Τα καλύτερα επιτραπέζια μυστηρίου για σούπερ λιώσιμο

Μιλάμε στον ντετέκτιβ που κρύβει η ψυχούλα σου και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα επιτραπέζια μυστηρίου της αγοράς για να του δώσεις να καταλάβει.
Τα καλύτερα επιτραπέζια μυστηρίου για σούπερ λιώσιμο
Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς απολαμβάνουμε πάρα πολύ να μαζευόμαστε παρέες και να λιώνουμε στα επιτραπέζια. Ειδικά εκείνα που έχουν να κάνουν με μυστήριο ξυπνάνε μέσα μας τον Σέρλοκ Χολμς, την Μις Μαρπλς και τον Ηρακλή Πουαρό στη συσκευασία του ενός. Κι αν τώρα, λόγω λόκνταουν οι παρέες που είναι μια μακρινή ανάμνηση και τις βλέπουμε μόνο στον Σπύρο Παπαδόπουλο τα επιτραπέζια μυστηρίου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παίξεις με όσους μοιράζεσαι το σπίτι και να σταματήσεις επιτέλους τις όποιες δολοφονικές σκέψεις έχεις εναντίον τους.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν τις καλύτερες επιλογές της αγοράς για να έχεις να πορεύεσαι αναλόγως.

Το κυνήγι των κατασκόπων

Βρισκόμαστε στη χώρα των Σκύλων. Ξένοι κατάσκοποι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν στείλει τα λαγωνικά τους για να πιάσουν τον αρχηγό των κατασκόπων και τους βοηθούς του. Ποιο λαγωνικό θα καταφέρει να πιάσει τον αρχικατάσκοπο, και να κερδίσει; Ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, αποκλεισμών και γρήγορης σκέψης, που θα σας συναρπάσει! Έρχεται από την επιτραπεζιομάνα Κάισσα και παίζεται με 3 έως 6 παίκτες κι είναι πιο εθιστικό από νουτέλα πάνω σε φρυγανιά.

Απαγορευμένη Νήσος

Τολμήστε να ανακαλύψετε την Απαγορευμένη Νήσο! Ενώστε τις δυνάμεις σας με μια ομάδα ατρόμητων εξερευνητών, σε μια επικίνδυνη αποστολή: να αποκτήσετε τέσσερα ιερά κειμήλια από τα ερείπια αυτού του επικίνδυνου παραδείσου. Τα μέλη της ομάδας σας θα πρέπει να συνεργαστούν και να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, καθώς το νησί βυθίζεται σε κάθε βήμα! Μαζέψτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τους θησαυρούς, και εγκαταλείψτε θριαμβευτές το Νησί, πριν σας καταπιεί η θαλάσσια άβυσσος! Παίζεται με 2 έως και 4 παίκτες κι η μέση διάρκεια του παιχνιδιού δεν ξεπερνά τη μισή ώρα. Βίρα τις άγκυρες για την Απαγορευμένη Νήσο λοιπόν.

Mysterium

Θα τολμήσετε να περάσετε το κατώφλι του στοιχειωμένου πύργου του Γουόργουικ; Σε αυτό το ασύμμετρο παιχνίδι συνεργασίας, ένας παίκτης παίρνει το ρόλο του φαντάσματος και οι υπόλοιποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του. Όλοι οι παίκτες έχουν τον ίδιο σκοπό, να ρίξουν φως στο μυστήριο του θανάτου του φαντάσματος και να του επιτρέψουν να αναπαυθεί. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα επιτραπέζιο που επενδύει στην ατμόσφαιρα κι έχει ένα συγκλονιστικό gameset που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη των επιτραπέζιων μυστηρίου. Από 2 μέχρι 7 παίκτες είστε όλοι καλοδεχούμενοι στο Mysterium.

Cluedo

Για να παραφράσουμε λίγο τον θυμόσοφο λαό, έχουμε να δηλώσουμε ότι σπίτι δίχως Cluedo προκοπή στα επιτραπέζια μυστηρίου δεν κάνει. Η τελευταία ανανεωμένη εκδοχή του που κυκλοφορεί στην αγορά φαντάζει ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια, προμηνύοντας αξέχαστες μάχες. Η ιστορία του πηγαίνει κάπως έτσι:

«Το μυστήριο που τόσο σας αρέσει να λύνετε ξανά και ξανά τώρα με περισσότερη αγωνία. Το παιχνίδι γίνεται σας διασκεδάζει με το νέο χαρακτήρα Δόκτωρ Ορχιδέα. Είναι ένα πάρτι με τους συνήθεις ύποπτους και τον οικοδεσπότη να δολοφονείται. Αυτή τη φορά κανείς δεν περιμένει υπομονετικά για απαντήσεις. Ο δράστης απειλεί να χτυπήσει ξανά και οι κατηγορίες δίνουν και παίρνουν. Κάνε και εσύ μερικές και αποκάλυψε το σκάνδαλο για το οποίο σιγοψιθυρίζουν όλοι».

