5 τρόποι να δροσιστείς στην Θεσσαλονίκη

Σε ταράτσες και αυλές, σε θερινά σινεμά, πισίνες και παραλίες, η Θεσσαλονίκη βρίσκει τη δροσιά που έχει ανάγκη όλο το καλοκαίρι.
5 τρόποι να δροσιστείς στην Θεσσαλονίκη
Σε αμμουδιές για βουτιές ή σε πισίνες για άραγμα με κοκτέιλ; Σε θερινά σινεμά για ταινίες στο βραδινό αεράκι ή σε ταράτσες για ποτό και κήπους για μεζεδάκια; Η Θεσσαλονίκη έχει τα δικά της δροσερά «μυστικά».

Σε ταράτσες για ποτό

Από τις αγαπημένες μας ταράτσες, και σταθερή αξία στην γειτονιά της Συγγρού, το Fragile ανοίγει και φέτος την ταράτσα του για να απολαύσουμε οικονομικά ποτά και κοκτέιλ (από 7€ τα τελευταία) και ηλεκτρονικές μουσικές. Για περισσότερες ταρατσοεπιλογές, δείτε το παλαιότερο αφιέρωμα του In2life

Στα θερινά σινεμά

Με άρωμα θάλασσας στην Καλαμαριά ή με γεύση… απόδρασης στη Νεάπολη και τη Θέρμη; Ή μήπως στις αγαπημένες σινε-γωνιές του κέντρου, το Ελληνίς στη ΔΕΘ και το Ναταλί κοντά στην παραλία; Όπου κι αν επιλέξετε να δείτε ταινία, το σίγουρο είναι ότι με μια παγωμένη μπύρα και λίγο ποπκόρν, θα νιώσετε τι θα πει καλοκαιρινή δροσιά. 

Σε αυλές και κήπους

Μεζεδάκια σε καφενέδες με αυλή, μοντέρνα μπαράκια με ψαγμένες εκθέσεις σε νεοκλασικά με κήπους, ταβερνάκια μέσα στο πράσινο της Άνω Πόλης ή αυλές μουσείων για brunch σε δροσερό, αρτιστίκ περιβάλλον – οι επιλογές πολλές και η δροσιά ακόμα περισσότερη. 

Στις παραλίες

Οι πιο κοντινές θαλασσινές βουτιές γίνονται στα παράλια της Περαίας, που ενδείκνυνται και για ωραίους ουζοκαταστάσεις μετά το μπάνιο. Αλλά οι πιο όμορφες και καθαρές ακτές ξεκινούν μετά την Επανομή (το Ναυάγιο και ο Ποταμός ξεχωρίζουν), στην Ασπροβάλτα (η Τούζλα και η Παραλία Οφρυνίου, τα Νέα Βρασνά και ο Σταυρός διαθέτουν ψιλή άμμο και καλή οργάνωση), ενώ αν έχετε όρεξη για λίγη παραπάνω οδήγηση, θα φτάσετε στις όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής ή της Πιερίας, περί τις 1-2 ώρες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε τις επιλογές σας εδώ

Στις πισίνες της πόλης

Αν δεν έχετε τη διάθεση να οδηγήσετε για να βουτήξετε, υπάρχουν πάντα και οι βουτιές… του γλυκού νερού. Στο Sky Pool του ξενοδοχείου Met, στο Μακεδονία Palace, στο εξωτερικό μπαρ του Ambassador Hotel ή στο El Mar Pool Bar θα βρείτε άνετες πισίνες για να αράξετε σε ξαπλώστρες, να κάνετε απλωτές και να απολαύσετε ωραία κοκτέιλ. Οι τιμές εισόδου στα δύο πρώτα κυμαίνονται στα 15-28€ το άτομο αναλόγως ημέρας, ενώ στα Ambassador και El Mar στα 5-6€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v