Ανοιξιάτικα καφεδάκια σε ηλιόλουστες διευθύνσεις

Χάζι σε πλατείες και όμορφες αυλές της πόλης, καφεδάκι και δροσερά ροφήματα. Οκτώ αγαπημένα καφενεδάκια υποδέχονται τις ηλιόλουστες ραστώνες μας.
Ανοιξιάτικα καφεδάκια σε ηλιόλουστες διευθύνσεις

Taf
Νορμανού 5, Θησείο, τηλ: 210 3238757



Κρύβει μια από τις ομορφότερες αυλές της πόλης, γεμάτη δέντρα και… καλλιτεχνίζουσα ατμόσφαιρα. Το Taf εκτός από δροσερό καφεδάκι σε κάθε πιθανό συνδυασμό, μας σερβίρει και ωραιότατες εκθέσεις οι οποίες παίρνουν σάρκα και οστά στα δωματιάκια γύρω από την αυλή του.

Αναφιώτικα και Γιασεμί
Μνησικλέους 24Β και Λυσίου, Πλάκα, τηλ: 210 3244428 και Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937



Τα δύο γειτονικά καφενεδάκια στην Πλάκα, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Απλώνουν τραπεζάκια στα ρομαντικά σκαλάκια της Μνησικλέους και μας περιμένουν για ωραιότατο καφεδάκι αχνιστό, τσάγια, ροφήματα και λαχταριστά γλυκά όπως πορτοκαλόπιτες και σπιτικό ρυζόγαλο.

My Pastaflora
Φρυγίας 11 και Λυδίας, Βύρωνας, τηλ: 21 3031 4568



Νοσταλγική και χαλαρή, η… δική μας Pastaflora απλώνει φερ φορζέ καρεκλίτσες κάτω από τις παριζιάνικες τέντες της, σε ένα πράσινο σκηνικό στον γλυκύτατο πεζόδρομο. Εδώ απολαμβάνουμε καφεδάκι και – φυσικά – pasta flora ή άλλα αλμυρά και γλυκά εδέσματα, ενώ ακούμε όμορφες, νοσταλγικές μουσικές… ασορτί με τη διακόσμηση του χώρου.

Βρυσάκι
Βρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ: 2103210179



Στην μίνι ταράτσα αυτού του αγαπημένου πολυχώρου από τις 11.00 το πρωί μπορούμε να σιγοπιούμε το καφεδάκι μας, να αφήσουμε το βλέμμα να περιπλανηθεί από τους πεζοδρόμους του Μοναστηρακίου μέχρι την Ακρόπολη, αλλά και να χορτάσουμε τέχνη. Το Βρυσάκι εκτός από ένα ωραίο υπαίθριο café, φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις που δίνουν έξτρα… μπόνους στις ηλιόλουστες βόλτες μας. Ενημερωθείτε για αυτές εδώ. 

Βυσσινόκηπος
Ζ. Πηγής 27, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1691



Αρτιστίκ, χαλαρός και αδυναμία του θεατρόφιλου κοινού της πόλης, ο Βυσσινόκηπος απλώνει σιδερένια τραπεζάκια απέναντι από το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και σερβίρει ωραιότατο brunch για τους φαν της φάσης, και σούπερ καφεδάκια παύλα ροφήματα παύλα τσάγια για τους υπόλοιπους.

Ohh Boy
Αρχελάου 32, Παγκράτι, τηλ: 21 1183 8340



Αυτό το γλυκύτατο μπιστρό στο Παγκράτι μας κλέβει την καρδιά με τις γλυκές του δημιουργίες. Πιάνουμε θέση στα λευκά εξωτερικά τραπεζάκια κάτω από το δέντρο, και μαζί με τον καφέ μας δοκιμάζουμε φοβερό carrot cake, μηλόπιτες, cheesecake, ζεστά κρουασάν αλλά και αλμυρά σαντουιτσάκια ή τάρτες. Τα κατοικίδιά μας είναι κάτι από παραπάνω ευπρόσδεκτα εδώ.

Κόκκινη Σβούρα 
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 2110125454



Τα σπιτικά cookies αυτού του αγαπημένου καφέ του Χαλανδρίου που μπορούμε να παραγγείλουμε και να ψηθούν εκείνη την ώρα, αποτελούν από μόνα τους πειρασμό για να κινηθούμε προς τα βόρεια. Όμως οι ανοιξιάτικοι μήνες ταιριάζουν άψογα για να αράξουμε σε τραπεζάκι ή πάγκο στην μακρόστενη αυλή της ή το πίσω αίθριο της παλιάς μονοκατοικίας, να απολαύσουμε από καφέ και σπιτική βυσσινάδα με γλυκό του κουταλιού μέχρι κοκτέιλ και μπύρες με όμορφα soundtracks και εναλλακτικούς ήχους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v