Summer fun: 5 Ιδέες για ένα super Σ/Κ στην πόλη

Διακοπές στην Αθήνα; Δεν πτοούμαστε! Αυτό το σαββατοκύριακο θα επιδοθούμε σε όλες τις δραστηριότητες που αποφεύγαμε τόσο καιρό λόγω πολυκοσμίας. Θα παίξουμε, θα κάνουμε βουτιές, θα... ιππεύσουμε και θα περάσουμε καλύτερα από ποτέ. 
Summer fun: 5 Ιδέες για ένα super Σ/Κ στην πόλη
Κατακαλόκαιρο στην Αθήνα; Ό,τι καλύτερο για να απολαύσετε τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που έχει να προσφέρει αυτή η πόλη, και τις οποίες αποφεύγατε τον προηγούμενο καιρό λόγω… πανικού! Αυτό το σαββατοκύριακο, λοιπόν, δεν απελπιζόμαστε που όλοι είναι διακοπές και εμείς «ψηνόμαστε» στην Αθήνα. Βάζουμε ένα μαγιό, άνετα ρούχα και τα πιο αναπαυτικά μας παπούτσια και επιδιδόμαστε σε ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης που θα μας κάνουν να ξανανιώσουμε παιδιά!

1. Εντυπωσιακές βουτιές στις νεροτσουλήθρες!
Το ότι μένουμε στην Αθήνα δε σημαίνει ότι θα κάτσουμε να… σκάσουμε! Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από την Αττική έχουν δημιουργηθεί δύο πλήρως εξοπλισμένα και άκρως διασκεδαστικά υδάτινα πάρκα με τρομερές νεροτσουλήθρες για ατελειώτο παιχνίδι.

Το Copa Copana είναι ένας νέος πολυχώρος διασκέδασης στο 12ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου (Γέφυρα Σχιστού) στο Χαϊδάρι, με αμέτρητες δραστηριότητες εντός και εκτός νερού. Waterslides, πολλές πισίνες, καταρράκτες, χώροι αναψυχής και εστίασης που μένουν ανοιχτοί μέχρι αργά το βράδυ, αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για παιδιά, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, υπόσχονται μία υπέροχη μέρα κεφιού. Ενώ για όσους αναζητούν τη χαλάρωση, στο χώρο λειτουργούν Day Spa σε συνεργασία με το DNA Medi Spa. To highlight πάντως του Copa Copana είναι η τεράστια ποικιλία σε νεροτσουλήθρες, από την πιο απλή στην πιο περίπλοκη με βαθμό δυσκολίας που… χτυπάει κόκκινο! Το Copa Copana είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα για τις νεροτσουλήθρες, έως τις 7.00 για τις πισίνες και έως τις 2.00 τη νύχτα για τα Flocafe και το «νησί». Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 16 ευρώ (15 ευρώ για φοιτητές, φαντάρους και νέους έως 20 ετών και 10 ευρώ για τα παιδιά), ενώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες η είσοδος είναι στα 20 ευρώ (17 και 12 αντίστοιχα για φοιτητές και παιδιά). Περισσότερες πληροφορίες στο site του Copa Copana.

Το Water Fun, παλαιότερο, λειτουργεί στο 83ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου. Στις τεράστιες εγκαταστάσεις του θα επιδοθείτε σε δροσιστικές βουτιές στις διάφορες πισίνες του και σε άφθονο παιχνίδι στις αμέτρητες νεροτσουλήθρες του (kamikaze των 70 μέτρων, black hole των 110 μέτρων αλλά και μικρότερες, των 90 ή 37 μέτρων). Μπορείτε, επίσης, να πιείτε ένα δροσιστικό κοκτέιλ στο dry & wet tropical bar, ενώ όταν πεινάσετε θα απολαύσετε το γεύμα σας στο εστιατόριο του πολυχώρου. Το Water Fun είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10.30 έως τις 6.00 το απόγευμα, ενώ η είσοδος είναι 15 ευρώ για τους ενήλικες, 10 ευρώ για παιδιά τεσσάρων έως 8 ετών και δωρεάν για παιδιά κάτω των τεσσάρων. Περισσότερες πληροφορίες στο site του Water Fun.

