Το ελληνικό ροκ κάνει πάρτυ στο Ζυγό

Μαχαιρίτσας, Τσακνής, Πλιάτσικας, Γιοκαρίνης, Μπουλάς και ορισμένοι ακόμη από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του ελληνικού ροκ δίνουν το δικό τους πάρτυ στο Ζυγό. Καλεσμένοι; Όλοι μας, αρκεί να μας αρέσει το άνετο περιβάλλον, το καλό σέρβις και πάνω από όλα ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής μουσικής ιστορίας από το ’80 και εντεύθεν...
Το ελληνικό ροκ κάνει πάρτυ στο Ζυγό

Πέντε είναι τα κριτήρια που κατά τη γνώμη μου καθορίζουν εάν θα ξαναπάω σε ένα μαγαζί ή μπαίνει στη μαύρη λίστα. Με σειρά προτεραιότητας, η άνεση, η μουσική, η σχέση ποιότητας-τιμής, η ατμόσφαιρα και η καθαρότητα του ποτού που καταναλώνω. Κάπως έτσι είχα αποφασίσει να κρίνω και τον Ζυγό, αλλά στο δρόμο, τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχα υπολογίσει...

Αν και η ”βαθμολογία” του με βάση αυτά τα κριτήρια δεν θα ήταν χαμηλή, το πρόγραμμα στο Ζυγό δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό άλλων κέντρων διασκέδασης, αλλά μάλλον με ένα ροκ πάρτι ή μια καλοκαιρινή συναυλία.

Άλλωστε, σε ποιο άλλο μαγαζί θα ακούσετε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Διονύση Τσακνή, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Βασίλη Καζούλη να τραγουδάνε μαζί το ”Για ένα κομμάτι ψωμί” ή τον Διονύση, solo, να τραγουδάει Pink Floyd; Για όλους εσάς που τα ανωτέρω σημαίνουν κάτι, ο Ζυγός είναι must εφέτος και δεν πρέπει να το χάσετε.

Για τους υπόλοιπους τώρα, μαγαζί και πρόγραμμα είναι εξαιρετικά. Από πλευράς άνεσης, είναι τεράστιο και δεν θα έχετε πρόβλημα, αρκεί να κλείσετε νωρίς τραπέζι. Μην περιμένετε βέβαια ότι θα απλώνετε τα πόδια σας, αλλά συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα εν Ελλάδι παραδείγματα, είναι ανετο-τα-το. Εάν έχετε επιλογή, προτιμήστε τα πλαϊνά τραπέζια, ή στον εξώστη, γιατί στα ”πρώτο τραπέζι πίστα” είναι λίγο πιο στριμωγμένα.

Για τη μουσική, τι να πρωτοπω; Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Διονύσης Τσακνής συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα με την μουσική τους σύμπραξη, μετατρέποντάς την σε σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός για μια ακόμα χρονιά.

Εφέτος ετοίμασαν στην σκηνή του Ζυγού ένα μεγάλο αφιέρωμα στο δικό μας rock! Το ροκ που ξεπήδησε από τις αρχές του 80 και μας χάρισε δυνατά μουσικά κύματα που μας ταρακούνησαν, μας ξύπνησαν και μας έμαθαν να ροκάρουμε και να τραγουδάμε πάνω από δύο δεκαετίες.

Τραγουδοποιοί, συγκροτήματα και τραγουδιστές θα είναι καλεσμένοι σε αυτό το μεγάλο πάρτυ του Ζυγού που άρχισε στις 3 Φλεβάρη και θα συνεχιστεί μέχρι τις 16 Απριλίου. Κιθάρες, φωνές και μουσικές στιγμές από μια μεγάλη διαδρομή στο σύγχρονο τραγούδι θα είναι το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων. Μια διαδρομή σταθερής αξίας: ροκ, ελληνικό, αγαπημένες μελωδίες, δικά μας λόγια σε συχνότητες και ήχους που σπάνια συναντάμε.

Ο αεικίνητος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας από τους Τερμίτες και το ”Πόσο σε θέλω”, στο ”Διδυμότειχο Blues” αλλά και στο ”Νότο”, στο ”Μάτια δίχως λογική” και τέλος στο πρόσφατο άλμπουμ ”Αλκυονίδες μέρες”.

Η σταθερή αξία του Φίλιππου Πλιάτσικα από τους Πύξ λαξ (”Μοναξιά μου όλα”, ”Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο”, ”Έμαθες αγάπη να θυμίζεις”) μέχρι το πρόσφατο ”Τι δεν έμαθε ο θεός”.

Ο Διονύσης Τσακνής από το ”Γυρίζω της πλάτες μου στο Μέλλον” μέχρι το ”Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι”, το ”Με την πλάτη στο τοίχο” αλλά και το πρόσφατο ”Μια ζωή αλλού”...

Μαζί τους και μοναδικοί καλεσμένοι, προσθέτουν τις δικές τους φωνές σε μια ροκ γιορτή.

Ο Γιάννης Κούτρας (24/2-12/3) να τραγουδάει πάλι και πάλι τον ”Σταυρό του νότου”, ο Σάκης Μπουλάς (17/3-2/4) να μας θυμίζει το ”Φλασάκι”, ο Βασίλης Καζούλης (3/2-19/2) να τραγουδάει για τη ”Φανή”, ο Γιάννης Γιοκαρίνης (17/3-2/4) ως ”Νοσταλγός του Ροκ εν Ρολ”, ο Νίκος Ζιώγαλας (3/2-19/2) να τη ”λέει” σε μια ”Σταρ του σινεμά” και τις νεώτερες φωνές (Όναρ, Κίτρινα Ποδήλατα από 7/4-16/4 και Ελεονόρα Ζουγανέλη από 24/2-12/3) να μας οδηγούν στο ροκ του μέλλοντός μας..

Μαζί τους εξαιρετικοί μουσικοί: Στα πλήκτρα ο Γιάννης Τσόλκας, O Άκης Αμπραζής στο μπάσο, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα, ο Δημήτρης Καρασούλος στην κιθάρα, ο Άλκης Κωνσταντόπουλος στο τρομπόνι και στο βιολί, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα κρουστά.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο εξαίρετο σέρβις, αλλά το κυριότερο, στον εξαερισμό του Ζυγού. Είχα πολύ καιρό να πάω σε μαγαζί και να μην τσούζουν τα μάτια μου από την καπνίλα.

Όσο για την τιμή, δεν θα πάτε στο Ζυγό με ”ένα κομμάτι ψωμί”, αλλά δεν θα πληρώσετε και ”φύκια για μεταξωτές κορδέλες”...

Η φιάλη για τέσσερα άτομα είναι στα 140 ευρώ, ενώ το ποτό στο μπαρ στα 15 ευρώ. Για φαγητό καλύτερα να κανονίσετε πριν ή μετά, αφού στο Ζυγό θα βρείτε μόνο κρύα πιάτα.

Γιώργος Φλώκας

210 3241 610

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v