Γιορτή γένους θηλυκού

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, προτάσεις για έξοδο σε εστιατόριο και bar αλλά και μίνι αποδράσεις. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προτάσεις για να γιορτάσετε την πιο ”γυναικεία” ημέρα του χρόνου όπως της αξίζει.
Γιορτή γένους θηλυκού

Η 8η Μαρτίου εορτάζεται σε όλο σχεδόν τον πλανήτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το 1910, οπότε και καθιερώθηκε από το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Γυναικών που οργανώθηκε από τη Σοσιαλιστική Διεθνή στην Κοπεγχάγη, μέχρι σήμερα. Σε κάποια, μάλιστα, κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης η Ημέρα της Γυναίκας είναι καθιερωμένη αργία.

Αποτελεί ημέρα εορτασμού των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιτευγμάτων των γυναικών, καθώς και επέτειο της πρώτης ”γυναικείας επανάστασης” –της απεργίας που πραγματοποίησαν στις 8 Μαρτίου του 1857 οι εργαζόμενες στα ασπρόρουχα της Νέας Υόρκης, με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα, αλλά άνοιξε -τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο- το δρόμο για ίσα δικαιώματα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας, μία πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, προτάσεων για έξοδο αλλά και μίνι αποδράσεων είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να επιλέξετε πώς θα την... τιμήσετε –ως ιστορική επέτειο ή ως αφορμή για διασκέδαση.

Και για να ξεκινήσουμε από τις πλέον δημοφιλείς αποδράσεις, δύο πολυτελή ξενοδοχεία, το Montana Spa Hotel στο Καρπενήσι και το Negroponte Resort Eretria, έχουν ετοιμάσει δύο μοναδικές προσφορές για την Ημέρα της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα, το Montana Spa Hotel (Καρπενήσι, τηλ.: 22370 80400) προσφέρει διαμονή για 3 νύκτες (από 6 έως 8, από 7 έως 9 ή από 8 έως 10 Μαρτίου) με τη διαμονή της 8ης Μαρτίου δωρεάν, ενώ σε όλες τις κυρίες θα προσφερθεί μια θεραπεία στο spa, καθώς και αναμνηστικά δώρα από το ξενοδοχείο.

Το Montana Spa Hotel, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των luxury hotels, βρίσκεται σε απόσταση 5΄ από τη γραφική πόλη του Καρπενησίου και 10΄ από το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου, σε υψόμετρο 1.250 μέτρων, σε μία όμορφη πλαγιά γεμάτη έλατα και με μαγευτική θέα.

Στην τιμή του δωματίου συμπεριλαμβάνεται πρωινό (American Buffet), το Fitness Center του ξενοδοχείου με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, όπως σύστημα Jet (υδρομασάζ), νεροκουρτίνα (για χαλάρωση) και σύστημα αντιστρόφου κολύμβησης, αίθουσα γυμναστηρίου και αίθουσα Cavitonic (οξυγόνωση), καθώς και κλειστό πάρκινγκ 150 θέσεων με εσωτερικό ανελκυστήρα προς όλους τους ορόφους.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του Montana Spa Hotel διαθέτουν κλιματισμό/θέρμανση, έγχρωμη τηλεόραση, απευθείας γραμμή internet, mini bar, χρηματοκιβώτιο, τηλέφωνο στο χώρο του δωματίου και στο μπάνιο, στεγνωτήρα μαλλιών και μπουρνούζια.

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων Negroponte Resort Eretria (17ο χλμ. Εθνικής Οδού Χαλκίδας - Κύμης, στη θέση Μαλακώντα, τηλ.: 22290 61935), μόλις μία ώρα από την Αθήνα, προσφέρει για την Ημέρα της Γυναίκας έκπτωση 50% στο ζευγάρι.

Το Negroponte Resort Eretria διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και χώρους για να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου: κήπο με ανοιχτή και παιδική πισίνα, κλειστή πισίνα, αίθουσες σεμιναρίων και εκδηλώσεων δυναμικότητας 350 ατόμων, λόμπι μπαρ, εστιατόριο με show kitchen και βεράντα με πανοραμική θέα, γυμναστήριο και σάουνα.

