Kosmonaftes art space: Κερδίστε δωρεάν μαθήματα κινηματογραφικού σεναρίου

Ο Πολυχώρος Δημιουργικής Έκφρασης Kosmonaftes Art Space προσφέρει δωρεάν για έναν αναγνώστη του in2life.gr έναν μήνα παρακολούθησης του σεμιναρίου για το κινηματογραφικό σενάριο «Από το χαρτί στην οθόνη». Μάθετε περισσότερα και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό.
Kosmonaftes art space: Κερδίστε δωρεάν μαθήματα κινηματογραφικού σεναρίου
Πώς μετατρέπουμε μια ιδέα σε κινηματογραφικό σενάριο; Ποιές είναι οι βασικές αρχές που διέπουν την κινηματογραφική αφήγηση; Πώς εξελίχθηκε η θεωρία της δραματικής αφήγησης από τον Αριστοτέλη μέχρι σήμερα; Στο σεμινάριο αυτό, θα μάθουμε πώς χτίζεται ένα κινηματογραφικό σενάριο, μέσα από την θεωρία της δραματικής αφήγησης, αλλά και αναλύωντας σκηνές σημαντικών ταινιών, από τους μεγαλύτερους μυθοπλάστες της έβδομης τέχνης.

Βασικοί άξονες του σεμιναρίου:

• Τί ακριβώς είναι το κινηματογραφικό σενάριο; Βασικές αρχές της δραματικής αφήγησης. Ο Αριστοτέλης και οι «απόγονοί» του. Μορφή του κινηματογραφικού σεναρίου.
• Ποιά τα βασικά δομικά συστατικά μιας ταινίας; Ανάλυση της αρχετυπικής τρίπρακτης μορφής του μύθου, η σκηνή, η σεκάνς, το beat.
• Πώς χτίζεται ο μύθος γύρω απο τον πρωταγωνιστή; Η έννοια της κρίσιμης σκηνής, το narrative hook, τα plot points και η τελική μάχη.
• Οι έννοιες του premise και του controlling idea. Πώς απο την βασική μας ιδέα χτίζουμε μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος.
• Δημιουργώντας τον τέλειο πρωταγωνιστή. Το τόξο του ήρωα. Η βασική και η υποσεινήδητη επιθυμία του. Πώς χτίζουμε έναν ολόκληρο κόσμο χαρακτήρων γύρω απο τον κεντρικό ήρωα. Τα θέλω και οι ανάγκες του ήρωα.
• Η σπουδαιότητα της σκηνής. Η μέδοθος των πέντε βημάτων για να χτίσεις σωστά μια σκηνή. Το σημείο ισσοροπίας της σκηνής. Η αλλαγή της βασικής αξίας που πραγματεύεται η σκηνή.
• Πρακτικές μεθόδοι για τη δημιουργία του σεναρίου. Το treatment, οι καρτέλες, το βιογραφικό του ήρωα, η προσθήκη των διαλόγων, η τελική μορφή του σεναρίου.

Χαρακτηριστικές ταινίες που θα αναλυθούν κατα τη διάρκεια των σεμιναρίων: Seven, Fight Club, Fargo, No country for old men, Casablanca, Blade Runner, Ο Βασιλιάς, Apocalypse Now, Midnight cowboy, La promesse.

Γλυφάδα: Ενήλικες: Δευτέρα 21:00 – 23:00, Έφηβοι: Πέμπτη 20.30–22.30
Αθήνα ( Κολωνός): Τρίτη 20.00-22.00
Διάρκεια σεμιναρίου: Μάρτιος-Ιούνιος 2013

Kosmonaftes art space
Α, Καλλιπόλεως 17, Κολωνός
(Μετρό Αττική / Σταθμός Λαρίσης) – Αθήνα
Β, Μιλτιάδου 1 και Τσιτσάνη ( Γκόλφ), Γλυφάδα
Πληροφορίες: 6937118866 – 6936812060
e-mail: [email protected]
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v