Το Comic N’ Play επιστρέφει με τη διαδικτυακή του εκδοχή

Έρχεται από τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου με πολλή αγάπη για τα κόμικς και τα επιτραπέζια, κι εμείς περιμένουμε με αγωνία την ψηφιακή του έναρξη.
Το Comic N’ Play επιστρέφει με τη διαδικτυακή του εκδοχή

Όσο σβήνουμε μέρες από το ημερολόγιο της καραντίνας, ελπίζοντας πως θα λευτερωθούμε σύντομα, τόσο περισσότερο εκτιμούμε τα πράγματα που μας κρατούν δημιουργική συντροφιά, όπως τα κόμικ και τα επιτραπέζια, για παράδειγμα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Comic N’ Play θα διοργανωθεί και φέτος, 19 χρόνια μετά την πρώτη χρονιά (2001), αυτή τη φορά σε ψηφιακή εκδοχή. Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) και την ActionAid συνδιοργανώνουν την 19η online Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic Ν’ Play, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Η δημιουργική ομάδα πίσω από το φεστιβάλ, αποφάσισαν την εξ ολοκλήρου διαδικτυακή διεξαγωγή της διοργάνωσης για το 2020, δημιουργώντας μια πλατφόρμα εικονικής περιήγησης, μια και σκοπός του Comic N’ Play ήταν και εξακολουθεί να είναι η επαφή του αναγνωστικού κοινού των κόμικς με πρωτότυπα έργα, αλλά και να θέτει τους δημιουργούς αντιμέτωπους με προβληματισμούς της εποχής μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση κόμικς που θα πλαισιώσει το Comic N’ Play 2020 -και την οποία επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης - έχει ως κεντρικό τίτλο "Οι Σκέψεις των Άλλων", ο οποίος θα δώσει, όπως και κάθε χρόνο, το θεματικό στίγμα της διοργάνωσης, που για φέτος είναι αυτό της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Τα έργα των 25 δημιουργών κόμικς που συμμετέχουν, θα συμπεριλαμβάνονται στον ομώνυμο κατάλογο της έκθεσης, ο οποίος αποτελεί και την επίσημη έκδοση του φεστιβάλ. Παράλληλα, οι επισκέπτες του ιστοτόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τα έργα της φιλοξενούμενης έκθεσης "Τώρα Μένω πια Εδώ" σε μια προσπάθεια για μια εναλλακτική αφήγηση για τις διαπολιτισμικές κοινωνίες που προκύπτουν από την μετανάστευση.

Τιμώμενη καλλιτέχνης της φετινής εκδήλωσης είναι η Θεσσαλονικιά δημιουργός κόμικς και εικονογράφος, Δήμητρα Καζή Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη της ActionAid στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CIAK MigrACTION! για την ανάδειξη της συμβολής της μετανάστευσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης. Όπως και κάθε χρόνο, η πρόσβαση για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές της έκθεσης και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομώνυμο κατάλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.comic-n-play.gr

την επίσημη σελίδα στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v