Πού θα μάθεις να χορεύεις Swing;

Θες να ανακαλύψεις τον μαγικό κόσμο του Swing και των συγγενών του χορών; Φόρα άνετα παπούτσια και ακολούθησέ μας.

Πού θα μάθεις να χορεύεις Swing;

Authentic Jazz, Modern Jazz, Lindy Hop, Boogie Woogie, πολλές ονομασίες, πολλές περισσότερες χορευτικές φιγούρες, μια «μανούλα»: το Swing.

Το Swing δεν είναι ένας χορός, είναι μια ομάδα χορών που αναπτύχθηκαν παράλληλα με την Jazz μουσική στις δεκαετίες 1920 με 1940 και δεν άργησαν να διαδοθούν στην Ευρώπη του μεσοπολέμου.

Τώρα που τελειώσαμε με τα θεωρητικά, ήρθε η ώρα να μπούμε στο ζουμί. Οποιοδήποτε είδος Swing χορού και αν διαλέξεις κερδισμένος θα βγεις. Πρόκειται για ένα σούπερ ανεβαστικό συνδυασμό κινήσεων, με μουσική που και μόνη της να την ακούσεις δεν γίνεται να μη σου φτιάξει τη διάθεση.

Και το καλύτερο; Οι σχολές που διδάσκουν αυτό το είδος στην Αθήνα είναι μπόλικες, σε διάφορες περιοχές της πόλης, και σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σου. Το κόστος κυμαίνεται στα 20-50€ για μια μηνιαία συνδρομή, με ένα μάθημα ανά εβδομάδα και διαμορφώνεται ανάλογα τη σχολή.

Τα περισσότερα τμήματα έχουν ήδη ξεκινήσει αυτήν την περίοδο και σε κάποια ενδέχεται να μπορέσεις να «χωθείς» κατόπιν επικοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση, τα περισσότερα τμήματα αρχαρίων ξεκινούν από Γενάρη, οπότε προλαβαίνεις να δηλώσεις συμμετοχή.

Φόρα άνετα παπούτσια και φύγαμε!

Jump n Jive Athens Swing Team

Ζαν Μωρεάς 1 ,Αθήνα, τηλ: 215 55 09 747

Θα τους βρεις να χορεύουν και να περνάνε όμορφα στο Κουκάκι, στα μαθήματα που κάνουν έξι μέρες την εβδομάδα, ενώ την έβδομη έχουν σταθερά ένα Swing Party. Με την ομάδα του Jump n Jive θα μάθεις Authentic Jazz, Modern Jazz, Lindy Hop, Boogie Woogie και άλλους χορούς που καλύπτονται από την «ομπρέλα» του Swing. Τα τμήματα αρχαρίων σε όλα τα είδη πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Σάββατο – δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Σημείωσε πως την Παραμονή των Χριστουγέννων θα τους βρεις στο αγαπημένο τους στέκι στην Κυψέλη, το Orfeas Live Bar, να γιορτάζουν χορευτικά με μουσικάρες R’n’B από τους The Jumpin’ Bones, ενώ από την Παρασκευή 8 μέχρι και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου διοργανώνουν ένα εντυπωσιακό Wild West Festival στο The Ranch. 

Rhythm Hoppers

Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός, τηλ: 693 884 3931

Ο Αυγουστίνος και η Βάσια διδάσκουν Lindy Hop, Authentic Jazz και Charleston σε εβδομαδιαία βάση, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνουν Swing Parties και εκδηλώσεις με επίκεντρο τους χορούς που αγαπούν να διδάσκουν. Τα μαθήματα αρχαρίων γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ενώ αν έχεις ξανακάνει χορό μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους για να σε κατευθύνουν στο τμήμα που σου ταιριάζει καλύτερα. Δες το πρόγραμμα των μαθημάτων εδώ και σημείωσε πως την Κυριακή 3/12 έχουν το εβδομαδιαίο Jazz Party, με χαρακτήρα γιορτινό καθώς θα προηγηθεί ο στολισμός της σχολής εν όψει Χριστουγέννων. 

Athens Lindy Hop

H Μαριάντζελα και η Μαρία Νεφέλη διοργανώνουν μαθήματα χορού, workshops με επίτιμους διδάσκοντες χορευτές παγκοσμίου φήμης, street dancing και πολλά ακόμη events, από το 2008, οπότε και ιδρύθηκε. Στη σχολή τους θα μάθεις χορούς όπως Authentic Jazz, Charleston, Shag, Balboa, Vintage Chorus Line, Rock 'n' Roll και Blues. Τα μαθήματα αρχαρίων πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, και είναι δωρεάν για την πρώτη εβδομάδα από το ξεκίνημα της κάθε σεζόν. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Στις 7 Δεκεμβρίου έχουν σεμινάριο με την βετεράνο του είδους Aila Floyd (Bees Knees/Shag Pile), ενώ 23-25 Φεβρουαρίου φιλοξενούν τον μέντορα του Lindy Hop και της Jazz Chester Whitmore παρέα με τον Alex Mccormack.  