2. Επιστροφή στη φύση στο… Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Τι καλύτερο για το πρωί της Κυριακής από μία μεγάλη βόλτα στο σπουδαιότερο ζωολογικό πάρκο της Αθήνας; Θα εντυπωσιαστείτε από την τεράστια ποικιλία πουλιών, θα γελάσετε με την ψυχή σας με τα παιχνιδιάρικα πιθηκάκια στο «Δάσος των Μαϊμούδων» και θα… τρομάξετε λιγάκι στο «Κόσμο των Ερπετών» με τα φίδια και τους κροκόδειλους κυριολεκτικά στα πόδια σας! Κατά τα άλλα θα παρατηρήσετε εξωτικά ζώα, καθώς και άλλα της ελληνικής φάρμας, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και ένα εντελώς διαφορετικό πικ-νικ στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πάρκου. Φορέστε καπελάκι και αναπαυτικά αθλητικά παπούτσια και… καλή βόλτα! Περισσότερες πληροφορίες στο site του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.


3. Απογευματινή βόλτα στη ράχη του Ντορή!

Ναι, καλά καταλάβατε! Βόλτα με άλογο. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε ιππασία, αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείτε να επισκεφθείτε έναν ιππικό όμιλο και με τη βοήθεια εκπαιδευτή να απολαύσετε μία αξέχαστη βόλτα στη ράχη ενός γεροδεμένου Ντορή. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν, ενώ για τους μεγάλους, η ιππασία αποτελεί πολύ καλή –και κυρίως ευχάριστη- εξάσκηση. Στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Βάρης (Αθηνάς 25, Κορωπί, τηλ. 210 8974491), για παράδειγμα, ή στον Ιππικό Όμιλο Κεφαλαρίου (Ξενίας 53, Κηφισιά τηλ: 210 6138162), μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ελεύθερης ιππασίας με περί τα 30 ευρώ την ώρα. Όσο για τον απαραίτητο εξοπλισμό, το ιππικό κέντρο το οποίο θα επισκεφθείτε θα σας παράσχει όσα χρειάζεστε. Περισσότερες πληροφορίες για ιππικά κέντρα στην Αττική θα βρείτε στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

4. Και το απόγευμα της Κυριακής go… kart!
Από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες, είτε ξέρετε να οδηγείτε ή όχι είναι τα kart. Τα μικροσκοπικά αυτά αυτοκινητάκια με τις γρήγορες ταχύτητες και τα παιχνιδιάρικα «τινάγματα» στις απότομες διαδρομές μπορούν να σας χαρίσουν άφθονο γέλιο και μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης. Στην Kartland (Λ. Ανθούσας 8, Παλλήνη Αττικής, τηλ. 210 6668323) θα βρείτε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μία τεράστια πίστα καρτ με αυτόματη χρονομέτρηση, τρεις διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων και φυσικά τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο χώρος είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα και το κόστος της εισόδου είναι 9 ευρώ για τα παιδιά και 11 ευρώ για τους ενήλικες.


5. Όσο για το βράδυ; Allou Fun Park!

Τώρα ειδικά που το μεγαλύτερο λούνα παρκ της πόλης φιλοξενεί και το πιο συναρπαστικό παιχνίδι, το εκπληκτικό Star Flyer, δεν γίνεται να μην το επισκεφθείτε. Μία πραγματική πτήση στα αστέρια, σε ύψος μεγαλύτερο από αυτό ενός 20όροφου κτιρίου, θα σας χαρίσει την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης. Στο Allou Fun Park μπορείτε ακόμα να επιδοθείτε σε παιχνίδια διασκέδασης, όπως το La Isla, με το φοβερό τρενάκι που βουτά στα νερά, παιχνίδια αδρεναλίνης, όπως τα thrill rides, που εκτινάσσονται στον ουρανό, αλλά και παιχνίδια δεξιοτήτων, όπως το shooting bar και οι ιπποδρομίες. Το λούνα παρκ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 5 το απόγευμα μέχρι τη 1 το βράδυ, το Σάββατο από τις 11 το πρωί έως τις 2 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες στο site του Allou Fun Park.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v