Χειμερινά σπορ: Tι, πώς, πού και με πόσα

Σκι, Snowboard, Rafting, 4x4, mountain bike, και ένα σωρό ακόμα χειμερινές δραστηριότητες μας προ(σ)καλούν να τις ανακαλύψουμε και φέτος, μέσα από πακέτα των διάφορων εταιρειών του χώρου. Εσείς τον φετινό χειμώνα θα καθίσετε σπίτι;
Χειμερινά σπορ: Tι, πώς, πού και με πόσα
Οι επιλογές που έχουμε για δραστηριότητες στην φύση στην διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι περιορισμένες συγκριτικά με αυτές της άνοιξης, αλλά δεν παύουν να είναι άκρως ενδιαφέρουσες τόσο για τους αρχάριους, όσο και για τους πιο έμπειρους. Τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις βουνοκορφές, βάζοντάς μας αργά αλλά σταθερά σε... Snowy mood, αφού όπως μας πληροφορούν οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων, από τα τέλη του μήνα θα υπάρξει και το απαραίτητο χιόνι για σκι και Snowboard. Όσον αφορά τις υπόλοιπες δράσεις σε βουνό και ποτάμι (rafting, trekking, κανό και καγιάκ κτλ.) συνεχίζονται κανονικά από το καλοκαίρι, προσφέροντας πρωτόγνωρες συγκινήσεις.

Πήραμε μια πρώτη γεύση από τις φετινές χειμερινές δραστηριότητες των εταιρειών που διοργανώνουν (extreme και μη) εκδρομές και σας προτείνουμε:

Trekking Hellas
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα της Trekking Hellas, περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από δράσεις στην φύση. Canoe Kayak στην Λίμνη Πλαστήρα, στο Δέλτα Πηνειού, στην Λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία, στην λίμνη Πουρναρίου και στην λίμνη Ζηρού είναι οι επιλογές που έχουν οι λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ ανά άτομο και οι εκδρομές πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα ύστερα από συνεννόηση. Αν επιθυμείτε κάτι πιο ολοκληρωμένο, προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο από τα προσφερόμενα χριστουγεννιάτικα πακέτα, όπως αυτό των Χριστουγέννων στον Κίσαβο με πεζοπορία, τοξοβολία και river trekking (από 135€ το άτομο).

Για τους φαν του rafting, πέρα από τις δίωρες δραστηριότητες σε Ευρυτανία, Ζαγοροχώρια, Γρεβενά, Ορεινή Αρκαδία και Τζουμέρκα (από 50€ το άτομο), υπάρχουν και δώδεκα πακέτα εκδρομών από τα οποία ξεχωρίζουμε το διήμερο πρόγραμμα στην Ορεινή Αρκαδία με rafting στον Λούσιο και τον Αλφειό και διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενώνα (90€ το άτομο) και το τριήμερο πρόγραμμα Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια (180€ το άτομο) με rafting στον Βοϊδομάτη.

Εξίσου ενδιαφέρον τέλος, για τους λάτρεις των 4x4 είναι ίσως το «όργωμα» της ορεινής Ελλάδας, με εκδρομές και εξορμήσεις σε ειδικές διαδρομές, όπως τα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών, ο Κίσαβος και το Μαυροβούνι, τα Άγραφα, το Πήλιο, η Καλιακούδα και τα εντυπωσιακά Ζαγοροχώρια. Οι τιμές κυμαίνονται από 60- 80€ το άτομο. Αναλυτικά τα προγράμματα της Trekking για αυτόν τον χειμώνα θα βρείτε εδώ. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 3310323

Olympos Trek
Βουνό ή ποτάμι; Στο αιώνιο αυτό ερώτημα, η Olympos Trek απαντά «και τα δύο» συνδυάζοντας χειμερινές δράσεις σε βουνά και ποτάμια με επίκεντρο τον Όλυμπο, την κοιλάδα Τεμπών, τον Πηνειό, τον Κίσσαβο και το Πήλιο. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μονοήμερες, μεικτές και πολυήμερες δράσεις που συνδυάζουν καγιάκ, κανό, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία και rafting. Αν θέλετε την γνώμη μας, προτιμήστε κάποια από τις πολυήμερες δράσεις, όπως το τετραήμερο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με Jeep στον βόρειο και ανατολικό Κίσσαβο, ιδανικό για την αργία των Χριστουγέννων (280€ το άτομο) ή η τριήμερη ορειβασία στον Όλυμπο (85€ το άτομο).

Αν παρ’ όλα αυτά δεν μπορείτε να διαθέσετε παραπάνω από μία μέρα στις δραστηριότητες, τότε προτείνουμε να δοκιμάσετε κάποια από τις μονοήμερες εξορμήσεις, όπως το rafting στο Βερνέζι του Πηνειού (75€ το άτομο), το Mountain bike στο μεγάλο καταρράκτη της Καλυψούς (65€ το άτομο) ή την πεζοπορία και το κανό στο δέλτα του Πηνειού (70€ το άτομο). Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Olympos Trek στο site της

Ανάδραση
Έχοντας «εξειδίκευση» στις δράσεις βουνού, διοργανώνουν εξορμήσεις και δράσεις σε διάφορους ορεινούς προορισμούς. Σε συνεργασία με την Etam Travel και αυτόν τον χειμώνα, η Ανάδραση, διοργανώνει μαθήματα ski και snowboard στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, των Καλαβρύτων και του Καρπενησίου. Το κόστος είναι 55€ κατ',
 άτομο και περιλαμβάνει τον εξοπλισμό και το ομαδικό μάθημα. Αν θέλετε ιδιαίτερο, τότε για το σκι θα πληρώσετε 15€ την ώρα και για το snowboard 20€ την ώρα. Οι δράσεις στα χιονοδρομικά, όπως μας πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι, θα ξεκινήσουν από Δεκέμβρη, οπότε μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα της εταιρείας για περαιτέρω ανακοινώσεις και πληροφορίες.

