ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Τα καλύτερα videogames: Από το Space War στο Farmville

Διασκέδαση ή κόλλημα; Από το 1961 που κυκλοφόρησε το πρώτο videogame μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά, όχι όμως και οι ώρες που αφιερώνουμε μπροστά στην οθόνη. Αυτά είναι τα παιχνίδια που άλλαξαν τον τρόπο διασκέδασης εφήβων και ενηλίκων.

Τα καλύτερα videogames: Από το Space War στο Farmville

Διασκέδαση ή κόλλημα; Από το 1961 που κυκλοφόρησε το πρώτο videogame μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά, όχι όμως και οι ώρες που παραμένουμε μπροστά σε μια οθόνη, απόλυτα αφοσιωμένοι στον στόχο μας να αποφύγουμε εμπόδια, να συγκεντρώσουμε πόντους ή να… προσέξουμε τη φάρμα μας. Αυτά είναι τα παιχνίδια που έθεσαν τα στάνταρντ για όλα τα υπόλοιπα και άλλαξαν τον τρόπο διασκέδασης εφήβων και ενηλίκων.

Space War

Σχεδιάστηκε στα εργαστήρια του MIT το 1961 και κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά, διεκδικώντας τον τίτλο του πρώτου videogame στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Το Space War, εμπνευσμένο από τα πρώτα παιχνίδια arcade, γνώρισε μεγάλη επιτυχία, για να ακολουθήσουν τα εξίσου δημοφιλή Pong, Space Invaders, Donkey Kong κ.λπ.

E.T. The Extra-Terrestrial

Ο πασίγνωστος εξωγήινος του Steven Spielberg ήταν ο πρώτος κινηματογραφικός ήρωας που έγινε παιχνίδι. Το E.T. The Extra-Terrestrial βγήκε για την κονσόλα Atari 2600, το 1982, και προκάλεσε μαζική υστερία.

Quake

Το Wolfenstein 3D ήταν το πρώτο shoot ‘em up παιχνίδι. Το Doom έκανε πολλούς servers να λιώσουν στις «μάχες μέχρι τελικής πτώσεως». Το Quake του 1996, όμως, ξεπέρασε και τα δύο, με τα πρωτοποριακά για την εποχή τρισδιάστατα γραφικά του. Είναι ακόμη υπεύθυνο για το online gaming, αφού ήταν το πρώτο που κατέκλυσε το διαδίκτυο.

Meridian 59

Είναι το πρώτο τρισδιάστατο παιχνίδι για πολλούς παίκτες που κυκλοφόρησε στο εμπόριο, το πρώτο με δράση σε πραγματικό χρόνο, το πρώτο με συνδρομή, το πρώτο με πολλαπλά ταμπλό για να διαχειρίζεται ο παίκτης την τοποθεσία, τα αντικείμενα κ.λπ. Δικαιολογημένα θεωρείται ο πατέρας των EverQuest και World Of Warcraft.

Super Mario 64

Η φιγούρα του υδραυλικού Mario ήταν ήδη σύμβολο, χάρη σε μια μακρά σειρά παιχνιδιών. Και τα 3D παιχνίδια κυκλοφορούσαν πλέον ευρέως. Ωστόσο, το Super Mario 64 αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από την εφαρμογή τρισδιάστατων γραφικών σε έναν υπάρχοντα τίτλο. Η ελεύθερη πλοήγηση, η δυναμική κάμερα και το υψηλό επίπεδο εφευρετικότητας έθεσαν τον πήχη για το πώς θα έπρεπε να είναι τα videogames και επηρέασε μια ολόκληρη γενιά παικτών.

Grand Theft Auto III

Το πρώτο GTA, με την… ξέφρενη δράση του, είχε ήδη προκαλέσει πανικό στις τάξεις των φανατικών gamers. Ωστόσο, η τρίτη έκδοση του Grand Theft Auto έβαζε τον παίκτη πραγματικά μέσα στο έγκλημα με τα ημι-ρεαλιστικά 3D γραφικά του και τις πολλαπλές οπτικές γωνίες.

Wii Sports

Αν και δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι με αισθητήρες κίνησης, ήταν το πρώτο που δεν απευθυνόταν μόνο στη γενιά που είχε γαλουχηθεί με τα ιδεώδη του videogaming, αλλά κέρδισε τις καρδιές ακόμη και των μεγαλύτερων αντιπάλων του παιχνιδομηχανών.

FarmVille

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι η συντήρηση μίας φάρμας και η καλλιέργεια λαχανικών θα κατακτούσε τον κόσμο; Αν και το FarmVille δέχτηκε κριτική επειδή δεν είναι «πραγματικό» παιχνίδι, τα 60 εκ. χρήστες το δικαιώνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v