Η βόλτα του Σαββάτου: Επιστροφή στο Μετς

Βολτάρουμε στους υπέροχους πεζόδρομους του Μετς, δοκιμάζουμε λαχταριστά μεζεδάκια σε ένα μαγειρείο από τα παλιά και ακούμε live jazz και world μελωδίες.
Η βόλτα του Σαββάτου: Επιστροφή στο Μετς
Κείμενο - φωτογραφίες: Ηρώ Κουνάδη

Σας το έχουμε ξαναπεί –για την ακρίβεια, το λέγαμε πέρυσι τέτοια εποχή– ότι το Μετς είναι μια από τις πιο αγαπημένες γειτονιές στην Αθήνα. Αυτό το Σάββατο, ένα live στο πιο ατμοσφαιρικό του μπαρ μας δίνει την αφορμή να βολτάρουμε στα ανηφορικά δρομάκια του και να (ξανα)δοκιμάσουμε απολαυστικούς μεζέδες σε ένα από τα ωραιότερα κουτούκια της πόλης.

Πρωί (και μεσημεράκι) ανάμεσα σε νεοκλασικά

Ξεκινάμε τη βόλτα από την αρχοντική Μάρκου Μουσούρου, με τα πανέμορφα νεοκλασικά της, και από εκεί… αυτοσχεδιάζουμε, τρυπώνοντας σε έναν από τους κάθετους δρόμους της για να περιπλανηθούμε εν συνεχεία σε χαριτωμένους πεζόδρομους, να κοντοσταθούμε έξω από άλλο ένα χρωματιστό νεοκλασικό και να ακολουθήσουμε τα σκαλάκια που ανηφορίζουν προς το καταπράσινο λοφάκι του Λογγίνου.



Αν χρειάζεστε… κατευθύνσεις, μερικοί από τους ωραιότερους δρόμους του Μετς είναι η πεζοδρομημένη Νικηφόρου Θεοτόκη, η Σορβόλου, η Μελετίου Πήγα με τη φαντασμαγορική της θέα στην Ακρόπολη, η γεμάτη φουντωτές νεραντζιές Λογγίνου και ο μικρός πεζόδρομος στο τέρμα της Ευγενίου Βουλγάρεως.

Τέλος, για όσους δεν τρομάζετε από τις προλήψεις, έχουμε κι άλλη μία πρόταση: Το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, στο τέρμα της οδού Αναπαύσεως, είναι ίσως η μοναδική εντυπωσιακότατη και δωρεάν υπαίθρια γλυπτοθήκη της Αθήνας. Φιλοξενεί έργα τέχνης μεταξύ των οποίων η περίφημη Κοιμωμένη του Χαλεπά, και αναφέρεται ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Αθήνας. Μήπως είναι καιρός να το ανακαλύψετε;



Μεσημεριανό με λαχταριστές γεύσεις στο Ολύμπιον

Ένα μαγειρείο βγαλμένο από τα παλιά, που ταιριάζει γάντι σε αυτήν εδώ τη γειτονιά, θα βρείτε στο 11 της οδού Αναπαύσεως. Στα πλημμυρισμένα από κόσμο τραπεζάκια του τα μεσημέρια του Σαββάτου (ελάτε λίγο πριν ή λίγο μετά τις δημοφιλείς ώρες μεσημεριανού, π.χ. κατά τις 5.00 το απόγευμα, για να βρείτε σίγουρα τραπέζι) θα δείτε από γείτονες που έχουν κατέβει με τη φόρμα για να τσιμπήσουν κάτι στα γρήγορα μέχρι παρέες πιτσιρικιών απ’ όλη την Αθήνα που το ανακάλυψαν στους εναλλακτικούς οδηγούς πόλης και ήρθαν να το δοκιμάσουν.

Ο χώρος είναι πλημμυρισμένος από τις μυρωδιές της κατσαρόλας και του φούρνου, και από τους ήχους των ζαριών επάνω στο ξύλινο τάβλι και τις πολιτικές συζητήσεις ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκ των γειτόνων, που το έχουν για στέκι –ανεξαρτήτως ώρας, φαγητού και ημέρας της εβδομάδας. Τι θα δοκιμάσετε εδώ; Οτιδήποτε έχει ο κατάλογος της ημέρας –αποκλείεται να απογοητευτείτε. Αν πετύχετε ρολό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και κόκκινη πιπεριά, πατάτες φούρνου ή κοκκινιστό μοσχαράκι, τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Για τον λογαριασμό στο τέλος, θα υπολογίσετε περί τα 10-12€ το άτομο, μαζί με το «δικό τους» συμπαθητικό κρασί.



Βραδάκι με Alekos Vretos Trio στο Odeon

Αφορμή για όλη αυτή την υπέροχη βόλτα που οργανώσαμε στο Μετς υπήρξε η ανακοίνωση του σαββατιάτικου live στο πιο ατμοσφαιρικό μπαράκι της περιοχής. Το Odeon με τις μεγάλες τζαμαρίες, τις ξύλινες καρέκλες και τα μουσικά όργανα που στολίζουν τον χώρο, είναι όσο τζαζ χρειάζεται για να φιλοξενήσει τις jazzy και world μελωδίες του Alekos Vretos Trio σε ένα ιδιαίτερα μελωδικό live, με ένα ούτι, ένα μπάσο και ένα πιάνο. Το live ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες και μουσικές για να μπείτε στο κλίμα θα βρείτε εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v