Allou Fun Park: Η Disneyland της Αθήνας

Νιώστε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει, διασκεδάστε με παιχνίδια για όλη την οικογένεια, παρακολουθήστε καθημερινά θεατρικά και μουσικά δρώμενα ή απλά χαλαρώστε απολαμβάνοντας τον καφέ σας στον πρωτοποριακό πολυχώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει στην καθημερινότητα της πόλης την πολυσυλλεκτική ψυχαγωγία που της έλειπε.
Allou Fun Park: Η Disneyland της Αθήνας

Μπορεί η Αθήνα να μη διαθέτει ένα θεματικό πάρκο αντίστοιχου βεληνεκούς με αυτά άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, οι κάτοικοί της, όμως, απολαμβάνουν, εδώ και μερικά χρόνια, ένα πρωτοποριακό χώρο ψυχαγωγίας που ήρθε να συμπληρώσει το χάρτη της πρωτεύουσας.

Το Allou Fun Park άνοιξε τις πόρτες του το 2002 και έκτοτε αποτελεί, μαζί με το αδερφάκι του, το παιδικό πάρκο ψυχαγωγίας Kidom, έναν από τους δημοφιλέστερους ψυχαγωγικούς προορισμούς της πόλης, ο οποίος προσφέρει αναρίθμητα happenings, ανεξάντλητο παιχνίδι και δράση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Κηφισού, στο Δήμο Ρέντη, το Allou Fun Park εκτείνεται σε συνολική έκταση περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Η ευρύτερη ”γειτονιά” του περιλαμβάνει bowling center, γήπεδα mini soccer, internet café, εμπορικά καταστήματα και το δημοφιλές multiplex Village Park.

Με δραστηριότητες που καλύπτουν το κοινό κάθε ηλικίας, καθημερινά happenings όπως θεατρικές παραστάσεις, animators, κουκλοθέατρο και συναυλίες, καταστήματα αναμνηστικών και σημεία εστίασης με εστιατόρια και café, το πάρκο προσελκύει περισσότερους από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των νέων κάθε ηλικίας.

Οι προτάσεις των δύο πάρκων Allou και Kidom ανανεώνονται τρεις φορές το χρόνο, παρουσιάζοντας κάθε φορά διαφορετικά παιχνίδια, προσαρμοσμένα στις εκάστοτε κλιματολογικές και εποχικές συνθήκες.

Ειδικότερα, τα thrill rides του Allou, τα οποία περιλαμβάνουν το 6G, μία μπάλα με δύο θέσεις που εκτινάσσεται στον ουρανό, το 5G, τέσσερις θέσεις στην άκρη ενός βραχίονα που ξεπερνά τα 42 μέτρα σε ύψος και κινείται όπως το εκκρεμές, με ταχύτητα που μειώνεται σταδιακά, το Top Spin, δύο βραχίονες με ένα βαγόνι που εκτελεί περιστροφή 360 μοιρών και το δημοφιλές Shock Tower απευθύνονται στα… περιπετειώδη πνεύματα και στους φίλους της αδρεναλίνης.

Για όσους προτιμούν κάτι λιγότερο extreme, τα fun rides προσφέρουν ένταση λιγότερων… ντεσιμπέλ, με παιχνίδια όπως το La Isla, έναν εξομοιωτή rafting μέσα σε ένα βαγόνι που διασχίζει μια λίμνη με βράχια, το Roller Coaster Big Apple, το υδάτινο τούνελ του τρόμου Cape Fear και το Spinning Coaster Crazy Mouse.

Στο Allou, φυσικά, θα βρείτε και τα κλασσικού τύπου παιχνίδια luna park, όπως την πανοραμική ρόδα Panorama, τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια New York και παιχνίδια δεξιοτήτων που ανταμείβουν τους νικητές με δώρα, όπως τα Shooting Bar, Rings και Monkey Rugby.

Στο πάρκο Kidom τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με γνωστά αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια, όπως το Carousel, το mini Roller Coaster, το Πειρατικό Καράβι και η τσουλήθρα splish splash, αλλά και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο ψάρεμα Kouax και στο Koko Bombs.

Η είσοδος στα πάρκα Allou και Kidom είναι δωρεάν. Για να συμμετέχετε σε κάποια από τα παιχνίδια, το κόστος των οποίων ποικίλλει, αγοράζετε την κάρτα Allou Fun Card την οποία γεμίζετε με πόντους, που αφαιρούνται με τη συμμετοχή σας στα παιχνίδια. Αν δε χρησιμοποιήσετε όλους τους πόντους σας, μπορείτε να κρατήσετε την κάρτα για μελλοντική χρήση.

Για όσους επιθυμούν μια πιο… ολοκληρωμένη εμπειρία, διατίθεται το Allou Fun Pass, ένα ημερήσιο πάσο που παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια των πάρκων.

Το Allou λειτουργεί καθημερινά από τις 17.00 έως τη 01.00, την Παρασκευή και τις παραμονές αργιών από τις 17.00 έως τις 02.00, το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 02.00 και την Κυριακή και τις αργίες από τις 10.00 έως τη 01.00.

Το Kidom λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 17.00 έως τα μεσάνυχτα, την Παρασκευή και τις παραμονές αργιών από τις 17.00 έως τη 01.00, το Σάββατο από τις 10.00 έως τη 01.00 και την Κυριακή και τις αργίες από τις 10.00 έως τα μεσάνυχτα.

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, υπάρχει πάρκινγκ 1500 θέσεων.

Ηρώ Κουνάδη

Allou Fun Park, Καναπιτσερή 5, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, τηλ. 210 4256990

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v