε μόνοι σας αυτό το χρηστικότατο αντικείμενο: Μια θήκη που μπορείτε να κρεμάτε μαζί με τον φορτιστή του κινητού σας όταν το φορτίζετε για να μην χρειάζεται να το αφήνετε στο πάτωμα ή να απλώνετε το καλώδιο μέχρι το κοντινότερο τραπέζι.


*Νέα ζωή στις κρεμάστρες

Οι ξύλινες κρεμάστρες σας, με το κατάλληλο «κόψιμο και ράψιμο» μπορούν να μεταμορφωθούν σε στιλάτο «καλόγηρο» όπως αυτός της φωτογραφίας, που σας δίνει τη δυνατότητα στην μία άκρη της κάθε κρεμάστρας να αφήνετε το μπουφάν σας και στη μεταλλική της άκρη να κρεμάτε σακούλες και άλλα αντικείμενα.


Πηγή

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v