Τα μπαράκια του Μετς ομορφαίνουν τα βράδια μας

Μια από τις ομορφότερες αθηναϊκές γειτονιές έχει πέντε από τα ομορφότερα αθηναϊκά μπαράκια. Τυχαίο;

της Ηρώς Κουνάδη

Σας το έχουμε πει και ξαναπεί πόσο πολύ το αγαπάμε το Μετς. Κι έχουμε πολλούς λόγους γι’ αυτό. Είχαμε πολλούς λόγους γι’ αυτό ακόμα και τότε που δεν είχε σχεδόν καθόλου café και μπαράκια, και αρκούμασταν να βολτάρουμε στην ησυχία των μικρών πεζοδρόμων του. Τώρα πια, έχουμε έναν ακόμα –ή καλύτερα πέντε ακόμα− λόγους να βολτάρουμε όλο και πιο συχνά εκεί: Τα καφεδομπαράκια που ομορφαίνουν κι άλλο τη γειτονιά.

Κάιν
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616

Πανέμορφο και άκρως παρεΐστικο, ζεστό σαν το σαλόνι του σπιτιού σου, αν το σαλόνι του σπιτιού σου είχε χειροποίητα διακοσμητικά, vintage έπιπλα, art deco φωτιστικά και μια γιγάντια τοιχογραφία του Κάιν διά χειρός Δημήτρη Ταξή. Απλώνει και τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Αναπαύσεως τα ηλιόλουστα μεσημέρια, έχει και μεγάλες τζαμαρίες που λούζουν στο φως το εσωτερικό του.



Ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι και γλυκίσματα, υπό τους ήχους ακουσμάτων που συχνά παρεκκλίνουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz προς πιο ροκ μονοπάτια, και συνεχίζει αργότερα με ωραία κοκτέιλ όπως το Canadian Fig με μαύρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι. Όσοι προτιμάτε το ποτό σας χωρίς προσμίξεις, θα εκτιμήσετε την άκρως ενημερωμένη κάβα του. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€, ενώ το απλό ποτό ξεκινά από τα 6€.

Metz
Μάρκου Μουσούρου 63, τηλ.: 210 7515557

Κι αν είναι τζαζ… ταιριάζει γάντι με την αρτιστίκ γειτονιά του, την οποία ήρθε για να ομορφύνει κι άλλο (πάει κι άλλο;) πριν από έναν περίπου χρόνο. Στο υπέροχα θεατράλε σκηνικό του εσωτερικού του χώρου, αλλά και στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, απολαμβάνουμε τζαζ μουσικές και μαύρα ακούσματα, που συχνά πυκνά είναι και live (μείνετε συντονισμένοι για ημερομηνίες εδώ).



Το Metz ξεκινά από νωρίς με καφεδάκι, και συνεχίζει ως το επόμενο πρωί με καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ (το Ζόμπι του είναι ένα αριστούργημα) οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 8€. Εκτός από τις live jazz βραδιές, ενίοτε φιλοξενεί και παραστάσεις stand up comedy και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που θα δείτε αναλυτικά στη σελίδα του στο Facebook.

Odeon
Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ.: 210 9223414

Βρισκόταν εδώ πριν η γειτονιά γίνει κουλ –ή μάλλον, προτού ανακαλύψουν και άλλοι πως η γειτονιά είναι κουλ− κι αυτός είναι ένας έξτρα λόγος να το αγαπάμε. Το Odeon είναι ένα γλυκύτατο υβρίδιο καφενείου, café και μπαρ, που αν δε βρισκόταν στο Μετς θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στο Παρίσι.



Είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, φιλοξενεί κατά καιρούς και live jazz βραδιές. Στα μαρμάρινα τραπεζάκια του απολαμβάναμε ανέκαθεν ωραία καφεδάκια και καθαρά ποτά (από 6€), τώρα τελευταία και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (στα 8€).

Bodega
Αρδηττού 10, τηλ.: 210 9219 397



Μιλώντας για Ιστορία, το Le Bar Bodega, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, βρίσκεται στις επάλξεις της Αρδηττού από το 1984. Έχει γκρουβάτη ατμόσφαιρα, κέφι που κρατά αμείωτο μέχρι το πρωί, σούπερ ξύλινη διακόσμηση και μεγάλες τζαμαρίες που βλέπουν «πιάτο» την Ακρόπολη και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Ανοίγει αυστηρά και μόνο βράδυ, από τις 20.00 και μετά, προσκαλεί και DJs να αναλάβουν τα decks του, έχει και σούπερ ενημερωμένη κάβα και τιμές που ξεκινούν από τα 6€ για το απλό ποτό. Τι άλλο να ζητήσεις;

Skyfall
Μάρκου Μουσούρου 1, τηλ: 210 9210098

Κι αν είναι κάπως mainstream, μην το φοβάσαι. Το Skyfall, με τη φοβερή του θέα στην Ακρόπολη, έχει μια φαντασμαγορική βεράντα προστατευμένη από τις διαθέσεις του καιρού, αλλά και δύο ξεχωριστούς χώρους μπαρ και εστιατορίου.



Τα signature cocktails του στοιχίζουν 10€ −ξεχωρίζουμε το The Boss με μαύρο ρούμι και κρητικά βότανα, το Georgina με τζιν, βασιλικό και αφρό λάιμ και τζίντζερ, και το Jack Sparrow με λευκό ρούμι, βανίλια, φρέσκο ανανά, λάιμ και τζίντζερ. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 20.00 μέχρι αργά, να φιλοξενεί συχνά και live και θεματικά πάρτι –μείνετε συντονισμένοι εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v