Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε στο Μετς

Τζαζ, καφεδάκια, κοκτέιλ και καλά ελληνικά κρασιά στην ομορφότερη αθηναϊκή γειτονιά περιλαμβάνουν τα σχέδιά μας γι’ αυτό το Σάββατο.
Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε στο Μετς
Ξεκίνημα με καφεδάκι στο Κάιν 
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616

Το αρτιστίκ περιβάλλον του ταιριάζει γάντι στο ύφος της γειτονιάς του: χειροποίητα διακοσμητικά, vintage σιδερένια έπιπλα, art deco φωτιστικά και μεγάλες τζαμαρίες για να λούζουν στο φως το εσωτερικό του τα πρωινά και να επιτρέπουν το χάζι έξω.



Το Κάιν ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι και λαχταριστά γλυκίσματα, υπό τους ήχους ακουσμάτων που συχνά παρεκκλίνουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz προς πιο ροκ μονοπάτια.

Πάμε μια βόλτα;

Μια από τις ομορφότερες αθηναϊκές γειτονιές, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρεται για περπάτημα στα πλημμυρισμένα από νεοκλασικά δρομάκια της. Αν χρειάζεστε κατευθύνσεις, μερικοί από τους ωραιότερους δρόμους είναι η πεζοδρομημένη Νικηφόρου Θεοτόκη, η Σορβόλου, η Μελετίου Πήγα με τη φαντασμαγορική της θέα στην Ακρόπολη, η γεμάτη φουντωτές νεραντζιές Λογγίνου και ο μικρός πεζόδρομος στο τέρμα της Ευγενίου Βουλγάρεως.



Τέλος, για όσους δεν τρομάζετε από τις προλήψεις, έχουμε κι άλλη μία πρόταση: Το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, στο τέρμα της οδού Αναπαύσεως, είναι ίσως η μοναδική (εντυπωσιακότατη και δωρεάν) υπαίθρια γλυπτοθήκη της Αθήνας. Φιλοξενεί έργα τέχνης μεταξύ των οποίων η περίφημη Κοιμωμένη του Χαλεπά, και αναφέρεται ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Αθήνας. Μήπως είναι καιρός να το ανακαλύψετε;

Διαβάστε περισσότερα - Μετς: Η Αθήνα... όπως παλιά

Βραδάκι στην Οιναποθήκη
Ευφορίωνος 17, τηλ.: 21 0701 9291

Κι εκεί που λες πως έχεις δει τα πάντα όσον αφορά τα wine bars, να σου ένα εντελώς sui generis μαγαζί, που συστήνεται ως «σύγχρονο καπηλειό» και αποτίει τον δέοντα φόρο τιμής στο ελληνικό κρασί. Περισσότερες από σε 80 γηγενείς ποικιλίες κρασιού σερβίρονται εδώ, φρέσκα και παλαιωμένα έως και 58 χρονών, που ωριμάζουν στο υπόγειο κελάρι τους.



Η μαμά Μαρίνα μαγειρεύει στην κουζίνα σπιτικό φαγητό και μεζεδάκια που συνοδεύουν τις οινογνωσίες μας: Δοκιμάστε τα πεντανόστιμα ντολμαδάκια και το κοτόπουλο με τα ρεβίθια, θα μας θυμηθείτε. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα και άφθονες οινικές δοκιμές, θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο. Κάποια βράδια έχει και ζωντανή μουσική –μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο Facebook για λεπτομέρειες.

Και η βραδιά συνεχίζεται στο Metz 
Μάρκου Μουσούρου 63, τηλ.: 210 7515557

Φετινή άφιξη στη γειτονιά, έχει ήδη κερδίσει φίλους που αγαπούν όσο κι αυτό την τζαζ και τα μαύρα ακούσματα, όπως και το θεατράλε σκηνικό στο εσωτερικό του.



Το Metz ξεκινά από νωρίς με καφεδάκι, και συνεχίζει ως το επόμενο πρωί με καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ (το Ζόμπι του είναι ένα αριστούργημα) οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 8€. Συχνά φιλοξενεί και live jazz βραδιές, συμβάλλοντας άλλο λίγο στην ανάδειξη του Μετς σε απόλυτη τζαζογειτονιά της Αθήνας.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v