Shanghai circus: Δεξιοτεχνία στο maximum!

Δεν χρειάζεται να είστε λάτρεις των ακροβατικών για να θαυμάσετε τα όσα κάνουν οι κινέζοι του New Shanghai Circus που φιλοξενούνται στο Γυάλινο. Γυναίκες- λάστιχο συναντούν ισορροπιστές και μάγους σε ένα show που δικαίως σημειώνει διεθνή επιτυχία και είναι σχεδόν sold out και εδώ!
Shanghai circus: Δεξιοτεχνία στο maximum!

Όσοι δικαίως έχουν ταυτίσει τους ακροβάτες με το τσίρκο, θα δυσκολευτούν ίσως να συνηθίσουν τους κινέζους του New Shanghai Circus στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, όπου φιλοξενούνται από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για εντυπωσιακό πρόγραμμα που βασίζεται σε απίστευτη προπόνηση, αλλά και στα οπτικά ευφυολογήματα- που στην ουσία είναι οι ακροβασίες:

Καμιά δεκαριά άνθρωποι ισορροπούν πάνω σε ένα ποδήλατο την ώρα που ο αναβάτης του κάπου κρυμμένος ποδηλατεί επί σκηνής, καλλίγραμμες δεσποινίδες γίνονται ”λάστιχο” μπροστά στα απορούντα βλέμματα των θεατών, ενώ χάνει κανείς το μέτρημα των καρεκλών πάνω στις οποίες μπορεί ακόμα και μια ακροβάτης να ισορροπήσει…

Βρήκαμε ιδιαίτερα ευρηματικό το νούμερο με τα ”σκυλιά”- δράκους, όπου τρία ζευγάρια ακροβατών φορούν το πολύχρωμο ”δέρμα” και συμπεριφέρονται σαν ένα ”ζώο”.

Το New Shanghai Circus είναι ένα ακροβατικό show τσίρκου, προσαρμοσμένο στα μέτρα ενός livάδικου, αλλά και επενδεδυμένου με τις τεχνικές ευκολίες που παρέχει αυτή ακριβώς η παραγωγή.

Τα θαυμαστά κόλπα των νεαρών ασιατών συνοδεύονται από τους έγχρωμους φωτισμούς, τις ριπές ξηρού πάγου, αλλά και τη μουσική σε ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να πάει το θέμα ”ακροβασία” πέρα από τα συνήθη κατατόπια της ”μεγάλης τέντας” πιθανότατα προς μια περισσότερο artistic άποψη. Το καταφέρνει; Μάλλον όχι.

Ο λόγος είναι ότι άσχετα με τις εύστοχες επιλογές της μουσικής και των φωτισμών, οι ακροβάτες παραμένουν ακροβάτες και δεν γίνονται ποτέ χορευτές. Οι κινήσεις τους πριν από κάθε φάση ενός νούμερου προδίδουν (και δικαιολογημένα) αγωνία για το τελικό του αποτέλεσμα, αφαιρώντας από το λυρισμό για τον οποίο προετοιμάζει η ηχητική επένδυση.

Συμπερασματικά, δεν θα είναι ”το θέαμα” της ζωής σας, αλλά σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι.

Οι παραστάσεις είναι Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 20.00, ενώ υπάρχουν επιπλέον παραστάσεις το Σάββατο στις 17.00, την Κυριακή στις 14.00, αλλά και (λόγω του sold out) τη Δευτέρα στις 20.00. Ανάλογα με την εγγύτητα στη σκηνή οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 20 έως 40 ευρώ, ενώ για τους όρθιους η τιμή είναι στα 10 ευρώ. Η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα.

Η κατανάλωση δεν είναι υποχρεωτική και δεν συμπεριλαμβάνεται στις τιμές. Στο Γυάλινο μπορείτε και να φάτε με περίπου 30- 35 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένου του κρασιού.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Συγγρού 143, πληροφορίες- κρατήσεις στο 210 9315600. Κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας γιατί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι σχεδόν sold out.

Δ. Γλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v