Εκτός από ski και snowboard, η Ανάδραση διοργανώνει εξορμήσεις για Rafting σε ποτάμια διαφορετικής δυσκολίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Λούσιος-Αλφειός, Λάδωνας, Ταυροπός και Άραχθος. Οι τιμές κυμαίνονται από 35€ μέχρι 65€, ανάλογα το ποτάμι που θα επιλέξετε. Τέλος, μπορείτε να κάνετε ορεινή ποδηλασία στη Πάρνηθα και στον Ελικώνα, πληρώνοντας 30€ και 40€ αντίστοιχα για διαδρομές των τριών ωρών. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 2777607 και 6976003199.

Eco Action
Διοργανώνει μονοήμερα, διήμερα και τριήμερα χειμερινά προγράμματα, για rafting, mountain bike, canoe kayak, αναρρίχηση, τοξοβολία και άλλα extreme sports. Τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να διανυκτερεύσετε μία ή δύο μέρες στην Δάφνη Καλαβρύτων και τον ποταμό Λάδωνα, όπου και θα σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε ποδήλατο στον παραποτάμιο κάμπο, αναρρίχηση σε τεχνητό τοίχο και τουρνουά τοξοβολίας. Για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου, υπάρχει και η δυνατότητα Rafting στον ποταμό. Οι τιμές είναι 80€ ή 90€ το άτομο για μία ή δύο διανυκτερεύσεις και περιλαμβάνουν πρωινό, εξοπλισμό, ασφάλιση και εκπαίδευση.

Μέσα στον Δεκέμβριο, όπως πληροφορηθήκαμε, θα ξεκινήσουν και οι εξορμήσεις για σκι και snowboard σε Καλάβρυτα και Παρνασσό με πούλμαν. Οι τιμές θα ξεκινούν από 50€ συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης εξοπλισμού και πούλμαν.

Η Eco Action διοργανώνει, επίσης, παιχνίδια paintball σε δασώδη περιοχή στον Λάδωνα, δίπλα στις εγκαταστάσεις τις. Μαζέψτε τους φίλους σας, επιλέξτε σενάριο και ανεβάστε την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Το κόστος ανά άτομο είναι 25€ και περιλαμβάνει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, έμπειρους συνοδούς, ασφάλιση και εκατό χρωμόσφαιρες ανά άτομο. Τέλος, εξίσου ενδιαφέρον και περιπετειώδες είναι και το Σαββατοκύριακο με Mountain bike στην Αρχαία Ολυμπία. Η διάρκεια των διαδρομών είναι μία ή δύο ώρες ανάλογα την δυσκολία. Οι τιμές ξεκινούν από 72€ το άτομο, ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε για τη διαμονή σας, και περιλαμβάνουν μία ή δύο διανυκτερεύσεις, ένα πλήρες γεύμα στην βάση Αρέθουσα, ποδήλατα βουνού, κράνη, έμπειρους συνοδούς, ασφάλιση και φπα. Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Eco Action στο site της. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2103317866.

Κλαουδάτος
H αλυσίδα καταστημάτων Κλαουδάτος, οργανώνει καθημερινές διαδρομές με ski bus για μερικά από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα (Καλάβρυτα, Παρνασσός, Μαίναλο, Σέλι, 2-5 Πηγάδια). Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες τις διαδρομές εδώ και να διαλέξετε αυτή που σας βολεύει. Η χρήση του ski bus θα σας κοστίσει 15€, ο εξοπλισμός 12€ για snowboard και 10€ για ski. Aν θέλετε να κάνετε ιδιαίτερο μάθημα με κάποιον από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές της σχολής, θα πληρώσετε επιπλέον από 30- 40 €. Η κάρτα εισόδου στα χιονοδρομικά κέντρα κοστίζει από 12-18€, αναλόγως με την περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5781880.

Via Natura
Σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί αθλητικές δραστηριότητες στη φύση στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων. Σας δίνει επίσης και αναμνηστικό CD φωτογραφιών για να κρατήσετε τις... extreme αναμνήσεις σας για πάντα. Ιδανικό για αυτήν την εποχή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, είναι το Rafting στον Άραχθο. Ο θρυλικός αυτός ποταμός στα Τζουμέρκα, με τα πολλά πέτρινα γεφύρια, είναι ίσως το καλύτερο ποτάμι για rafting, αφού με τρεις διαφορετικές διαδρομές, από 2ου έως και 4ου βαθμού δυσκολίας, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Οι τιμές ξεκινάνε από 45€ το άτομο ανάλογα με την διαδρομή. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες τις διαδρομές εδώ. Επίσης, οι πιο τολμηροί, μπορούν να δοκιμάσουν τις απαιτητικές διαδρομές με mountain bikes με αφετηρία τον Άραχθο ποταμό, μέσα από δασικούς δρόμους, χωματόδρομους και ρέματα (25€/ άτομο). Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Via Natura στο site της. Πληροφορίες: 26850- 31200.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v