Σεμινάρια ενηλίκων στο πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια: Κερδίστε συμμετοχή

Δύο ενδιαφέροντα σεμινάρια ενηλίκων, ένα για εκπαιδευτικούς και ένα για όσους δυσκολεύονται να βρουν την ευτυχία, μας περιμένουν την Κυριακή 1η Απριλίου και την Πέμπτη 5 Απριλίου στο πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια -κερδίστε δωρεάν συμμετοχές.
Σεμινάρια ενηλίκων στο πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια: Κερδίστε συμμετοχή
Το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια καλεί εκπαιδευτικούς και μη σε δύο ενδιαφέροντα σεμινάρια που θα διευρύνουν τις γνώσεις αλλά και τον τρόπο που νιώθουμε για την ζωή μας. Διαβάστε περισσότερα παρακάτω και δηλώστε συμμετοχή μέσω της Φόρμας Διαγωνισμού για να κερδίσετε μία δωρεάν θέση σε κάθε ένα από αυτά τα σεμινάρια. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 10:00π.μ. – 1:00μ.μ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ:
ΕΝΟΤΗΤΑ: Πώς μπορώ να κάνω το μάθημά μου πιο ενδιαφέρον για εμένα και τους μαθητές μου; Διαφορετικές προτάσεις διδασκαλίας για κάθε τάξη
"Ταξιδεύοντας στην Χώρα των Πουλιών" - Η διδασκαλία των Ορνίθων του Αριστοφάνη με τη χρήση Εκπαιδευτικού Δράματος με στόχο την θεατρική παράσταση.
Τελευταίες τάξεις Δημοτικού και Δευτεροβάθμια
Εμψυχώτρια:
Μάρω Λιάτσου (Θεατρολόγος, Θεατροπαιδαγωγός (MA Drama in Education))

Το εργαστήριο προτείνει μεθόδους και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος που μπορούν να εφαρμοστούν για την διδασκαλία των Ορνίθων του Αριστοφάνη τόσο στο Δημοτικό (για την διασκευή του κειμένου στο Ανθολόγιο για τις Ε’-Στ’ τάξεις) όσο και στο Γυμνάσιο (Όρνιθες για την Γ’ Γυμνασίου).

Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε το πώς μπορούμε να εμβαθύνουμε με βιωματικό τρόπο μαζί με τους μαθητές μας στα νοήματα της αρχαίας κωμωδίας - η κοινωνική διαφθορά, η πολιτική ουτοπία αλλά και το όραμα – και να τα συνδέσουμε με την σημερινή πραγματικότητα. Έχουμε πραγματικά την δύναμη να αλλάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας και πως;

Παράλληλα θα πειραματιστούμε πάνω στην θεατρική φόρμα (Χορός και χορικός λόγος κα) και θα αναζητήσουμε τρόπους σκηνικής παρουσίασης κάποιων βασικών σκηνών του έργου, προκειμένου για την παραγωγή σχολικής παράσταση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε δασκάλους, θεατρολόγους, θεατροπαιδαγωγούς και γενικά εκπαιδευτικούς που αναζητούν εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας ενός θεατρικού κειμένου και λύσεις για την σκηνική του παρουσίαση. Επιθυμητό θα ήταν οι συμμετέχοντες να έχουν διαβάσει μια μετάφραση των Ορνίθων.
Δηλώσεις συμμετοχής έως: Τετάρη 28 Μαρτίου 2012
Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ, Ειδικές τιμές για φοιτητές και άνεργους

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΩΣ ΛΙΑΤΣΟΥ
Η Μάρω Λιάτσου είναι θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός . Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση» (Drama in Education - University of Central England, Birmingham, UK). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, φωνητικής, κινηματογραφικού σεναρίου, πολιτιστικής διαχείρισης κ.α. και μαθήματα χορού (κλασσικό, μοντέρνο, παραδοσιακό). Από το 1997, διδάσκει θέατρο σε ολοήμερα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δραματικές σχολές και θεατρικά εργαστήρια Δήμων για παιδιά, έφηβους και ερασιτεχνικές ομάδες ενηλίκων. Έχει ανεβάσει πάνω από 20 θεατρικές παραστάσεις με παιδιά, έφηβους και ενήλικες ενώ έχει διασκευάσει παραμύθια, διηγήματα και κλασσικά θεατρικά κείμενα για παιδιά. Υπήρξε εισηγήτρια θεατρικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς για το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» και τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικού Δράματος». Από το 2005 έως και το 2010 διατηρούσε μόνιμη στήλη θεατρικής κριτικής ως πολιτιστική συντάκτρια της εφημερίδας ΗΧΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και ήταν στην οργάνωση παραγωγής του Φεστιβάλ Γαλατσίου. Από το 2007 έως σήμερα είναι εργαστηριακή συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, όπου διδάσκει κουκλοθέατρο. Από το 2009 εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός (Θεατρική Αγωγή) στη δημόσια εκπαίδευση.

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, Ώρα: 5:15 μ.μ.– 8:15μ.μ.
ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Τι μου λείπει και δεν νοιώθω ευτυχία;
Δεν χαίρομαι με την δουλειά μου, με τις σχέσεις μου...

Εμψυχώτρια: Μαρία Μαραγκοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια – Κοινωνική Λειτουργός, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων)

Στην σημερινή εποχή η επίτευξη της ευτυχίας και της πληρότητας είναι ένα στοίχημα προσωπικό. Μπορεί άραγε να το κερδίσει κανείς ή οι πιθανότητες δεν είναι πολλές; Μέσα από την δουλειά που θα πραγματοποιηθεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα και να διερευνήσουν το πως θα κερδίσουν το δικό τους προσωπικό στοίχημα ζωής.

Δηλώσεις συμμετοχής έως: Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ, Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η Μαρία Μαραγκοπούλου είναι Ψυχοθεραπεύτρια - Κοινωνική Λειτουργός (ΜD Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική). Έχει εξειδίκευση στην Συστημική Προσέγγιση ως μεθόδου Ψυχοθεραπείας. Είναι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Υπήρξε Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες, εργαστήρια, έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων – σεμιναρίων και ημερίδων και έχει δημοσιεύσει άρθρα – ανακοινώσεις - εργασίες σε σχετικά περιοδικά και Επιστημονικά Συνέδρια. Είναι μέλος της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας) και του ΣΚΛΕ (Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας).
Δουλεύει με μεμονωμένα άτομα – ομάδες – ζευγάρια-οικογένειες στον χώρο της ψυχικής υγείας υλοποιώντας ομάδες θεραπείας, βιωματικά εργαστήρια, ομάδες έκφρασης και δημιουργίας κ.α. Πραγματοποιεί παρεμβάσεις με στόχο την αυτογνωσία, την ψυχοθεραπεία, την συμβουλευτική και υποστηρικτική σε γονείς, εκπαιδευτικούς, νέους, οικογένειες, ζευγάρια, εργαζόμενους που επιθυμούν να κατανοήσουν και να βιώσουν μια ζωή σε αρμονία με τον εαυτό τους και τους άλλους. Από το 2010 συνεργάζεται και με το «Θέατρο Νέων» του Δ. Σεϊτάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» πραγματοποιώντας σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας. Από φέτος δε, πραγματοποιεί και On - line συνεδρίες Συμβουλευτικής – Ψυχοθεραπείας
μέσω της ιστοσελίδας της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v