Water & Beach Sports στις παραλίες της Αττικής

Καλά τα μπάνια και η ηλιοθεραπεία αλλά όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από τα extreme sports μέσα και δίπλα στο νερό. Πάμε για waterski, windsurf ή έστω beach volley στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής.
Water & Beach Sports στις παραλίες της Αττικής
Μπορεί κάποιοι τυχεροί-άτυχοι από εμάς να μείνουμε φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα περάσουμε τις μέρες μας κλεισμένοι μέσα, στη μελαγχολική δροσιά του κλιματιστικού και των τηλεοπτικών επαναλήψεων. Ούτε ότι θα παραιτηθούμε από τα αγαπημένα μας water και beach sports, στα οποία λατρεύουμε να επιδιδόμαστε όταν βρισκόμαστε στα νησιά.

Κάποιες από τις πλέον οργανωμένες παραλίες της Αττικής έχουν φροντίσει να υπερκαλύψουν αυτές μας τις ανάγκες, παρέχοντάς μας όλες τις εναλλακτικές για extreme (παρα)θαλάσσια σπορ, διαθέτοντας άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και δημιουργώντας μία super fun ατμόσφαιρα, όπου η διασκέδαση και ο αθλητισμός έχουν τον πρώτο λόγο.

Αναζητήσαμε τις καλύτερες εξ αυτών, ενημερωθήκαμε για τις παροχές και τις τιμές και μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα εκπλαγείτε από το πόσο συναρπαστικές μπορούν να γίνουν οι μέρες σας, μερικά μόνο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι!

Yabanaki: Το Yabanaki στη Βάρκιζα το γνωρίζετε. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι οι δραστηριότητες που παρέχει. Η πρωτοποριακή και άρτια οργανωμένη σχολή του Shark Ski & Wake Club Varkiza μας υποδέχεται στα καταγάλανα νερά του YaBaNaKi όπου εκτός από κολύμπι και ηλιοθεραπεία μπορούμε να επιδοθούμε σε αμέτρητα θαλάσσια σπορ. Το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, χρησιμοποιεί εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και είναι σε θέση να μας προσφέρει μια σειρά μαθημάτων αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως: Water Ski, Wakeboard, Wakesurf, Wakeskate, Windsurf, Iστιοπλοΐα, Barefoot, Sofa, Solo (tube), Banana, Pedalo, Canoe.

Όλα αυτά υπό την άγρυπνη παρακολούθηση της Ναυαγοσωστικής Ομάδας της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ LIFEGUARD. Επίσης, εντός της Ακτής λειτουργεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στελεχωμένος από ιατρικό προσωπικό.

Οι τιμές στο Yabanaki έχουν ως εξής: Θαλάσσιο Σκι: 30 ευρώ τα 15 λεπτά, Wakeboard: 30 ευρώ, Tubes (2 άτομα) στα 25 ευρώ, Banana (ανά άτομο) 8 ευρώ, Ποδήλατο 10 ευρώ η μισή ώρα και 15 ευρώ η μία, Κανό 6 ευρώ η μισή ώρα και Flyfish 15 ευρώ.

Yabanaki: Ακτή Βάρκιζας, τηλ. 210 8972414

Balux-Septem / Αστέρας Γλυφάδας: Λίγο πιο κοντά, στον Αστέρα Γλυφάδας, οι επιχειρήσεις Παπαθεοχάρη έχουν δημιουργήσει ένα μικρό θέρετρο στην πόλη με το Asteras Seaside Escape και τους αμέτρητους χώρους αναψυχής. Καθημερινά, λοιπόν, από τις 8.30 το πρωί έως τις 20.00 το βραδάκι ο Asteras Beach μας περιμένει για Beach Volley και Beach Soccer. Η παραλία διαθέτει φυσικά ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και παιδικές χαρές, για τους μικρούς φίλους, ενώ διατίθενται και δωματιάκια για να αλλάξετε αλλά και ντουλαπάκι με κλειδαριά.

Οι τιμές στο Asteras Beach έχουν ως εξής: 7 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές, 10 ευρώ τα σαββατοκύριακα, ενώ για παιδιά και δημότες Γλυφάδας ισχύουν οι μισές τιμές, δηλαδή 3 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Τα γήπεδα Beach Volley και Beach Soccer διατίθενται δωρεάν.

Asteras Beach: Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ. 210 8941620.

Astir Beach: Ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το Astir Palace Βουλιαγμένης, μας περιμένει στην άρτια οργανωμένη παραλία του για μία αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία. Περπατήστε στο βόρειο άκρο της παραλίας και συναντήστε την ομάδα του ski school για σπορ και μαθήματα θαλάσσιου ski. Παράλληλα, μπορείτε να διασκεδάστε με δραστηριότητες όπως wake boarding, parachute, fly fish, ringos dingos, crazy squab, jet ski, wind surf, laser sailing boat και speed boating.

