Βγαίνουμε για καφεδάκι στην Κηφισιά

Cosy καφέ, γλυκοπωλεία με ιστορία αιώνων και all day χώροι, μας υποδέχονται για αχνιστό καφεδάκι και συμπάθεια στην Κηφισιά.
Βγαίνουμε για καφεδάκι στην Κηφισιά

Menta Cafe
Αγ. Θεοδώρων 5, τηλ: 21 0808 0193



Κουκλίστικη, ήρεμη και με πανέμορφη αυλή γεμάτη λουλούδια και πράσινο η Μέντα είναι ό,τι πρέπει για να απομονωθείτε από τη βαβούρα και να απολαύσετε το καφεδάκι σας μια ηλιόλουστη μέρα συνοδεία χειροποίητων σνακ – αλμυρών και γλυκών – με κορυφαίες τις πίτες και τάρτες ημέρας. Σερβίρει εξίσου ωραίο τσάι, ενώ παραμένει ανοικτή μέχρι βράδυ με χαλαρή τζαζ μουσική και καθαρά ποτά.

Αμαρυλλίς
Διομήδη Κυριάκου 15, τηλ: 2106233769



Πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο απέναντι από την έπαυλη Δροσίνη, λίγα βήματα από τη Μέντα, το εκλεκτό Αμαρυλλίς σερβίρει μεγάλη ποικιλία από καφέδες, τσάγια και λαχταριστές αρωματισμένες σοκολάτες. Η ρομαντική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του (και στο προστατευμένο αίθριο) έχει αέρα… γαλλικό, με μαρμάρινα τραπεζάκια, ρουστίκ καρεκλίτσες και πολυελαίους. Τα Σαββατοκύριακα σερβίρει και brunch.

Sweet Habit
Πλ. Ελαιών & Ρόδων 1, τηλ: 2106202135



Η πιο γλυκιά συνήθεια της (κάτω) Κηφισιάς ξεδιπλώνεται σε δύο ορόφους με διακόσμηση που μας πάει πίσω στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ και άνετους καναπέδες ή πολυθρόνες στις οποίες αράζουμε από το πρωί για καφεδάκι και το μεσημέρι για φαγητό. Mαζί με τους καφέδες έρχονται κεράσματα με σπιτικό κέικ μοσχομυριστό, ενώ μην αμελήσετε να συνοδεύσετε τον καφέ σας με το υπέροχο παγωτό τους. Αν και χειμώνας, του πάει άψογα.

The Dalliance house
Κυριαζή 19, τηλ.: 210 6230775



Αντικέ πολυθρόνες, ντιζαϊνάτες καρέκλες και σκαλιστά ταβάνια φτιάχνουν ατμόσφαιρα ρετρό και σικ σε αυτό το ανακαινισμένο νεοκλασικό στο οποίο καταφθάνουμε από το πρωί για (τσιμπημένο) brunch, και καφέ ή τσάι σε μεγάλη ποικιλία, μεσογειακό μενού με δημιουργικές προεκτάσεις και ωραιότατα κοκτέιλ τις βραδινές ώρες που η ατμόσφαιρα σηκώνει μπαροκατάσταση. Διαθέτει και δύο ωραιότατες βεράντες για τις ηλιόλουστες ημέρες.

Zambri
Αγίου Δημητρίου 9, τηλ. 2106230063



Σε ένα παλιό κηφισιώτικο αρχοντικό, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν, και τη σούπερ άνετη (καλυμμένη αυτήν την περίοδο) βεράντα του να στολίζεται με λουλούδια και vintage φωτιστικά, το πληθωρικό αυτό all day café bar ανοίγει από νωρίς για brunch και specialty καφέ. Παραμένει ανοικτό μέχρι – αργά – το βράδυ με πολυσυλλεκτικό μενού και signature cocktails με εξωτικό χαρακτήρα.

Ninnolo Gelato Artigianale
Αγίου Δημητρίου 8, τηλ: 21 0801 2765



Η τζελατερία της Μυκόνου απέκτησε «αδερφάκι» στην Κηφισιά, ένα ωραιότατο καφέ με εξαιρετικό σέρβις και πληθώρα επιλογών. Από μυρωδάτα χαρμάνια, φρεσκοστιμένους χυμούς και smoothies μέχρι λαχταριστά pancakes και – φυσικά – φρέσκο ιταλικό τζελάτο σε κάθε πιθανή και απίθανη γεύση. Μας αρέσει και για το άκαπνο εσωτερικό του, με τα μεγάλα τραπέζια και μοναστηριακούς πάγκους που προσφέρονται για παρέες ή για να γίνετε παρέες.

Artisanal
Ζηρίνη 2, τηλ: 6936144744



To γαλλικό εστιατόριο – καφέ της Κηφισιάς, σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό με παριζιάνικο ντεκόρ, μας περιμένει να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια της πανέμορφης αυλής του ή στον στιλάτο και άκαπνο εσωτερικό του χώρο και να απολαύσουμε καφεδάκι σε πορσελάνινες κούπες, κρύο τσάι, αλλά και brunch.

Βάρσος
Κασσαβέτη 5, τηλ: 2108012472



Το πιο ιστορικό γαλακτοπωλείο της Κηφισιάς αποτελεί σημείο συνάντησης, όχι μόνο για να προμηθευτούμε γλυκά, σούπερ μαρεγκάκια και κρέμες για το σπίτι, αλλά και για να καθίσουμε στα τραπεζάκια του και να απολαύσουμε ελληνικό καφεδάκι με θέα την περατζάδα της ημι-πεζοδρομημένης Κασσαβέτη. Must συνοδεία για τον καφέ μια ωραιότατη πάστα ή ένα ριζόγαλο- όπως παλιά.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v