Τα καλύτερα στέκια στο Αιγάλεω

Σπάνιες ποικιλίες καφέ, ρακές από την Κρήτη, καθαρά ποτά, δροσιστικά κοκτέιλ σε αυλές – ό,τι δηλαδή χρειαζόμαστε για να αράξουμε στο Αιγάλεω από το πρωί ως το βράδυ.
Τα καλύτερα στέκια στο Αιγάλεω
Τα καλύτερα μέρη για καφέ, οι πιο vintage χώροι, οι ομορφότερες αυλές και τα κορυφαία στέκια για ρακές, κοκτέιλ και σούπερ μουσικές στο Αιγάλεω, συγκεντρωμένα σε μια λίστα για να ανακαλύψετε την πιο ζωντανή πιάτσα των δυτικών προαστίων.

Qahwa 
Μάρκου Μπότσαρη 1, τηλ: 210 5695933

Ο καλύτερος καφές των δυτικών προαστίων σερβίρεται στο Qahwa (προφέρεται «κάφα» και σημαίνει – προφανώς – καφές), που διαθέτει βραβευμένους coffee specialists και μεράκι για τις ποικιλίες του αγαπημένου μας καφεΐνούχου ροφήματος. Δοκιμάστε την αιθιοπική ποικιλία σε cold brew ή ένα απολαυστικό flat white και θα μας θυμηθείτε. Στο μικρό, cozy εσωτερικό χώρο θα βρείτε ξύλινους πάγκους για άραγμα, αλλά απλώνει τραπεζάκια και έξω, στο πεζοδρόμιο και στην πίσω αυλίτσα, που το βράδυ σερβίρει και αλκοόλ.

The Claξons
Μάρκου Μπότσαρη 23, τηλ: 2105988600

Το πιο cosy και σπιτικό στέκι της γειτονιάς της Μάρκου Μπότσαρη έχει στηθεί με στιλ, άφθονα vintage και χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία, με αποτέλεσμα ένα arty café bar για όλες τις ώρες: Από το πρωί απολαμβάνουμε μονοποικιλιακό εσπρέσο, cold brew και καφέδες φίλτρου μαζί με σπιτικές γλυκές λιχουδιές. Το βράδυ, το γυρνάμε σε μπύρες, ποτά και κοκτέιλ, μέχρι… βαρελίσια sangria, ακούγοντας reggae, chill out και rock μουσικές. Όσο «κρατά» ο καιρός, μας αρέσει να καθόμαστε στα τραπεζάκια που απλώνονται και έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο.

El Presidente 
Πανόρμου 18, τηλ: 2105903545

Η πιο όμορφη αυλίτσα του Αιγάλεω κρύβεται στο 18 της οδού Πανόρμου, εκεί όπου το Presidente μας σερβίρει στα τραπεζάκια ανάμεσα στα σιντριβάνια και τα παρτέρια του, φοβερά κοκτέιλ κάθε βράδυ – δοκιμάστε την MangoRita με τεκίλα, λικέρ και πουρέ μάνγκο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7,50€, ενώ το μαγαζί θα το βρείτε ανοιχτό από τις 9 το πρωί για καφεδάκι.

Χρυσοστόμιο Rock Bar
Κερασούντος 4, τηλ.: 210 5989409

Από τα παλιότερα στέκια της περιοχής, το Χρυσοστόμιο είναι κλασικό στέκι για τους φίλους της ροκ, που περνούν σταθερά εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες τις ξύλινες πόρτες του για να απολαύσουν παγωμένες μπύρες και ωραίες ροκ μουσικές, είτε κλασικές από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, είτε πιο φρέσκες. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.

Ρακαδημία
Αγίας Λαύρας 9, τηλ.: 210 5909809

Στον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας θα βρείτε ένα από τα πιο κεφάτα και δημοφιλή μέρη αν η παρέα έχει όρεξη για ρακές και ρακόμελα από την Κρήτη. Βρίσκουμε επίσης λικέρ μαστίχας από τη Χίο, ούζο από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και την Καβάλα, τσίπουρο από τη Δράμα και τη Θεσσαλία και βιολογικό ελληνικό κρασί. Τα συνοδεύουμε με ωραιότατους μεζέδες κρεατικών ή θαλασσινών – βολικότατες οι ποικιλίες με απάκι, μπουρέκι παστουρμά, χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια, μπριζολάκια, λουκάνικο, πανσέτα και άλλα καλούδια. Υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο για ρακές και τσιμπολόγημα, περί τα 15€ για ένα χορταστικό γεύμα με τα όλα του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v