Οι gothic διευθύνσεις της Αθήνας

Dark wave, EBM και industrial μουσικές, σκοτεινή ατμόσφαιρα, χορός μέχρι πρωίας. Αυτοί είναι οι goth ναοί της Αθήνας που ξενυχτά.
Οι gothic διευθύνσεις της Αθήνας

Second Skin
Δαμοκλεους 8, Γκάζι, τηλ: 697 414 0013

Ο Γιώργος Φακίνος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όσοι τον θυμούνται στα decks του Underworld στα Εξάρχεια να φέρνει κόσμο και κοσμάκη σε χορευτικό παραλήρημα με τις μουσικές του, όσοι τον ακολούθησαν στο πρώτο Second Skin στο Γκάζι, μετά στου Ψυρρή, και μετά ξανά στο Γκάζι, όπου βρήκε μόνιμη στέγη, ξέρουν. Ο χώρος τη Δαμοκλέους είναι όλα όσα θα ήθελε εκείνος από ένα goth club και όλα όσα θέλουν οι nightcrawlers της Αθήνας από ένα σωστό εναλλακτικό afterάδικο. Τα Σάββατα αναλαμβάνει ο ίδιος τα decks παίζοντας industrial/ebm/goth μουσικές, όμως στον πάνω χώρο οι φαν της metal έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους όνειρο ακούγοντας παρακλάδια της αγαπημένης τους μουσικής. Όμως το μαγαζί δεν σταματά εκεί, fetish shows με καλλιτέχνες από το εξωτερικό να κρεμιούνται και να δένονται επί σκηνής, συναυλίες, θεματικά parties – από 80s και 90s μέχρι trash βραδιές – όλα έχουν θέση στον σκοτεινό, απόκοσμο χώρο της Δαμοκλέους. H είσοδος με μπύρα/κρασί/Monster κοστίζει 5€.

Dark Sun
Θηβών 42, Περιστέρι, τηλ. 6977092853

Λέιζερ, κηροπήγια, το Alien από την ομώνυμη ταινία σε φυσικό μέγεθος, το κουτί του Hellraiser, θηλυκά (και κομμάτι τρομακτικά) ανθρωποειδή σε διαστάσεις κούκλας βιτρίνας, αλυσίδες που κρέμονται από το ταβάνι. Η είσοδος στον «ναό» του goth στο Περιστέρι είναι από μόνη της μια εμπειρία για τους «νέους». Το σκοτεινό στέκι που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1995, παίζει τις Παρασκευές dark ambient, apocalyptic folk, industrial, dark wave, minimal, gothic rock και post punk, ενώ τα Σάββατα ανεβάζει ρυθμούς με technoid rhytms, dark ambient, experimental, idm, power noise, ebm, future pop, industrial και harsh electro. Θεματικές βραδιές «παίζουν» συχνά πυκνά μέσα στην εβδομάδα με έμπνευση από ταινίες, καλλιτέχνες, είδη και οτιδήποτε ανήκει στον σκοτεινό κόσμο του υποσυνείδητου. Στα decks ο ιδιοκτήτης Γιώργος Δρίβας εγγυάται απόκοσμα ταξίδια στις πιο σκοτεινές περιοχές του νου. Η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα ή Monster.

Rebound
Μηθύμνης 43, Πλατεία Αμερικής, τηλ.: 210 8650478
Φωτο: Nick_Pale
Μακράν το ιστορικότερο «γκοθάδικο» εν Αθήναις και ένα από τα λίγα μαγαζιά που έχουν απομείνει στην πόλη να θυμίζουν τις χρυσές εποχές του εναλλακτικού κλάμπινγκ των 80s. Η Rebound ξεκίνησε το 1974 να λειτουργεί στην οδό Μυθίμνης στην Πλατεία Αμερικής ως «Problem», έκλεισε και ξανάνοιξε με το τρέχον όνομα, παραμένοντας μέχρι σήμερα να θυμίζει και να εκπροσωπεί μεγαλεία γενεών. Afterο-γκοθάδικο με άποψη, το κρυμμένο υπόγειο διατηρεί την cult γοητεία του, παίζει ακόμα τις μουσικές που το καθιέρωσαν – ήτοι Post Punk, New Wave, Minimal Electro, Dark Wave, Punk, New Age, Gothic– αν και σε αρκετά χαμηλότερη ένταση και είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει η βραδιά με μπύρα ή ποτό και την παρέα να χορεύει χαλαρά και αέρινα στο dancefloor το οποίο ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε. Η είσοδος με μπύρα κοστίζει 6€. Ανοίγει μόνο τα Σάββατα, μετά τη 01.00.

Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή, τηλ: 695 163 2086

Η πιο (συγκριτικά με τις υπόλοιπες) φρέσκια χρονικά άφιξη της σκοτεινής μουσικής στην πόλη, το Death Disco άνοιξε τις πύλες του στου Ψυρρή το 2013 και είναι ένα new wave / dark wave club, το οποίο φιλοξενεί επίσης συναυλίες από καλλιτέχνες του είδους. Τις ημέρες που δεν έχει live – και αυτές είναι λίγες μέσα στην εβδομάδα - τις μουσικές επιλογές αναλαμβάνει ο Dj και ιδιοκτήτης Λεωνίδας Σκιαδάς μαζί με τον George Sagnier με τις μουσικές επιλογές τους να περιλαμβάνουν dark wave, EBM, post punk, minimal gothic, old school industrial, electro και cold wave ακούσματα. Τις υπόλοιπες ημέρες, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε συγκροτήματα του ευρύτερου χώρου της σκοτεινής εναλλακτικής σκηνής, τα οποία επιλέγονται πάντα με βάση τον χαρακτήρα του μαγαζιού και αγγίζουν πληθώρα μουσικών ειδών, από ambient και dark-gaze μέχρι krautrock και industrial. Η είσοδος με ποτό τις ημέρες πλην το συναυλιών κοστίζει 5€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v