Jazz & Swing Academy

Αχαϊας 44, Αμπελόκηποι, τηλ: 6993635309

Η Josephine και ο Θάνος βρίσκονται πίσω τη σχολή η οποία λειτούργησε πρώτη φορά το 2008 ως Athens Swing Cats και πλέον ονομάζεται Jazz & Swing Academy. Η σχολή παρέχει μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων για κάθε επίπεδο δεξιοτήτων, από αρχάριους έως επαγγελματίες, έτσι ώστε με την καθοδήγηση των δασκάλων να βρεις το τμήμα που σου ταιριάζει. Προσφέρουν μαθήματα Lindy Hop, Modern Jazz, Musical Theater, Authentic Jazz, αλλά και Barre a Terre, και τα τμήματα αρχαρίων είναι κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Steam Rollers Athens Rock n Roll Team

Γερανίου 47, Ομόνοια

Από το 2013, η ομάδα των Steam Rollers διδάσκουν Rock ‘n’ Roll, τον ξεσηκωτικό χορό της Αμερικής της δεκαετίας του ’50 σε κόσμο ανεξαρτήτως επιπέδου και συμμετέχουν/διοργανώνουν κεφάτα parties και εκδηλώσεις. Τα μαθήματα Rock ‘n’ Roll γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ το Σάββατο γίνονται και τα θεματικά σεμινάρια της ομάδας. Μάλιστα στις 10/12 έχουν προγραμματίσει ένα ειδικό σεμινάριο για aerials που απευθύνεται σε ζευγάρια. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Επίσης, κάθε δεύτερη Παρασκευή διοργανώνουν party στο Jukebox με μπίρες και άφθονο χορό.

Rollin Foxes

Ασκληπιού 91, Εξάρχεια, τηλ: 694 248 7225

Δημιουργήθηκαν το 2010 από το Μάνο και τη Ρόδη, συμπληρώνοντας την χορευτική φιλοσοφία του ρετρό μπαρ Blue Fox και παραμένουν μέχρι σήμερα ένας σύλλογος που αγαπά το Rock ‘n’ Roll και το Boogie, μια αυτοσχεδιαστική παραλλαγή του Rock 'n' Roll/Lindy Hop των 50s. Διοργανώνουν μαθήματα για αρχαρίους και προχωρημένους στην αρχή κάθε σεζόν – συνήθως Σεπτέμβριο και Μάιο. Αν θες να τους γνωρίσεις από κοντά, στις 17 Δεκεμβρίου προγραμματίζουν το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο party τους Christmas Boogie στον χώρο του Fuzz, με την συμμετοχή των The HiRollers και των The Jumpin' Bones. Δες τα προσεχή events τους εδώ

Athens Authentic Jazz Dance

Ζαν Μωρεάς 10, τηλ: 211 4202024

Το πρότζεκτ ξεκίνησε το 2013 από την εικαστικό Irene Ragusini και έχει ως σκοπό να ενώσει ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν τον vernacular jazz χορό, καθώς και τα συναφή, με αυτόν, είδη. Εδώ θα κάνεις μαθήματα Authentic Jazz και Lindy Hop από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Κατά την διάρκεια των κύκλων η ομάδα προσθέτει και νέες ενδιαφέρουσες επιλογές για περισσότερη έμπνευση – δες το πρόγραμμα εδώ. Κατά καιρούς, διοργανώνουν σεμινάρια με σημαντικούς δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πάρτυ και jam sessions, μείνε συντονισμένος εδώ

Southern Hoppers στο HobNob

Πρίγκηπος Πέτρου 39, Γλυφάδα, τηλ: 21 3041 8585

Τα νότια χορεύουν και μαθαίνουν swing χάρη στις ομάδες των Southern Hoppers και των Athens Balboa, οι οποίες κάνουν κατάληψη στον χώρο του HobNob και σου μαθαίνουν τα μυστικά και τα βήματα του Lindy Hop, του Authentic Jazz Dance, του Balboa και του Boogie Woogie. Τα μαθήματα για αρχάριους πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα διοργανώνουν ένα κεφάτο Crazy South Hop party με μπόλικο χορό για όλους. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων εδώ. Στις 17/12, ετοιμάζουν ένα γιορτινό party με live swing μουσική από τους Corner Pockets, το οποίο θα μετατραπεί σε μια disco/ diamond oldies βραδιά για να ξεδιπλώσεις όλα σου τα χορευτικά ταλέντα. 

Athens Boogie

Θα τους βρεις στο Ρομάντσο να διδάσκουν Rock 'n' Roll, έχοντας ως βασικό τους στόχο την προώθηση του χορού και της μουσικής Rock n’Roll και Swing. Τα μαθήματα για αρχαρίους γίνονται τις Τρίτες, και το πρώτο μάθημα για την κάθε σεζόν είναι δωρεάν. Συχνά, διοργανώνουν και party Swing ‘n’ Roll τα Σάββατα στο Jukebox με μουσικές Swing, Rock n' Roll και Blues. Μείνε συντονισμένος εδώ

Stomping Ground

Σφηττίων 10, Πετράλωνα

Κοντά στον ηλεκτρικό των Πετραλώνων, η ομάδα του Stomping Ground σε καλή να γίνεις μέλος μιας κοινότητας γεμάτη ρυθμό, χαμόγελα και φανταστικές μουσικές. Τα μαθήματα που προσφέρουν είναι Lindy Hop, Blues, Solo Jazz ή Balboa για κάθε επίπεδο, και γίνονται (για τους αρχάριους) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη – δες το πρόγραμμα εδώ. Συγκεκριμένα Σάββατα κάθε μήνα, η πίστα του Stomping Ground ανοίγει και όλοι είναι καλεσμένοι για χορό, στα Stomping Swing parties, με εγχώριες swing μπάντες. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v