Online games για να περάσουν (εποικοδομητικά) οι τελευταίες μέρες του χρόνου

Σας βρίσκουν τα Χριστούγεννα στο γραφείο, χωρίς συναδέλφους, χωρίς διάθεση και –κυρίως– χωρίς δουλειά; Έχουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να "σκοτώσετε" μερικές ώρες μέχρι να φύγετε για το επόμενο πάρτι. Πέντε sites γεμάτα online games.
Online games για να περάσουν (εποικοδομητικά) οι τελευταίες μέρες του χρόνου
της Ηρώς Κουνάδη

Οι τελευταίες μέρες του χρόνου φέρνουν στο νου κάτι από Δεκαπενταύγουστο, σε δύο περιπτώσεις: Αν τις περνάς ξαπλωμένος σε μια εξωτική παραλία, πίνοντας κοκτέιλ μέσα από καρύδα, και αν σε βρίσκουν στο γραφείο. Καθότι στην πρώτη περίπτωση είναι εξαιρετικά απίθανο να διαβάζεις αυτό το κείμενο, παίρνουμε ως δεδομένο ότι μιλάμε για τη δεύτερη.

Οι τελευταίες μέρες του χρόνου στο γραφείο, λοιπόν, μοιάζουν τρομακτικά με την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Τα περισσότερα γραφεία γύρω σου είναι άδεια, η δουλειά –αν υπάρχει– σπάνια σε απασχολεί για περισσότερες από τρεις – τέσσερις ώρες μέσα στην ημέρα, το μυαλό σου –που τον Δεκαπενταύγουστο έτρεχε σε παραλίες– βρίσκεται κάπου μεταξύ shopping για δώρα τελευταίας στιγμής και βραδινής εξόδου και η ώρα δεν περνά με τίποτα.

Μέχρι να ανακαλύψεις «εκείνο». Το μοναδικό –νομίζεις, στην πραγματικότητα είναι άπειρα– site με δωρεάν online παιχνίδια που δεν έχεις τερματίσει δεκαοκτώ φορές –την τελευταία με τα μάτια δεμένα, για σασπένς. Και η μέρα στο γραφείο να γίνει συναρπαστική.

Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να κάνετε συναρπαστικά τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια, τα δώρα σας, τα ρεβεγιόν, ακόμα και τα ρούχα σας… Καιρός να κάνουμε κάτι και για τις ώρες στο γραφείο.

King.com
Από το all time classic Uno και άλλα παιχνίδια με κάρτες, μέχρι τα θρυλικά Scrabble και Bejeweled, και μερικά εξαιρετικά strategy games, το King.com έχει αρκετά παιχνίδια για να σας κρατήσει μπροστά στην οθόνη μια ολόκληρη εβδομάδα –μέχρι να αρχίσουν να επιστρέφουν οι συνάδελφοί σας. Μπορείτε να παίξετε μόνοι σας, ή να ανοίξετε δωρεάν λογαριασμό και να γίνετε μέλος της τεράστιας κοινότητάς του, που αριθμεί δεκαπέντε εκατομμύρια παίκτες, για να συμμετέχετε σε ομαδικά παιχνίδια και τουρνουά. Πολλά από τα παιχνίδια έχουν και χρηματικά έπαθλα, τα οποία δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι θα δείτε μια μέρα να φιγουράρουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μπορείτε όμως πάντα να δοκιμάσετε. Πιο απλά, μπορείτε να διεκδικήσετε… φήμη και δόξα και μια θέση στο hall of fame για το avatar σας.

Pixel Jam
Αν είστε λάτρεις των MAME, αν νοσταλγείτε τις πρώτες version του Pac man και του Bubble Bobble και τα πρώτα απογεύματα που ξοδέψατε, μαζί με τα πρώτα χαρτζιλίκια, στα «ουφάκια», μόλις βρήκατε το καινούριο αγαπημένο σας site. Στο Pixel Jam δε θα βρείτε τεράστια ποικιλία παιχνιδιών, ούτε interactive community. Θα βρείτε, όμως, ολοκαίνουρια –στη σύλληψή τους– παιχνίδια με retro design. Κι όταν λέμε retro, το εννοούμε: τα pixels στα γραφικά είναι ευδιάκριτα, παίζετε χρησιμοποιώντας τα βελάκια του πληκτρολογίου –ναι, του πληκτρολογίου– σας, και τα περισσότερα παιχνίδια φορτώνουν εκνευριστικά αργά. Ήταν κι αυτό μέρος της διασκέδασης, όχι;

Pop Cap
Η ιδιαίτερη πατρίδα μερικών εκ των δημοφιλέστερων online παιχνιδιών, όπως το Bejeweled και το άκρως εθιστικό –κι ας μην του φαίνεται εκ πρώτης– Plants vs. Zombies, το Pop Cap σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε online παιχνίδια ή να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, έναντι πληρωμής. Αυτές τις μέρες «τρέχει» και η χριστουγεννιάτικη έκπτωση -50% σε όλα τα παιχνίδια. Απλό, εύχρηστο και με funky design, το Pop Cap αξίζει σίγουρα μια θέση στα Favorites του browser σας.

Sploder
«Εκεί όπου τα παιχνίδια γίνονται πραγματικότητα». Με αυτή τη φράση μας καλωσορίζει ένα site διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα στο παιχνιδο-σύμπαν. Η εκτενέστατη συλλογή των παιχνιδιών του περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο platform και shoot ‘em up games. Πριν βιαστείτε να το προσπεράσετε ως συνηθισμένο, σημειώστε ότι πέραν του να παίξετε, το Sploder σας δίνει και τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας παιχνίδι από το μηδέν. Όταν ολοκληρώσετε το αριστούργημα σας, αυτό θα προστεθεί στη λίστα των παιχνιδιών, για να το δοκιμάσουν, να το σχολιάσουν και να το αξιολογήσουν οι υπόλοιποι χρήστες. Αν είναι καλό, σε μερικές εβδομάδες μπορεί να το δείτε στη λίστα των Featured Games… και να ανακαλύψετε ένα ταλέντο που δεν ξέρατε ότι διαθέτετε.

Amanita Design
Το online portfolio ενός τσέχικου studio web design περιλαμβάνει μερικά εξαιρετικά flash games, τα οποία θα ερωτευτείτε για τα υπέροχα γραφικά τους, τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και το… μυστηριώδες game play –το οποίο θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να συνηθίσετε, αλλά μόλις το καταλάβετε θα «κολλήσετε» ακόμα περισσότερο. Κι επειδή δε θα χορταίνετε με τίποτα, υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσετε το full version όλων των παιχνιδιών στον υπολογιστή σας –online διατίθεται μόνο η demo εκδοχή τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v