Για καφέ στο Παγκράτι

Πού να βγούμε αυτό το σουκού; Λέμε να πάμε προς το Παγκράτι, και να είμαστε χαλαρά. Άλλωστε, τόσα στέκια έχουμε να διαλέξουμε.
Για καφέ στο Παγκράτι


Πάροτ

Τιμόθεου 7
Το Πάροτ μπαίνει πρώτο στην λίστα μας, επειδή το αγαπάμε πάααρα πολύ. Είναι πολύχρωμο, είναι χαρούμενο και φιλικό, απλώνει και χαριτωμένες καρεκλίτσες σε πολλά χρώματα, και μας σερβίρει καφεδάκι από νωρίς. Έχει κι έναν τέλειο παπαγάλο, που δικαιολογεί το όνομα και δίνει μια εξωτική νότα—μια νότα που δένει τέλεια με όλες τις μουσικές που θα ακούσεις εκεί, από τζαζ μέχρι Αρλέτα.

Superfly

Εμπεδοκλέους 28
Ακόμη μια μεγάλη αγάπη του in2life, αυτό το μαγαζάκι είναι ένα ρετρό όνειρο. Και επειδή συνήθως το τιμάμε για τα κοκτέιλ του, λέμε να κάνουμε την διαφορά και να πάμε από νωρίς, για καφεδάκι. Καθόμαστε σε παλιά θρανία, παίζουμε στα arcades ή στο ποδοσφαιράκι, και γενικότερα γινόμαστε πάλι παιδιά. Και ζούμε σε εποχές που το ‘χουμε μεγάλη ανάγκη αυτό.

Petite Fleur

Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων
Ας νιώσουμε λίγο Γάλλοι. Ας κάτσουμε στις βιντάζ, αρχοντικές καρέκλες και ας ακούσουμε τζαζ να παίζει απ’ το πικάπ. Επειδή το σαββατοκύριακο είναι φτιαγμένο για κάτι τέτοια. Εδώ, εκτός από τον καφέ μας – ή την ζεστή σοκολάτα, εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε την, είναι τέλεια – μπορούμε να τσιμπήσουμε και λαχταριστά γλυκά ημέρας.

Chelsea Hotel

Αρχιμήδους 1, πλατεία Πλαστήρα
Εδώ θα αφήσουμε τον τροχό της τύχης να αποφασίσει αν θα βρούμε τραπέζι, επειδή μάλλον θα επικρατεί χαμούλης—ναι, κι από νωρίς. Αν, όμως, βρούμε, θα κάτσουμε, θα πιούμε καφεδάκι ανάμεσα σε ψαγμένα τυπάκια, φοιτητές, χίπστερς και κάθε λογής εκπρόσωπο των φυλών της Αθήνας. Επειδή μερικά μαγαζιά βρίσκουν αυτή την χρυσή τομή που τα κάνει αρεστά σε όλους. Ε, το Chelsea είναι ένα από αυτά.

Αερόστατο

Πτολεμαίων 4, πλατεία Προσκόπων
Το Αερόστατο είναι από τα πιο αγαπημένα καλλιτεχνικά στέκια του Παγκρατίου, και μεγάλη αγάπη των ντόπιων. Πιάνουμε τραπεζάκι έξω ή μέσα, χαζεύουμε τον ενδιαφέροντα κόσμο (είναι γνωστό πως τα σαββατοκύριακα είναι επίσης φτιαγμένα για να χαζεύεις κόσμο, δεν δεχόμαστε αντίρρηση) και, αν πεινάσουμε, παραγγέλνουμε φρεσκότατα και λαχταριστά κρουασάν, ή και πιάτα ημέρας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v