Τα δωμάτια διαθέτουν ευρύχωρα μπαλκόνια, mini bar, δορυφορική τηλεόραση, data port και αυτόματα ανοιγόμενες κουρτίνες. Επίσης διατίθενται σουίτες ή junior suites με τζάκι και jacuzzi.

Ακόμη και αν επιλέξετε να γιορτάσετε την Ημέρα της Γυναίκας εντός... συνόρων Αττικής, οι επιλογές είναι κάθε άλλο παρά λίγες.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, στα μοναδικής αρχιτεκτονικής και ιστορίας μεταλλεία του Λαυρίου, το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων, στις 8 και 9 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες των: δρος Αχιλλέα Γεωργιάδη, ρευματολόγου – διευθυντή Κέντρου Οστεοπόρωσης Γυναικολογικού Νοσοκομείου ”Λητώ” για την οστεοπόρωση, Δημήτρη Μπαφαλούκου, M.D. Medical Oncologist, καθηγητή του Πανεπιστημίου, Αθηνών με θέμα ”Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του Μαστού”, Μαίρης Γρηγοροπούλου, προέδρου Συλλόγου Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου ”Αγ. Ανάργυροι”, Ιωσήφ Χατζημωυσή, διατροφολόγου, με θέμα ”Η επιδημία της παχυσαρκίας, μάστιγα για τη γυναίκα του 21ου αιώνα: πρόληψη και θεραπεία”, Ζήση Μπουκουβάλα, πλαστικού χειρουργού, με θέμα ”Εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική”, Μαριάννας Πυργιώτη, δημοσιογράφου, για το ρόλο της γυναίκας στα ΜΜΕ, Πηγής Γκίνη, προέδρου EUMA, για το θέμα ”Γυναίκα και καριέρα”, Domenica Verona Natoli, προέδρου Κέντρου Βιοφυσικών Ερευνών ”Η Φύση Πηγή Ζωής” κ.ά.

Η βραδιά θα κλείσει με τραγούδια της Λένας Αλκαίου. Τις ομιλίες θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου.

Τη δεύτερη μέρα θα παρουσιαστούν προτάσεις για χτένισμα και μακιγιάζ, καθώς και επίδειξη μόδας του Οίκου NIKOS – TAKIS για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2006. Τη βραδιά θα παρουσιάσει η Σίσσυ Χρηστίδου. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο ”Αγ. Ανάργυροι”.

Το Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, τηλ.: 210 3671000) σε συνεργασία με το Πειραματικό Θέατρο διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες της συγγραφέως Ρούλας Κακλαμανάκη,

της συγγραφέως, αναπληρώτριας καθηγήτριας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χριστίνας Ντουνιά και της ομότιμης καθηγήτριας Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Μίκας Χαρίτου-Φατούρου, καθώς και ανάγνωση ποιημάτων και μονολόγων των Παπαδιαμάντη, Μπέργκμαν, Φο, Ράμε, Κάλβου, Δημουλά, Ριάλδη, Κυριακούλη και Φασιανού από την ηθοποιό Μαριέττα Ριάλδη. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου.

Για τις γυναίκες (και μόνο) γνωστά εστιατόρια και bar έχουν ξεχωριστές προτάσεις για τις 8 Μαρτίου.

Το Casa di Pasta Βουλιαγμένης (Απόλλωνος & Λητούς 2, τηλ. 210 8964122 – 210 8964112), το North Star Κηφισιάς (Χαρ. Τρικούπη και Γορτυνίας, Κηφισιά, τηλ. 210 6231322–3), το Silver Star Βουλιαγμένης (Λητούς 4 & Απόλλωνος, τηλ. 210 9671164-5) και το bar- restaurant Cubanita (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, τηλ. 210 3314605) έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πιάτα και ειδικά μενού για τη Γιορτή της Γυναίκας.

Ένα ξεχωριστό μενού για την Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, έχει ετοιμάσει η tratoria Piazza (Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7210628). Η ραδιοφωνική παραγωγός Άννα Γυπαράκη έχει αναλάβει το ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, που θα συνδυάσει το ρυθμό με τη μελωδία, ενώ το μενού περιλαμβάνει insalata piazza (πράσινη σαλάτα με καρότο, ντομάτα και ντοματίνια), pasta fungi (κλασική ιταλική πάστα με μανιτάρια ), χοιρινό φιλέτο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, πανακότα και κρασί Νάουσας με 24 ευρώ το άτομο.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v