Un-Common Secret, στην Κηφισιά

Ένα ”κοινό μυστικό”... ασυνήθιστο. Περνάς την πόρτα του και αναδύεται αίσθηση ζεστασιάς και γαλήνης. Σημείο ιδανικό για ώρες ήρεμης χαλαρής συζήτησης- συνοδεία καφέ, ποτού ή φαγητού, με απαλή μουσική. Από το πρωί ως το βράδυ.
Un-Common Secret, στην Κηφισιά

του Γιώργου Σιταρά

Πραγματικά, αυτό το café που τις βραδινές κυρίως ώρες προσφέρει και νόστιμες επιλογές για φαγητό, έχει κάτι το ασυνήθιστο. Ανεβαίνεις την Κηφισίας κι αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει, πιθανότατα δεν θα αντιληφθείς ότι βρίσκεται εκεί, μισοκρυμμένο, ουσιαστικά δίπλα στο Βασιλόπουλο.

Περνάς την πόρτα του και αναδύεται μια αίσθηση ζεστασιάς και γαλήνης που σπάνια πλέον απολαμβάνουμε. Ο διάκοσμος του χώρου, το δέσιμο του ξύλου με το δέρμα, ο φωτισμός, το φίνο γούστο στα διάφορα μικροαντικείμενα, όλα συντελούν σε αυτή την αίσθηση.

Προσωπικό δημιούργημα (με όλη τη σημασία της λέξης) της ιδιοκτήτριας Μαριλένας Κορυζή, το Common Secret έχει τη σφραγίδα, το ”μεράκι” της, χωρίς τις παρεμβολές κάποιου επαγγελματία διακοσμητή.

Ένα ”μεράκι” που αποκαλύπτεται... καθημερινά, αφού η ίδια είναι σχεδόν όλες τις ώρες παρούσα στο χώρο, για να επιμεληθεί προσωπικά ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια της λειτουργίας του, έστω κι αν αυτή αφορά τη διάταξη των τραπεζιών για τις βραδινές κρατήσεις.

Το... κλειδί (που απoτυπώνεται και στην κάρτα του μαγαζιού μαζί με τον τίτλο) για αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα, βρίσκεται ίσως σε μια φράση που μας είπε η ίδια ”δεν θέλω το Common Secret να είναι ”in”, θέλω να είναι συνήθεια”.

Κι αυτό είναι,τουλάχιστον για ένα μεγάλο τμήμα των θαμώνων του. Ένας καφές, ποτό ή φαγητό, που απλά συνοδεύει αρμονικά την φιλική, χαλαρή συζήτηση, υπό τον ήχο απαλής μουσικής.

Μιας μουσικής που έχει εναλλασσόμενη ταυτότητα, πάντα με τον ίδιο σκοπό, την ήρεμη απόλαυση του φιλοξενούμενου-πελάτη. Λίγο διαφορετική η Πέμπτη ημέρα κάθε εβδομάδας, όταν το Common Secret έχει τις δικές του, ιδιαίτερες, βραδιές ζωντανής μουσικής, (jazz- την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα- latin και τραγούδι τις άλλες).

Περνώντας στη γεύση, το… ”ρεπερτόριο” του café αποδεικνύεται πλούσιο, από τον καφέ, (μετρήσαμε … 25 είδη), ως τους φυσικούς χυμούς, τα πολυάριθμα γλυκά και την ποικιλία από σάντουιτς.

Το φαγητό τέρπει χωρίς να διεκδικεί δάφνες gourmet δημιουργιών. Από τα 12 κύρια πιάτα (11-20 ευρώ) συνιστούμε potato cakes με καπνιστό σολομό, νόστιμο το φιλέτο μόσχου με λευκή σως, αρκετές οι σαλάτες , (10-13 ευρώ), εκ των οποίων προτείνουμε σαλάτα με προσούτο της Πάρμας , ρόδι, σως μελιού και μυρωδικών, ενώ από τα επιδόρπια (περίπου 7 ευρώ) ξεχωρίσαμε τη μους σοκολάτας με σπιτικό μπισκότο.

Αντίστοιχες σε ”ύφος” και οι περίπου 15 ετικέτες της κάβας, (από 24-30 ευρώ τα κόκκινα, 25-40 ευρώ τα λευκά) ενώ για τους πότες πιο… ”σκληρού” αλκοόλ, υπάρχουν οι επιλογές από την καλαίσθητη και διακριτικά φωτισμένη μπάρα, που συνδυάζεται σε μια άκρη της με τη βιτρίνα για τα επιδόρπια.

Ιδιαίτερη και cozy η γωνία με τον καναπέ, ακριβώς απέναντι από το bar, απαραίτητη όμως η κράτηση τα βράδια προπάντων Παρασκευή και Σάββατο, (ακόμη κι αν σκοπεύετε να φάτε νωρίς) καθώς τα τραπέζια κλείνουν μέχρι τελευταίου. Είπαμε, έχει γίνει συνήθεια.

Common Secret: Κάθε μέρα από τις 09.00 ως τη 01.00. Κυριακή κλειστά.

Λεωφόρος Κηφισίας 324 Κηφισιά, τηλέφωνο κρατήσεων 210-6233810

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v