Η πλαζ λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ και οι τιμές εισόδου έχουν ως εξής: 15 ευρώ για τους ενήλικες τις καθημερινές και 8 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και 25 ευρώ τα σαββατοκύριακα για τους ενήλικες και 13 για τα παιδιά.

Astir Beach: Βουλιαγμένη Αττικής. Επικοινωνία μόνο ηλεκτρονικά στο [email protected].

Grand Beach Lagonissi: Αν πάνω από όλα αναζητάτε πολυτέλεια, κομψότητα αλλά και άριστες εγκαταστάσεις με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το Grand Resort στο Λαγονήσι σας περιμένει για… Grand Beach Time! Δροσιστείτε κολυμπώντας στη θάλασσα ή στην μοναδική πισίνα μέσα στη θάλασσα και όταν έρθει η ώρα επιδοθείτε σε: Sailing, Windsurfing, Waterskiing, Rings, Scuba Diving (μετά από προγραμματισμό με τους υπευθύνους) αλλά και Beach Volley.

Οι τιμές στην Grand Beach Lagonissi έχουν ως εξής: Η είσοδος είναι 5 ευρώ τις καθημερινές και 14 ευρώ τα σαββατοκύριακα, ενώ υπάρχει και μηνιαία κάρτα των 150 ευρώ με parking και 90 ευρώ χωρίς parking. Για τα θαλάσσια σπορ αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το ski είναι στα 35 ευρώ τα 15 λεπτά, το jet ski στα 50 ευρώ, ενώ τα φουσκωτά παιχνίδια (tubes, banana κλπ) είναι στα 20 ευρώ τη μισή ώρα.

Grand Beach Lagonissi: 40ο χλμ. Αθήνας-Σουνίου, τηλ. 22910 76000.

Divani Apollon Palace & Spa: Ένα ακόμα υπερπολυτελές ξενοδοχείο σε μία πανέμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία στη Βουλιαγμένη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα από τα επόμενα ζεστά πρωινά. Η πλαζ ανοίγει για το κοινό από τις 10.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα και εντυπωσιάζει με τις παροχές και τις ανέσεις που προσφέρει. Τα water sports, συγκεκριμένα περιλαμβάνουν tubes, banana και μαθήματα θαλάσσιου σκι από ειδικευμένους εκπαιδευτές.

Οι τιμές στην πλαζ του Divani Apollon έχουν ως εξής: 15 ευρώ κοστίζει η ξαπλώστρα και 8 ευρώ η καρέκλα, για ολοήμερη χρήση. Το θαλάσσιο σκι είναι στα 30 ευρώ τα δεκαπέντε λεπτά, ενώ τα φουσκωτά παιχνίδια και το θαλάσσιο ποδήλατο στα 20 ευρώ τη μισή ώρα.

Divani Apollon Palace & Spa: Αγίου Νικολάου 10 και Ηλίου, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100.

Καράβι Σχοινιά: Αν και η παραλία μπροστά από το Καράβι του Σχοινιά δεν είναι η ιδανικότερη για μπάνιο και ηλιοθεραπεία, λόγω κυρίως της πολυκοσμίας που αναγκαστικά αποφέρει περισσότερους ρύπους, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως τα 30 στρέμματα που καταλαμβάνει προσφέρονται για (παρα)θαλάσσια σπορ, οργανωμένα από ιδιωτική σχολή, αναγνωρισμένη από τη Γεν. Γραμ. Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, στο Καράβι του Σχοινιά μπορείτε να επιδοθείτε σε wakeboard, water ski και windsurfing, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχουν επίσης τρία γήπεδα beach volley διεθνών προδιαγραφών, στρωμένα με άμμο εξαιρετικής ποιότητας. Δεν παρέχονται φουσκωτά παιχνίδια.

Μοναδικό μειονέκτημα, η πολυκοσμία, όπως ήδη αναφέραμε, ειδικά τα σαββατοκύριακα, που ενδεχομένως να μην σας επιτρέψει να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ, αλλά και η σχετικά αγενής συμπεριφορά των υπαλλήλων.

Οι τιμές στο Καράβι του Σχοινιά έχουν ως εξής: Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ η ξαπλώστρα στοιχίζει 4 ευρώ. Ως προς τα θαλάσσια αθλήματα ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τόσο το windsurfing όσο και το θαλάσσιο σκι στοιχίζουν 30 ευρώ τα 15 λεπτά.

Καράβι του Σχοινιά: Λ. Ποσειδώνος 198, Μαραθώνας, τηλ. 22940 55950.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v