Χ-Treme... Χριστούγεννα

Αν οι φράσεις "χριστουγεννιάτικο τραπέζι", "οικογενειακή
συγκέντρωση",  "χριστουγεννιάτικα ψώνια"  και "ρεβεγιόν σε πολυτελές ξενοδοχείο" σας προκαλούν πλήξη και μόνο στο άκουσμα, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για φέτος. Είστε έτοιμοι;
Χ-Treme... Χριστούγεννα
Χωρίς να θέλω να αχρηστέψω το αφιέρωμα στα Χριστουγεννιάτικα Ρεβεγιόν, η αλήθεια είναι μία: Αρκετοί από εμάς - συμπεριλαβανομένου και του γράφοντος-  έχουν βαρεθεί τα παραδοσιακά  Χριστουγεννιάτικα τραπέζια, τα ρεβεγιόν και τις εξόδους σε κυριλέ εστιατόρια και ξενοδοχεία. Εκτός του ότι ξοδεύουμε μια περιουσία για ένα, αν μη τι άλλο, προσεγμένο δείπνο με ζωντανή μουσική, επιπλέον όταν γυρνάμε σπίτι αφ'ενός σκεφτόμαστε ότι ήταν και φέτος "μία απ'τα ίδια", αφ'ετέρου ψιλοκλαίμε τα λεφτά που δώσαμε. Δεν ήταν και λίγα παραδεχτείτε το.

Η εναλλακτικές που προτείνουμε δεν είναι για πολλούς: Rafting, πεζοπορίες, ραπέλ, ιππασία και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες σε απομακρυσμένα ποτάμια και πεδιάδες, σίγουρα δεν είναι για τον καθένα. Πόσο μάλλον για όσους έχουν συνηθίσει την χριστουγεννιάτικη "θαλπωρή" της Αθήνας. Παρ'όλα αυτά αν φέτος θέλετε κάτι διαφορετικό, σας προτείνουμε... περιπετειώδεις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες από διαφορετικές εταιρείες. Η απόφασή δική σας.

*Alpin Club

Ακολουθώντας τον Εθνικό δρόμο προς Θέρμο, 16 χλμ. βορειοδυτικά της Ναύπακτου συναντά κανείς το μικρό οικισμό Χάνι Μπανιά. Εκεί, στις όχθες του ποταμού Εύηνου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Alpin Club. H πρότασή του για Χριστούγεννα περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις (24/12-27/12) ενώ αν θέλετε μπορείτε να παραμείνετε και την Κυριακή 28/12 δωρεάν. Τα ξύλινα σπιτάκια στις πανέμορφες όχθες του Εύηνου ποταμού (για 2 άτομα το καθένα) θα σας φιλοξενήσουν καθ'ολη την διάρκεια της παραμονής σας εκεί. Το πακέτο περιλαμβάνει φαγητό την παραμονή, δείπνο Χριστουγέννων και ένα γέυμα την ημέρα. Φυσικά μην νομίσετε ότι θα κάθεστε άπρακτοι τις υπόλοιπες μέρες. Υπάρχουν ένα σωρό από extreme δραστηριότητες για να σας κρατήσουν απασχολημένους! Το πάρκο περιπέτειας θα είναι μια ευχάριστη πρόκληση, καθώς είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί: αναρρίχηση σε πύργο, rappel (καταρρίχηση με ορειβατικό σχοινί), πέρασμα σε γέφυρα μαϊμούς και τοξοβολία, πάντα με τη συνοδεία έμπειρου εκπαιδευτή. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε rafting, όπως και πεζοπορία στην περιοχή της Κρύας Βρύσης. Η τιμή είναι 220€ το άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 6753514-515

*Trekking Hellas

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η Trekking Hellas οργανώνει δράσεις στην ύπαιθρο με σκοπό να μας φέρει σε επαφή με την φύση. Προτείνουμε:
  • Την εκδρομή στα Γρεβενά που θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, στην Βάλια Κάλντα, Τζιπ σαφάρι και rafting στον Βενέτικο Β΄ (επιπλέον 40€ το άτομο). Τιμή 210 € το άτομο χωρίς το rafting. Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής θα βρείτε εδώ.
  • Την εκδρομή στον Κίσσαβο και το Μαυροβούνι με canoe kayak στο Δέλτα Πηνειού, Jeep Safari στον Κίσαβο και River Trekking Μελιβοία με τοξοβολία και flying fox. Η τιμή ξεκινάει από 280 €/άτομο και διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή του καταλύματος και τον τύπο δωματίου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Κρατήσεις- πληροφορίες:  Τηλ. 2103310323

*Περιπέτεια

Η εταιρεία "Περιπέτεια" διοργανώνει καθημερινές υπαίθριες δραστηριότητες σε διάφορα μέρη. Πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου, με επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Υδροκίνησης, επίσκεψη στα φημισμένα μοναστήρια Φιλοσόφου και Προδρόμου με την σημαντική δράση επί τουρκοκρατίας, όπως επίσης και στο Κρυφό Σχολειό. Η πεζοπορία θα καταλήξει στην Αρχαία Γόρτυνα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο Rafting (45€ το άτομο, περιλαμβάνει τοπικές μετακινήσεις, συνοδό και μίνι πικνίκ) είτε αυθημερόν, είτε για παραπάνω μέρες αν μείνετε κάπου στην Ορεινή Αρκαδία ή στην Καρύταινα., όπως επίσης και στο rapel flying fox (20€ το άτομο.) Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες : 2109646366

*Alpine Zone

Με έδρα στα Ιωάννινα και την Βασιλίτσα η Alpine Zone μας προτείνει rafting στον πανέμορφο Βοϊδομάτη, στο φαράγγι του βίκου στα Ζαγοροχώρια (35€ το άτομο) καθώς και πεζοπορία. Επίσης στον ποταμό Άραχθο (45€ το άτομο). Ιππασία στα χωριά Καλπάκι και Πάπιγγο (20€ το άτομο), αλλά και σκι στο υπέροχο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας(15€ η ενοικίαση εξοπλισμού). Για τους πιο τολμήρους υπάρχουν και πτήσεις με ανεμόπτερο από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων (60€ το άτομο). Η διάρκεια της πτήσης θα είναι περίπου 45 λεπτά. Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται τις μέρες των γιορτών καθημερινά, καιρού επιτρέποντος. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 2651023222.


Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v