Extreme... Σεπτέμβρης: Sports για επιστροφή (στη φύση)

Rafting υπό το φως του φεγγαριού ή τριήμερο στις κορυφές του Ολύμπου; Καγιάκ θαλάσσης στις σπηλιές του Πηλίου ή mountain bike στα Τζουμέρκα; Ή μήπως κολύμπι σε καταρράκτες; Όποιο από τα extreme προγράμματα που συγκεντρώσαμε κι αν επιλέξετε, ένα είναι σίγουρο: ο φετινός Σεπτέμβριος αποκλείεται να είναι βαρετός.
Extreme... Σεπτέμβρης: Sports για επιστροφή (στη φύση)
της Ηρώς Κουνάδη

Έχετε διασχίσει φθινόπωρο το φαράγγι του Πάντα Βρέχει; Έχετε κάνει rafting υπό το φως της Πανσελήνου; Έχετε κάνει canoe kayak στα Τζουμέρκα; Έχετε περπατήσει τα μονοπάτια του Ολύμπου; Θεωρείτε ότι όλες αυτές είναι χειμερινές δραστηριότητες; Καιρός να το ξανασκεφτείτε… και να αρχίζετε να σχεδιάζετε το καλύτερο τέλος καλοκαιριού – αρχή της νέας σαιζόν (ανάλογα πώς βλέπετε την εποχή που διανύουμε) που ζήσατε ποτέ.

Κι αν η ένστασή σας είναι ότι τα λίγα Σαββατοκύριακα που απομένουν για τις παραλίες εμείς σας λέμε να τα «σπαταλήσετε» στο βουνό, θα αντιτάξουμε ότι οι εκδρομές που προτείνουμε έχουν κατ’ αρχάς άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο –δε θα σας λείψουν οι βουτιές, ειδικά αν είστε αρχάριοι–, έχουν επιτέλους κάποια απόσταση από τα συνηθισμένα (πάλι στη Μύκονο θέλετε να πάτε;) και συνδυάζουν δράση με οικονομία –θα σας βγουν πολύ φθηνότερες από μερικές ώρες windsurf στις Κυκλάδες.

Αν δε σας πείσαμε ακόμα, ρίξτε μια ματιά στα προγράμματα των εταιρειών που οργανώνουν εκδρομές με λιγότερο ή περισσότερο extreme δραστηριότητες και… φύγαμε.

Trekking Hellas
Γρεβενά ή Εύβοια; Ορεινή Αρκαδία ή Λίμνη Πλαστήρα; Όπου κι αν θέλετε να περάσετε το επόμενο Σαββατοκύριακο, η Trekking θα έχει σίγουρα μια τουλάχιστον πρόταση που να σας ταιριάζει. Για τον Σεπτέμβριο, ξεχωρίσαμε τα προγράμματα:
* Σαββατοκύριακο στα Τζουμέρκα, με rafting στο φαράγγι του Άραχθου, ιππασία στα μονοπάτια των Τζουμέρκων και διαδρομές στις όχθες του Άραχθου. Η τιμή είναι 98 ευρώ το άτομο, και περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις σε ξενώνα σε δίκλινο δωμάτιο με πλήρες πρωινό, 2 δραστηριότητες rafting – ιππασία και εξοπλισμό για αυτές, mini bus για τις τοπικές μετακινήσεις των δραστηριοτήτων από και προς τον την βάση της trekking hellas Ηπείρου, έμπειρους και πιστοποιημένους συνοδούς / οδηγούς.
* Νυχτερινή κατάβαση στον Λούσιο/ Αλφειό. Ήτοι, rafting υπό το φως του φεγγαριού και κατασκήνωση στο Γεφύρι του Κούκου. Η διάρκεια της κατάβασης είναι μιάμιση ώρα, ενώ στην τιμή των 85 ευρώ κατ’ άτομο περιλαμβάνονται επίσης ο απαραίτητος εξοπλισμός, οι τοπικές μεταφορές, έμπειρος οδηγός ποταμού, ο εξοπλισμός του camping, πρωινό, ένα σνακ κι ένα γεύμα. Κάντε κράτηση έγκαιρα, διότι το Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου είναι το τελευταίο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα για φέτος.
Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Trekking Hellas στην Ελλάδα στο site της εταιρείας.

Ανάδραση
«Σπεσιαλιτέ» τους είναι τα βουνά. Γι’ αυτό τυγχάνουν και οι αγαπημένοι των φανατικών των χειμερινών σπορ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις για αυτήν την εποχή. Ήπειρος, Πελοπόννησος ή Στερεά Ελλάδα είναι το… βασικό σας τρίλημμα –μετά πρέπει να διαλέξετε και πρόγραμμα:
* Πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα και τις Λίμνες Φλέγγα, με επαγγελματία συνοδό που θα σας οδηγήσει στον πυρήνα του δρυμού. Η διάρκεια της δραστηριότητας είναι 2 ώρες και 15 λεπτά, και το κόστος συμμετοχής 25 ευρώ το άτομο.
* Πεζοπορία στη Ζήρεια (ή αν προτιμάτε ορεινή Κορινθία) από το καταφύγιο ΕΟΣ Κορίνθου μέχρι την κορυφή Πλάκες, και πάλι με επαγγελματία συνοδό, σε 2,5 ώρες. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ κατ’ άτομο.
* Αναρρίχηση – καταρρίχηση βράχου στην περιοχή της παραλίας Σαράντη, στο νομό Βοιωτίας. Η τιμή είναι 15 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Ανάδρασης στο site της.

