Χορεύοντας latin στην Αθήνα

Η χορευτική Αθήνα έχει hot spots! Το In2life σας αποκαλύπτει που μπορείτε να λικνιστείτε, που να ιδρώσετε και που να συνοδέψετε τη χορευτική σας διάθεση με ένα καλό γεύμα. Πάρτε τον/την παρτενέρ σας και αφεθείτε στους ρυθμούς του latin και του αιώνιου καλοκαιριού...
Χορεύοντας latin στην Αθήνα

Από τη δεκαετία του 1960 η έξοδος ”μετά χορού” είχε το δικό της αναμφισβήτητο μερίδιο στην ελληνική διασκέδαση.

Σήμερα στην Αθήνα, τα αμιγώς ”χορευτικά” μαγαζιά, δεν είναι πολλά. Δεν αναφερόμαστε σε κέντρα διασκέδασης όπου το υπερβάλλον κέφι καταλήγει σε κουνημάτα, αλλά σε αυτά, το προφίλ των οποίων είναι συνυφασμένο με τις χορευτικές διαθέσεις των θαμώνων τους.

Όταν μιλά κανείς για χορό, ο αυτόματος συνειρμός αφορά τη Λατινική Αμερική και τις ευφάνταστες και ανεξάντλητες χορευτικές της προτάσεις. Η χορευτική Αθήνα δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το μπρίο και το κέφι του latin, που δεν είναι μόνο για την περίοδο του καρναβαλιού.

Οι προτάσεις πολλές και διάφορες:

* Cubanita: Κεφάτο club restaurant με ”ζεστό” σκηνικό και μοντέρνα κουβανέζικη κουζίνα. Ο συνδυασμός του ξύλου με την πέτρα , καθώς και η παρουσία των έντονων χρωμάτων στους τοίχους και τα έπιπλα, δημιουργούν με τρόπο μοναδικό ατμόσφαιρα Κούβας. Live latin μουσική με τους Perla Cubana (Ψυρρή, 210 3314605).

* El Bandoneon: ”Η ψυχή του tango είναι στις γειτονιές και όχι στα σαλόνια”. Έχοντας αυτό στο μυαλό του ο ιδιοκτήτης, Luis Alvestro, δημιούργησε το μαγικό αυτό χώρο, που πλημμυρίζει από αέρα Αργεντινής. Παθιασμένοι ρυθμοί tango συνοδεία ξεχωριστών αργεντίνικων γεύσεων (Μεταξουργείο, 2105224346).

* Fuego: Θεωρείται ως ο πρώτος ”καθαρόαιμος” χώρος διάδοσης της λατινοαμερικανικής μουσικής κουλτούρας στην Αθήνα. Ένα πραγματικά γνήσιο στέκι Λατίνων (και όχι μόνο), με ξεχωριστή ”λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα”, γεγονός που οφείλεται στο ιδιοκτήτη του, Samy Βαλιάνο (Λατίνος στην καταγωγή). Live μουσική, δωρεάν μαθήματα salsa, merengue, και bachata κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Κυριακή (Ν. Σμύρνη, 210 9319075).

* Palenque: Από τους ”πρωτεργάτες” στην latin μουσική σκηνή της Αθήνας. Με σταθερό δυναμικό τους dj, Βασίλη Σταματίου, και Τάκη Ιωνά, που περιστασιακά εμπλουτίζεται με την μετάκληση από το εξωτερικό των top Dj του latin, προσφέρει καυτές βραδιές με πολλά live και μαθήματα latin χορών (Γουδί, 210 7752360, είσοδος με ποτό: 10,00 ευρώ).

* Latin House: Cozy χώρος με αυθεντική latin διασκέδαση. Dj sets, θεαματικά parties, dance shows και μαθήματα latin χορών (Μαρούσι, 210 8060155).

* Venue: Έχει ξεχωρίσει ως ένας από τους πιο trendy χώρους των Βορείων Προαστίων παρουσιάζοντας ό,τι πιο νέο από τη διεθνή house σκηνή. Διατηρώντας έτσι την παράδοση στο κέφι και στην έντονα χορευτική διάθεση ”υιοθετεί” λατινοαμερικάνικους ρυθμούς τις Κυριακές με ένα event με sushi bar, πολλή latin μουσική από τον dj Jeannot και Βραζιλιάνες χορεύτριες (”Sushi Samba on Sundays” από τις 8:00 μ.μ. έως τη 1:30 π.μ., Μαρούσι).

* La Cuna: Πολυλειτουργικό, τεραστίων διαστάσεων, bar restaurant που πραγματοποιεί αφιέρωμα κάθε Κυριακή σε μία χώρα της Λατινικής Αμερικής, με χορούς, γνωριμία της κουζίνας της, μουσική και όλα τα παρελκόμενα σε μια από τις πιο cult περιοχές της Αθήνας. Τις υπόλοιπες καθημερινές, live μουσική από διαλεχτά συγκροτήματα της Λατινικής Αμερικής, και show χορευτικών συγκροτημάτων σε ρυθμούς salsa, marengue, latin house και cumbia (Γκάζι, 210 3477677).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v