Ιστορίες Μυστηρίου

Παλιό και πολύ αγαπημένο επιτραπέζιο καρτο-παιχνίδι που παίζεται από 2 μέχρι και 32 άτομα άμα είστε πολλοί νοματαίοι στο σπίτι και βάζει σε μεγάλη δοκιμασία την οξυδέρκεια, την ευστροφία και πάνω από όλα την πονηράδα κάθε παίκτη.

Οι ιστορίες μυστηρίου μπορεί να είναι πονηρές, τρομακτικές ή μακάβριες, άλλες φορές βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα και άλλες φορές εντελώς φανταστικές. Ένας παίκτης, ο αφηγητής, παίρνει μια κάρτα ιστορίας στα χέρια του, και διαβάζει από μέσα του και τις δυο πλευρές της: η μια περιγράφει μια περίεργη συνήθως κατάσταση, και η άλλη εξηγεί τι έχει ακριβώς συμβεί. Κατόπιν, διαβάζει δυνατά στους υπόλοιπους παίκτες την πλευρά με την περιγραφή, και τους καλεί να λύσουν το μυστήριο. Οι παίκτες-ντετέκτιβ πρέπει να κάνουν ερωτήσεις στον αφηγητή για να μπορέσουν να φτάσουν στη λύση. Όμως οι ερωτήσεις πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να μπορούν να απαντηθούν μόνο με ένα ναι ή ένα όχι!

Το κυνήγι του Χρυσού Σκαραβαίου

Ένα νέο μυστήριο έκανε την εμφάνισή του στην αρχαιολογική κοινότητα: ένα αξιοθαύμαστο, αρχαίο σύμβολο έχει αποκαλυφθεί. Έχει το σχήμα ενός μυστηριώδους σκαραβαίου και ίχνη του έχουν βρεθεί σε αρκετές αρχαιολογικές τοποθεσίες που βρίσκονται στις τέσσερις άκρες του πλανήτη. Εσείς ηγείστε μιας ομάδας αρχαιολόγων που φεύγουν σε αποστολή και πρέπει να δημιουργήσουν αρχαιολογικές κατασκηνώσεις και να μαρκάρουν τους χώρους ανασκαφής. Ο στόχος σας είναι να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερους σκαραβαίους, προκειμένου να βοηθήσετε στην επίλυση του μυστηρίου.

Φαντάσου μια επιτραπέζια εκδοχή του Ιντιάνα Τζόουνς με ένα πάρα πολύ όμορφο game-set που υπόσχεται μνημειώδεις κόντρες με τους αντιπάλους για το ποιος θα κερδίσει τελικά.

Σέρλοκ Χολμς, Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Λύστε 10 μυστήρια στο Βικτωριανό Λονδίνο! Το Σέρλοκ Χολμς είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας, όπου οι παίκτες προσπαθούν να λύσουν μυστηριώδεις υποθέσεις ανακρίνοντας υπόπτους, ψάχνοντας σε εφημερίδες και περπατώντας στους δρόμους αναζητώντας στοιχεία. Όταν ολοκληρώσετε την έρευνά σας, συγκρίνετε τις ικανότητές σας ως ντετέκτιβ με τον μεγαλύτερο ντετέκτιβ όλων των εποχών, τον Σέρλοκ Χολμς. 

Ήθελες πάντοτε να αποδείξεις σε αυτόν τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πως τον λένε, ότι αδικήθηκες που δεν πήρες το ρόλο του πιο διαβοήτου ντετέκτιβ. Τώρα, ήρθε η ώρα σου μιας και αυτό το επιτραπέζιο, έχει όλους τους γρίφους που απαιτούνται για να κλείσεις μια για πάντα το στοματάκι του πολυλογά Γουότσον. Παίζεται από 2 έως και 8 άτομα κι ένας γύρος, δεν είναι ποτέ αρκετός, μιας κι είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού μιλάμε για την περίπτωση κοτζάμ Τζακ Αντεροβγάλτη!

Μυστήρια στο Πεκίνο

Άλλο ένα all time classic οικογενειακό επιτραπέζιο μυστηρίου που έχει κάνει γενιές ολόκληρες παικτών, να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καλύτερος ντετέκτιβ! Το στόρυ απλό κι αγαπημένο: «Πάρε την θέση ενός από τους ντετέκτιβς και λύσε ένα ένα τα μυστήρια που έχουν αναστατώσει το Πεκίνο! Μια σειρά από περίεργα περιστατικά έχουν συμβεί στους δρόμους του Πεκίνου και ο αρχηγός της αστυνομίας χρειάζεται εσένα, τον καλύτερο ντεντέκτιβ, για να λύσεις τα μυστήρια και να συλλάβεις τους ένοχους!»

Παίζεται με δύο ή και περισσότερους παίκτες κι υπόσχεται ότι πολύ δύσκολα θα ξαναβάλεις το gameset στο κουτί του.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v