ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Πέντε χοροί που πρέπει να ξέρεις σε κάθε γάμο

Είσαι καλεσμένος σε γάμο ή γάμους; Κράτα σημειώσεις για το ποιους χορούς επιβάλλεται να ξέρεις μιας και σίγουρα ο ντιντζέι θα τους βάλει.

Πέντε χοροί που πρέπει να ξέρεις σε κάθε γάμο

Το γλέντι γάμου είναι ίσως η καλύτερη στιγμή του μυστηρίου, αν μας ρωτάς.  

Αν θες να συμμετέχεις όπως πρέπει όμως, ή να σύρεις εσύ το χορό (γιατί όχι;), ωραία θα ήταν να θυμάσαι και να ξέρεις τους πιο κλασικούς «γαμήλιους» παραδοσιακούς χορούς.

Και πιο ωραία θα περάσεις από το να κάνεις άτακτα βήματα στο ρυθμό, και μια θετική εντύπωση θα αφήσεις με τις χορευτικές σου ικανότητες. Αν μάλιστα είσαι κουμπάρος, όπως ο γράφων, τότε οφείλεις να το κάνεις.

Δεν ξέρεις τίποτα; Ωραία, έχεις λίγο χρόνο να μάθεις. Σημείωσε στα οπωσδήποτε τους παρακάτω, και ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα με κάποιον εξειδικευμένο δάσκαλο, όπως την δική μας αγαπημένη Βάσω Δημητρακοπούλου. Δε θα χρειαστείς παραπάνω από έναν μήνα για να πάρεις το κολλάι – εκτός και αν είσαι παντελώς άμπαλος με τον ρυθμό.

Συρτός στα δύο

Ο συρτός χορεύεται σε όλη την Ελλάδα. Τα βήματά του είναι έξι συρτά βήματα δεξιόστροφα με το δεύτερο βήμα να πατάει προς τα πίσω. Το κινητικό αυτό μοτίβο το συναντάμε σε χορούς διαφόρων περιοχών όπως στα νησιά, με το χαρακτηριστικό τους στυλ, την Ήπειρο, τη Μακεδονία κλπ. Η λαβή είναι από τα χέρια με λυγισμένους αγκώνες.

Καλαματιανός

Ο δημοφιλέστερος ίσως Ελληνικός χορός, χορεύεται σε όλη την Ελλάδα και τα βήματα του είναι 12. Τα πρώτα 6 είναι ίδια με αυτά του συρτού στα δύο, και τα επόμενα 6 είναι τα λεγόμενα «σταυρωτά». Η λαβή είναι από τα χέρια με λυγισμένους αγκώνες.Χασαποσέρβικος

Λαϊκός χορός, με 6 βήματα και λαβή από τους ώμους. Είναι αρκετά εύκολος και μπορεί να τον ακολουθήσει και κάποιος που δεν τον γνωρίζει. Ο Χασαποσέρβικος αποτέλεσε τη βάση για το συρτάκι και είναι φουλ διαδεδομένος.Ικαριώτικος

Ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός χορός, ο οποίος ακούγεται και χορεύεται σε όλα τα γλέντια και πανηγύρια. Tα βήματα, ο ρυθμός και η μουσική του δεν απαντώνται πουθενά αλλού, αν και ανήκει στη γενική κατηγορία των συρτών χορών. Αρκετά δημοφιλής παραλλαγή του είναι η «Συμπεθέρα».

Ζεϊμπέκικο

Λαϊκός χορός, που από πολλούς θεωρείται καθαρά «αντρικός». Δεν έχει βήματα αλλά μόνο φιγούρες και μία συγκεκριμένη κυκλική κίνηση. Είναι ελεύθερος και έντονα αυτοσχεδιαστικός.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2