Eco Action
Μονοήμερα, διήμερα και τριήμερα προγράμματα, για rafting, mountain bike, canoe kayak, αναρρίχηση, τοξοβολία και άλλα extreme sports προσφέρει η Eco Action. Μας άρεσαν και προτείνουμε:
* Σαββατοκύριακο για mountain bike στην αρχαία Ολυμπία. Η διάρκεια των διαδρομών είναι 1 ή 2 ώρες ανάλογα την δυσκολία. Οι τιμές ξεκινούν από 72 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε για τη διαμονή σας, και περιλαμβάνουν μία ή δύο διανυκτερεύσεις, ένα πλήρες γεύμα μενού στην βάση Αρέθουσα, ποδήλατα βουνού, κράνη, έμπειρους συνοδούς, ασφάλιση και φπα.
* Canoe kayak στη λίμνη του Λάδωνα, κοντά στα Καλάβρυτα. Η διάρκεια της δραστηριότητας είναι 1:30 - 2:30 ώρες και εξαρτάται από το μέγεθος της ομάδας και την απόσταση της διαδρομής. Η τιμή ξεκινά από 80 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει τη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε, ένα πλήρες γεύμα στις παραποτάμιες εγκαταστάσεις, σνακ στην λίμνη, kayak και φουσκωτά σκάφη ειδικού τύπου, τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, ρουχισμό (ανάλογα την εποχή), εκπαίδευση, έμπειρους συνοδούς, ασφάλιση και φπα.
Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Eco Action στο site της.

Olympos Trek
Όλυμπος, κοιλάδα Τεμπών, Πηνειός ποταμός, Κίσσαβος, Πήλιο, ανατολικά παράλια (κέντρο δραστηριοτήτων Κισσάβου-Ολύμπου) και η νήσος Αλόννησος στις Β. Σποράδες (κέντρο δραστηριοτήτων Στενής Βάλας-Αλοννήσου) είναι οι περιοχές όπου επικεντρώνονται οι δραστηριότητες της Olympos Trek. Κι αν δε φτάνουν αυτές για να σας πείσουν, σίγουρα θα το κάνουν τα προγράμματα:
* Τριήμερο στον Όλυμπο, ανάβαση στις κυριότερες κορυφές του βουνού των θεών και διαμονή σε πλήρως οργανωμένα ορεινά καταφύγια. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 246 ευρώ και περιλαμβάνει επαγγελματία συνοδό, πλήρη εξοπλισμό, δύο διανυκτερεύσεις και όλα τα γεύματα.
* Zodiacing, rappel και σπηλαιοκατάβαση από το λιμάνι του Αγιόκαμπου (στο Νοτιοανατολικό Κίσσαβο) με φουσκωτό ταχύπλοο στις θαλάσσιες σπηλιές του Βένετου (Β.Α. Πήλιο). Εναλλακτικά, αντί για φουσκωτό, μπορείτε να εξερευνήσετε τις σπηλιές με kayak θαλάσσης. Η διάρκεια της εξόρμησης είναι 5-6 ώρες και το κόστος στα 90-95 ευρώ, ανάλογα αν επιλέξετε την εξερεύνηση με καγιάκ ή με φουσκωτό.
Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Olympos Trek στο site της.

Via Natura
Με τη βάση της στα Τζουμέρκα της Ηπείρου, η Via Natura έχει το αβαντάζ της καλύτερης τοποθεσίας για να διοργανώνει εκδρομές κοντά στη φύση. Κι όταν εδώ μιλάνε για φύση, δεν αστειεύονται: Αχέροντας, Άρχαθος, Αώος, Καλαρρύτικος, Ζαγόρια, Βάλια Κάλντα και μερικά από τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδας. Διαλέγετε και… κλείνετε:
* Canyoning στον Αχέροντα, rappel στο Καλέντζι –και τα δύο περιλαμβάνουν κολύμπι στους καταρράκτες– και για τους… προπονημένους, canyoning χωρίς σχοινιά στο Βικάκι. Η τιμή συμμετοχής σε καθεμιά από τις τρεις δραστηριότητες είναι 30 ευρώ.
* Γύρος των Τζουμέρκων με mountain bike, από τη βάση της εταιρείας στον Άραχθο στα χωριά των Δυτικών Τζουμέρκων. Πότε από χωματόδρομους και πότε από το επαρχιακό δίκτυο, πότε με ορθοπεταλιές και πότε ξεκούραση στις κατηφόρες θα γυρίσετε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των Τζουμέρκων. Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ το άτομο, και η διάρκεια 5-6 ώρες.
Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματα της Via Natura στο site της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v