Στο Κολωνάκι πίνουμε (ακόμα) ποτό με άποψη

Τζαζ στέκια, ατμοσφαιρικά μπαράκια, νέες αφίξεις και όμορφα roof garden για ποτό στο Κολωνάκι που έχει ακόμα ενδιαφέρουσες γωνιές.
Στο Κολωνάκι πίνουμε (ακόμα) ποτό με άποψη
Jazz in Jazz
Δεινοκράτους 4, τηλ: 21 0722 5246

Από τα αυθεντικότερα και πιο old school τζαζ στέκια της Αθήνας, το ατμοσφαιρικό Jazz in Jazz πάνω από την πλατεία της Δεξαμενής, παίζει μουσικές από… γραμμόφωνο και έχει πολύ ιδιαίτερη και άκρως πληθωρική διακόσμηση, με σπάνια εξώφυλλα, δίσκους, αφίσες, τρομπέτες και βιβλία για την τζαζ. Έχει αδυναμία στα είδη της τζαζ από τη γέννησή της μέχρι την δεκαετία του ’60, ενώ τα ποτά είναι οικονομικά – ξεκινούν από τα 4€.

Mantzarou 3
Μαντζάρου 3, τηλ.: 210 3388216

Έχει και το Κολωνάκι τις ταράτσες του. Κι αυτή του Mantzarou 3 είναι ίσως η πιο όμορφη. Βρίσκεται στο τριώροφο νεοκλασικό του ομώνυμου δρόμου, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και φιλοξένησε τον συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο και πρόκειται για ένα all day café bar restaurant με αδυναμία στις ωραίες μουσικές, το καλό κρασί, τα ιδιαίτερα κοκτέιλ αλλά και την μεσογειακή κουζίνα, αν πεινάσουμε. Μέσα, ο χώρος είναι cozy, με το τζάκι να καίει και τους καναπέδες μπροστά στα μοναστηριακά τραπέζια να μας περιμένουν για να αράξουμε, ιδανικό σκηνικό για ένα after office ποτό. Το απλό ποτό στοιχίζει 7,50€ και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€ - δοκιμάστε το From Dublin With Love με Bushmills, βανίλια, ckock bitters και δυόσμο ή το πολύ ωραίο Ginger Gin με τζιν, τζίντζερ, λικέρ μήλου και λάιμ.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, τηλ: 21 0363 4583

Σταθερή αξία στην περιοχή, ο Ιπποπόταμος εδώ και τέσσερις σχεδόν δεκαετίες σερβίρει ποτά στο Κολωνάκι με τιμές… Εξαρχείων. Η αυλή του είναι υπέροχη, όταν ο καιρός το επιτρέπει, ενώ το νοσταλγικό εσωτερικό του είναι γεμάτο αρτιστίκ μεμοραμπίλια. Παίζει κλασικά ροκ κομμάτια, με φανκ ξεστρατίσματα ενίοτε, ενώ τα ποτά του ξεκινούν από τα 6,50€ και οι μπύρες από τα 3,50€.

Ruins 
Τσακάλωφ 4, τηλ: 6945740741

Έχει και η Τσακάλωφ τις φρέσκες αφίξεις της: Το Ruins ανανεώνει την mainstream πιάτσα κοντά στην πλατεία με έναν απόλυτα urban χώρο, γεμάτο graffiti που παραπέμπουν σε δυτικές μητροπόλεις, χαλαρή ατμόσφαιρα και all day προσωπικότητα που σου επιτρέπει να ξεκινήσεις με καφέ και πρωινό, να συνεχίσεις με tapas και να κλείσεις με ευφάνταστα κοκτέιλ – ξεχωρίσαμε το παραλλαγμένο Mai Tai, το Salty Tears και το Fun Fatal (οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€).

56
Πλουτάρχου 56, τηλ: 2107231424
Κρυμμένο διαμάντι στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, στην οποία οδηγούν τα σκαλιά της οδού Πλουτάρχου, το 56 είναι άλλος ένας «ναός» της καλής τζαζ στο Κολωνάκι. Η ατμόσφαιρα είναι νουάρ, ο φωτισμός ατμοσφαιρικός και άκρως κινηματογραφικός, ενώ η μπάρα ειδικεύεται στο ουίσκι. Εδώ θα βρείτε δυσεύρετες ετικέτες malt και θα τα δοκιμάσετε ακούγοντας Louis Armstrong και Tom Waits.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v