Hilton Galaxy: Η καλύτερη θέα της Αθήνας

Με την ωραιότερη ίσως θέα της Αθήνας το Galaxy bar στο υψηλότερο σημείο του Hilton αποτελεί την καλύτερη exclusive πρόταση για ποτό στην πρωτεύουσα. Η εντυπωσιακή κάβα και οι ”μετρημένες” lounge επιλογές εγγυώνται τη (χαλαρή) διασκέδαση. Αν και έχουμε μικρά παράπονα...
Hilton Galaxy: Η καλύτερη θέα της Αθήνας

Πρόσφατα βρεθήκαμε σε ένα από τα ωραιότερα βραδινά στέκια της Αθήνας.

Αν πιστεύετε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε θα σας προτείνουμε το κατάλληλο μέρος. Στο roof garden του Athens Hilton φιλοξενείται το Galaxy Bar, με θέα που πραγματικά σου ”κόβει” την ανάσα.

Η νυχτερινή όψη της Αθήνας από το υψηλότερο σημείο του ξενοδοχείου είναι το λιγότερο μαγευτική. Η εικόνα που σε συνοδεύει στο bar είναι η Ακρόπολη από τη μια πλευρά και ο φωτισμός των λεωφόρων από την άλλη.

Η αίσθηση που διαχέεται στο χώρο του Galaxy Bar είναι μια ρομαντική, νωχελική ηρεμία, μια εύγεστη ραθυμία με μεγάλες δόσεις πολυτέλειας. Στο χώρο κυριαρχεί ο συνδυασμός γυαλιού και ξύλου.

Ο μοναδικά προσεγμένος χώρος διαθέτει μικρό αριθμό από τραπέζια, τα οποία έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους, προκειμένου να αισθάνεσαι τους δίπλα σου όσο ακριβώς χρειάζεται.

Το bar είναι από τα πιο προσεγμένα στην Αθήνα, με κατάλληλο ύψος και μέγεθος για την μπάρα, ενώ οι bar tenders είναι επαγγελματίες. Ως γνήσιο bar που σέβεται τις αισθήσεις, το Galaxy Bar διαθέτει κάβα που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Το Galaxy Bar υιοθετεί το δόγμα ”early drinks-late shots”, καθώς είναι ανοιχτό από τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας για καφέ με γλυκά και αλμυρά snacks έως αργά το βράδυ για ”απαιτητικά” ποτά.

Ιδιαίτερα, για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση. Long drinks, cocktails, συνδυασμοί σαμπάνιας, fruit pants αλλά και special reserved τζιν και ουίσκι διεγείρουν τον ”ουρανίσκο”, ενώ αλμυρές γεύσεις και γλυκοί ”πειρασμοί” δελεάζουν αυτούς που προετοιμάζουν από τώρα τη σιλουέτα τους για το καλοκαίρι.

Η μουσική κινείται σε ήπιους lounge ρυθμούς, σε ένταση που επιτρέπει τόσο τη συζήτηση όσο και την ακουστική απόλαυση. Το service είναι όσο φιλικό χρειάζεται, με τα ζεστά χαμόγελα να κυριαρχούν, δημιουργώντας ”υπερβολική” άνεση τόσο στις αναπαυτικές πολυθρόνες αλλά και στα σκαμπό του bar.

Οι τιμές στο Galaxy Bar κινούνται στο ανώτερο δυνατό εύρος, αλλά ο συνδυασμός του περιβάλλοντος και της άπλετης αίσθησης πολυτέλειας που προσφέρεται, κατά τη γνώμη μας, τις δικαιολογεί πλήρως. Μια ενδεικτική τιμή για ένα ποτό στο ακριβότερο ίσως bar της Αθήνας είναι τα 15 ευρώ.

Μοναδικό μελανό σημείο στη μαγευτική εικόνα είναι η αναμονή. Για κάποιους που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να απολαύσουν τη ”μαγεία” του Galaxy Bar χωρίς να έχουν κάνει προγενέστερα κάποια κράτηση, η υπομονή είναι απαραίτητη.

Δυστυχώς, το ποιος πρέπει να καθίσει στο τραπέζι που μόλις άδειασε το αποφασίζει εν πολλοίς η τύχη και εν μέρει η... ταχύτητα, αφού το σύστημα λειτουργεί με τον ελληνικό γνωστό τρόπο ”όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε” και όχι με λίστα αναμονής, όπως θα άρμοζε στο κατά τα άλλα άψογο bar.

Ίσως αυτή η μικρή ατέλεια να υπάρχει απλώς για να μας υπενθυμίζει ότι η τελειότητα είναι στη φαντασία μας, όπως και η μαγευτική εικόνα της νυχτερινής Αθήνας από το roof garden του Athens Hilton Galaxy Bar!

Γιώργος Σαββάκης

Galaxy Bar, Athens Hilton, Βασ. Σοφίας 46, τηλ.: 210 7281000

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v