5 sites που μας φτιάχνουν την Παρασκευή

Αστεία, αισιόδοξα, ενδιαφέροντα ή απλά… χαβαλετζίδικα, πέντε sites που μας κάνουν να χαμογελάσουμε και φέρνουν το Σαββατοκύριακο λίγο πιο κοντά.
5 sites που μας φτιάχνουν την Παρασκευή
της Ηρώς Κουνάδη

Κατά την άποψη των οπαδών του κινήματος υπέρ της θεσμοθέτησης της Παρασκευής ως επίσημης αργίας –εμάς, δηλαδή– η Παρασκευή είναι η δυσκολότερη ημέρα της εβδομάδας. Χειρότερη ακόμη κι από την Δευτέρα. Οποιαδήποτε δουλειά υπάρχει είναι είτε πολύ νωρίς (κανένα project δεν ξεκινά λίγες ώρες πριν το Σαββατοκύριακο) είτε πολύ αργά (και κανένα project δεν ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ώρες) για να γίνει. Κι οι ώρες, ναι, αυτές οι λίγες που απομένουν μέχρι το Σαββατοκύριακο, δεν περνούν με τίποτα.

Υπέρ του ιερού σκοπού που καλείται «ξεκόλλημα του βλέμματος από τους δείκτες του ρολογιού», μοιραζόμαστε μαζί σας πέντε αγαπημένα sites που υπόσχονται να σκοτώσουν –δημιουργικά, πάντα– τον χρόνο σας, και να σας κάνουν να χαμογελάσετε. Σαββατοκύριακο έρχεται…

[Αποποίηση ευθύνης: Μην συνεχίσετε την ανάγνωση αν: α. βρεθήκατε σε αυτήν την σελίδα τυχαία, β. έχετε πραγματικά δουλειά να κάνετε και/ ή γ. δεν είναι Παρασκευή. Σας προειδοποιήσαμε]

Το Dear Blank Please Blank είναι ένα από εκείνα τα sites στα οποία κολλάς με τις ώρες, γελώντας κάθε τόσο ενώ κοιτάς μόνος σου την οθόνη, κι οι συνάδελφοι από τα διπλανά γραφεία σε κοιτάζουν περίεργα –αλλά ό,τι κι αν κάνεις δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα ακόμη page down. Η ιδέα είναι πολύ απλή: στέλνετε ένα σύντομο μήνυμα σε κάποιον, υπογράφοντας ως… όποιος θέλετε. Για παράδειγμα, «αγαπητά παγόβουνα, λυπάμαι για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το κάρμα είναι μια σκύλα. Με εκτίμηση, ο Τιτανικός». Ή «αγαπητέ Luke, πλάκα κάνω. Υιοθετημένος είσαι. Με εκτίμηση, Darth Vader». Ή το αμετάφραστο “dear scientists, you can take your discoveries and shove them up Uranus. Sincerely, Pluto”. Μπορείτε να βαθμολογήσετε τα μηνύματα που διαβάζετε κάνοντας κλικ σε επιλογές όπως “hilarious”, “umm… wtf” και “you’re a douche”, αλλά και να γράψετε τα δικά σας.

Το Subnormality αργεί να φορτώσει, γιατί οι εικόνες του είναι τεράστιες. Η υπομονή σας θα ανταμειφθεί από ένα εκ των καλύτερων web comics που είδατε ποτέ. Ο υπότιτλος γράφει «κόμιξ με υπερβολικά πολλές λέξεις από το 2007» κι οι λάτρεις των γραμμάτων μέσα στα bubbles –που ποτέ δεν είναι αρκετά στα παραδοσιακά κόμιξ– θα βρουν εδώ τον παράδεισό τους. Από τα αγαπημένα μας, αυτό με τις κατσίκες και τις… επεξηγήσεις τους και το ξεκαρδιστικό «Μουσείο του Θεωρητικού».

Το Their Circular Life είναι ένα ιταλικό site βασισμένο σε μια απλούστατη, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ιδέα. Στην μία και μοναδική σελίδα του υπάρχουν πέντε φωτογραφίες ισάριθμων ιταλικών πόλεων. Κάτω από κάθε φωτογραφία υπάρχει ένας κύκλος με ένα τρίγωνο. «Τραβώντας» το τρίγωνο με το ποντίκι σας βλέπετε την ίδια φωτογραφία σε διάφορες ώρες της ημέρας. Αν κινηθείτε γρήγορα, βλέπετε στην ουσία ένα φιλμάκι ελάχιστων δευτερολέπτων. Αν το κάνετε αργά, βλέπετε τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από το τοπίο που έχετε διαλέξει, την πρώτη κίνηση της ημέρας, τους περαστικούς που αλλάζουν αμφίεση και κίνηση καθώς οι ώρες περνούν, μέχρι να σκοτεινιάσει. Παράλληλα, ακούτε τους θορύβους της πόλης, τις ομιλίες των περαστικών, τις μηχανές των αυτοκινήτων –αγαπημένη λεπτομέρεια: στη φωτογραφία της Βενετίας, όταν βραδιάζει εντελώς, ακούτε τον ήχο των γονδολών που κινούνται ανεπαίσθητα στο νερό.

Το αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενο δόγμα των σχολών δημοσιογραφίας ανά τον πλανήτη, “bad news is good news”, καταρρίπτεται μεγαλοπρεπώς στο Happy News. Ένα site που εδώ και δέκα χρόνια κάνει αυτό που μετά από λίγη ώρα ανάγνωσης μοιάζει προφανές: ενημερώνει τον κόσμο για οτιδήποτε καλό συμβαίνει αυτήν την στιγμή στον πλανήτη. Τα νέα είναι χωρισμένα σε κατηγορίες: κόσμος, επιχειρήσεις και χρήμα, υγεία, επιστήμη και τεχνολογία, τέχνες και πολιτισμός, περιβάλλον, και η αγαπημένη μας «ήρωες» –άνθρωποι που έκαναν κάτι αξιοθαύμαστο, όπως η εννιάχρονη στο Jacksonville της Florida που έσωσε τα πέντε αδέρφια της από τη φωτιά. Πώς είναι δυνατόν να μην το είχε σκεφτεί κανένας άλλος;

Βρίσκεστε στο γραφείο, έχετε πρόχειρο ένα ζευγάρι ακουστικά κι ακούτε τον ήχο των κυμάτων, τις φωνές των γλάρων από μακριά και τα φύλλα των δέντρων να θροΐζουν από τον αέρα που περνά ανάμεσά τους. Ή μήπως προτιμάτε τον ήχο της φωτιάς που καίει στο τζάκι, δίπλα στην γάτα που γουργουρίζει και τα βήματα στο χιόνι που ακούγονται έξω από το παράθυρο; Γίνεται κι αλλόκοτο: τα τύμπανα της φυλής που έχει κατασκηνώσει έξω από το παράθυρό σας, την ώρα που ξεσπά μια καταιγίδα, καθώς πλησιάζει ο Darth Vader. Το Nature Sounds σας δίνει έναν μείκτη τριών διαφορετικών ήχων και σας αφήνει να επιλέξετε το ποσοστό στο οποίο ακούγεται ο καθένας, δημιουργώντας χαλαρωτικά, αστεία ή απλά τρελά αρχεία ήχου, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας για να τα στείλετε στους φίλους σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v