Πού χορεύουν ρε παιδιά στην Αθήνα;

Σε ποια μπαρ της Αθήνας ο κόσμος χορεύει με την ψυχή του και το κατευχαριστιέται; Ξεσηκωτικές διευθύνσεις για να μην κάτσετε ούτε λεπτό στη μπάρα.
Πού χορεύουν ρε παιδιά στην Αθήνα;

Έχετε παρατηρήσει ότι στην πλειοψηφία των μπαρ της πόλης η φάση είναι «ποτάκι, άραγμα, μπίρι-μπίρι»;

Λίγες είναι οι διευθύνσεις όπου ο κόσμος χορεύει πραγματικά. Στα περισσότερα μπαρ υπάρχει ένα ανεπαίσθητο και μουδιασμένο λίκνισμα που συνοδεύεται από χαλαρές μουσικές και γενικά ήρεμα σκηνικά.

Ε όχι, εμείς θέλουμε να χορέψουμε και λίγο βρε αδερφέ!

Μπορούμε; Και αν ναι πού;

Δείτε παρακάτω μερικές από τις εγγυημένα ανεβαστικές διευθύνσεις της πόλης, για να μην κάτσετε κάτω από τη μπάρα.

Άσυλο
Αχιλλέως 38, Αθήνα

To γειτονάκι του Ανθρώπου στο Μεταξουργείο, το μπαρ «χωνευτήρι» όλων των φυλών της Αθηναϊκής νύχτας, το after που τιμά τον χαρακτηρισμό του ως τέτοιο. Το Άσυλο στην Αχιλλέως δεν ντρέπεται να παίξει οτιδήποτε θα μας κάνει να χορέψουμε μέχρι πρωίας – από Dr. Dre μέχρι reggae και electro – γι’ αυτό άλλωστε και σφύζει από κόσμο τις μεγάλες ώρες και αδειάζει τις (πολύ) πρωινές. Τα ποτά του ξεκινούν από 3€, ενώ ανοίγει καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 24.00.

Πλυντήριο
Ορφέως 33 και Δεκελέων 36, Γκάζι

«Ξέπλυνε» τις trash αμαρτίες μας στήνοντας απενοχοποιημένα πάρτι για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε Θάνο Καλλίρη, Hi5 και Σάκη Ρουβά. Συνεχίζει ακάθεκτο στο Γκάζι να παίζει επιτυχίες που αγαπάμε να μισούμε, και να στήνει θεματικές βραδιές με karaoke, ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως ο Κώστας Μπίγαλης και πάρτι για ξεσάλωμα σα να βρισκόμαστε στα 90s. Το ποτό κοστίζει 5,50€ και το κέφι βαστά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Blue Fox
Ασκληπιού 91, Εξάρχεια

Πασίγνωστη και πολυαγαπημένη, η «μπλε Αλεπού» μας μεταφέρει πίσω στα 50s και στα 60s, μέσα από αντίστοιχες μουσικές και παράλληλα τιμά όπως πρέπει το rock and roll, το surf, το boogie woogie, τη 60s soul, το swing και το jive. Εδώ θα βρείτε pin up κορίτσια να χορεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ζευγάρια να κάνουν εντυπωσιακές φιγούρες και τύπους με χαβανέζικα πουκάμισα και μπριγιαντίνη που «φωνάζει» rockabilly. To απλό ποτό κοστίζει 6,50€. Ανοίγει από Πέμπτη μέχρι Σάββατο.

Άγιος
Διδότου 33 & Ιπποκράτους, Νεάπολη

Ποιος θα το περίμενε ότι ένα μπαρ στο Κολωνάκι θα προκαλούσε τέτοιο χαμό στους ξενύχτηδες. Κι όμως, ο Άγιος παίζει αυστηρά και μόνο κλασικά ελληνικά τραγούδια (λαϊκό, ελαφρολαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο) μιλώντας στην ψυχή των ξενύχτηδων που έρχονται εδώ για ποτό και χορό μέχρι πρωίας. Στο τέλος όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα για να κάνουν τις νυχτερινές τους εξομολογήσεις χωρίς καμία έγνοια. Το απλό ποτό κοστίζει 7€. Ο Άγιος ανοίγει Τετάρτη με Σάββατο, από τις 21:30 μέχρι νωρίς το πρωί.

Boiler
Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κι έχει κάτι από βερολινέζικο αέρα. Σκοτεινό και γοητευτικό, με βιομηχανικό design, καφάσια αντί τραπεζιών στο δρομάκι και self service λογική στην μπάρα το Boiler συγκεντρώνει νεαρόκοσμο που γουστάρει να χορεύει σε σκοτεινούς ήχους και να λικνίζεται χαλαρά σε live εμφανίσεις από post punk μπάντες που φιλοξενούνται συχνά εδώ. Για τις γιορτές ετοιμάζει πληθώρα χορευτικών events που μπορείτε να δείτε εδώ. Το απλό ποτό κοστίζει μόλις 4,5€.

Σκαραβαίος
Φίλωνος 76, Τρούμπα, τηλ: 698 808 1003

O Ναός των φαν των λαϊκοπόπ ύμνων βρίσκεται στην Τρούμπα και γεμίζει ασφυκτικά τις after ώρες. Στον Σκαραβαίο τα greek parties με mainstream μουσικές αλλά και λαϊκά έχουν γίνει θεσμός, με αποκορύφωμα τα Greece και ο Κούκος βράδια κάθε Παρασκευή, στα οποία οι χοροί δίνουν και παίρνουν. Τις Πέμπτες η ομάδα των Kaulanters αναλαμβάνει τα decks για ξεφάντωμα… καθημερινής, ενώ τα Σάββατα ηχούν mainstream μελωδίες – ελληνικές και ξένες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Second Skin
Δαμοκλέους 8, Γκάζι

Αλλάζουμε κλίμα και κρατάμε το πιο «σκοτεινό» για το τέλος. Στο Second Skin οι θαμώνες «εξαφανίζονται» στο σκοτάδι και χορεύουν δίχως αύριο στις άκρως χορευτικές μουσικές που παίζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο resident dj Γιώργος Φακίνος. Το Second Skin διοργανώνει βραδιές με industrial/ebm/goth μουσικές, fetish shows με μετακλήσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, αλλά και metal, psy trance και drum n bass events αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το underground ζει. H είσοδος με μπύρα/κρασί/Monster κοστίζει 5€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v