Οι κορυφαίες γωνιές στο Σύνταγμα

Δώδεκα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Σύνταγμα και να έχεις για γεμάτη μέρα.
Οι κορυφαίες γωνιές στο Σύνταγμα
Να κάνεις μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο
Σταθερή αξία, μια ανάσα από την πλατεία και πολλές ανάσες γεμάτες οξυγόνο μέσα στη φύση, ο Εθνικός Κήπος είναι ό,τι πρέπει για πρωινούς περιπάτους και μεσημεριανό άραγμα για να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Να φας τα φθηνότερα κεφτεδάκια σε μια «κρυφή» καντίνα
Στο 2 της οδού Καραγιώργη Σερβίας, στον τελευταίο όροφο, λειτουργεί η καντίνα του κτιρίου, που διαθέτει μια μικροσκοπική ταράτσα με σούπερ θέα και λαχταριστά μπιφτεκάκια. Αν δουλεύετε κοντά στο Σύνταγμα, δοκιμάστε την για το μεσημεριανό (πιο χύμα και λιγότερο corporate) lunch break.



Να απολαύσεις… interactive burgers στα Goody’s Burger House
Στην γωνία της Όθωνος και της Φιλελλήνων, σε ένα ιστορικό κτίριο της πλατείας, η ναυαρχίδα των Goody’s Burger House σερβίρει τις κλασικές του γεύσεις αλλά και σούπερ Angus Beef Burgers, ενώ στις ψηλοτάβανες, μοντέρνες αίθουσές του διαθέτει digital πλατφόρμες για παραγγελίες και θεματικές γωνιές για gaming.

Να ταξιδέψεις γευστικά ανά την Ελλάδα στο Έργον 
Στο 26 της Μητροπόλεως, στο φαρδύ πεζοδρόμιο απλώνει τραπεζάκια το Έργον, προτείνοντας μεζέδες από ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Εδώ θα δοκιμάσεις χειροποίητα ντολμαδάκια με ρύζι Σερρών, πιτάκια με τουλουμοτύρι Κοζάνης, τηγανητές πατάτες με κρητική στάκα, φάβα με σύγκλινο Μάνης, μπουγιουρντί με τυριά από την Μυτιλήνη και την Ίο και άλλα πολλά, χωρίς να πληρώσεις πάνω από 15-20€ το άτομο μαζί με κρασί.



…και στην Ιαπνωία στο Koi 
Στο 15 της οδού Νίκης βρίσκουμε το πιο value for money σουσάδικο της πόλης. Στο Koi θα δοκιμάσεις ποικιλίες από sushi-maki-nigiri, χωρίς να πληρώσεις πάνω από 15€ το άτομο.

Να πιεις σπάνια χαρμάνια εσπρέσο στο Kaya 
Στη στοά Μπολάνη, στο 7 της οδού Βουλής, το Kaya αλέθει τον καφέ την ώρα που τον ζητάτε, με εκλεκτά χαρμάνια από την Αιθιοπία, την Κολομβία και άλλες χώρες που ξέρουν από καφεΐνη και διαθέτει και μερικούς πάγκους στη στοά, για να αράξετε να απολαύσετε το σούπερ καφεδάκι σας με τζαζ υπόκρουση.



Να πιεις χαλαρά ποτά στο 7 Jokers
Στην ίδια γειτονιά, στο 7 της Βουλής, εδώ και χρόνια οι 7 Τζόκερ αποτελούν σταθερή αξία για τα καθημερινά ποτά μετά τη δουλειά. Στενόμακρος στιλάτος χώρος, τζαζ μουσικές, καθαρά ποτά στα 7€ και παρεΐστικο κλίμα (οι θαμώνες του είναι φανατικοί) είναι τα μυστικά του.

Να δοκιμάσεις ethnic street food στο Los Loros
Στο 14 της οδού Ξενοφώντος θα μάθεις τι σημαίνει empanada, triguisar, batidos και arepas, ήτοι σαντουιτσάκια, πιτάκια και ροφήματα από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα (περί 3-4€ ανά σαντουιτσάκι).

Να δεις θέατρο στο Παλλάς
Αυτή τη σεζόν μάλιστα, θα πετύχεις τη Δήμητρα Παπαδοπούλου να ξαναζωντανεύει τη Μαντάμ Σουσού, στη μεγάλη σκηνή της Βουκουρεστίου. Ο Γιάννης Κακλέας ανέλαβε να μας ξαναταξιδέψει στον Μπύθουλα και το Κολωνάκι, σε μια μεγάλη παραγωγή – τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 10€ και φτάνουν τα 80€, αναλόγως θέσης.



Να φας το καλύτερο παγωτό της πόλης στο Le Greche
Ένα μικρό μαγαζάκι στο 16 της Μητροπόλεως θα σε κακομάθει με φοβερό χειροποίητο παγωτό σε ιδιαίτερες γεύσεις, με πρώτες ύλες από την Ελλάδα και την Ιταλία – σύκα από την Καλαμάτα, σταφίδες από την Κόρινθο, πορτοκάλια από τη Λακωνία, καφέ από τη Νάπολη, φουντούκια από το Πιεμόντε, ρικότα από την Κρήτη και πάει λέγοντας.

Θα μελώσεις με τα ανατολίτικα γλυκά στο Karaköy Güllüoğlu
Στο 10 της οδού Νίκης… πλακωνόμαστε στον αυθεντικό μπακλαβά, δοκιμάζουμε υπέροχο πολίτικο τσουρέκι και άλλα σιροπιαστά, ενώ δεν λέμε όχι και στο ωραίο του προφιτερόλ.



Να προπονηθείς με αφετηρία το κατάστημα της Nike 
Το Nike+ Run Club οργανώνει τακτικές εξορμήσεις για τρέξιμο στην πόλη, συνήθως τα απογεύματα της Δευτέρας στις 18.30 με αφετηρία το κατάστημα στην αρχή της Ερμού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφείτε στο club.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v