Τα καλύτερα μέρη για πρωινό στην Θεσσαλονίκη

Τραγανές μπουγάτσες, λαχταριστά pancakes, φοβερές ομελέτες, υγιεινά bagels και ζεστό καφεδάκι σε πέντε μέρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που μας χορταίνουν κάθε πρωί.
Τα καλύτερα μέρη για πρωινό στην Θεσσαλονίκη
Μια μπουγάτσα ή ένα κουλούρι στο χέρι και βουρ για τη δουλειά; Όχι εδώ. Στην Θεσσαλονίκη, τα πάντα γίνονται χαλαρά. Το ίδιο και το πρωινό μας. Παίρνουμε το χρόνο μας, αράζουμε στα τραπεζάκια πέντε όμορφων χώρων στο κέντρο της πόλης και απολαμβάνουμε εξαιρετικά πιάτα πρωινού για να ξεκινήσει νόστιμα η μέρα.

Fat Mamma’s
Μελενίκου 5, τηλ: 231 307 2231

Άνοιξε στην πιο φοιτητική πιάτσα του κέντρου, στον πεζόδρομο της Μελενίκου και θέλει, όπως κάθε… αφράτη ελληνίδα μάνα να μας κρατήσει χορτάτους. Το brunch menu της σερβίρεται από νωρίς, μαζί με καφεδάκι. Ξεχωρίζουμε τα φανταστικά pancakes, από τα καλύτερα που θα δοκιμάσετε στην πόλη – συνδυασμένα με τηγανητό αυγό για περισσότερη ενέργεια. Θα βρείτε επίσης σαντουιτσάκια, bagels, φρουτοσαλάτες σε ελληνικό γιαούρτι και πολλές ακόμα επιλογές.

The Dubliner
Κατούνη 16-18, Λαδάδικα, τηλ: 2310517865

Ιρλανδέζικο πρωινό στα Λαδάδικα; Κι όμως, η καθαρόαιμη… δουβλινέζα μπυραρία της γειτονιάς το θεσμοθετεί από τις 9 το πρωί, με έναν λαχταριστό κατάλογο. Επιλέγουμε το χορταστικό «irish breakfast» που στοιχίζει 9€ και περιλαμβάνει χοιρινά λουκάνικα, μπέικον, σωταρισμένα μανιτάρια, ψητή ντομάτα, τηγανητά αυγά, φασόλια, κροκέτα πατάτας και φρυγανισμένο ψωμί, αλλά μας βάζουν σε πειρασμό κι άλλες επιλογές, όπως τα αυγά scrambled με καπνιστό σολομό, οι ομελέτες λαχανικών και οι σπιτικές, παραδοσιακές κρέπες με πραλίνα φουντουκιού και αποξηραμένη μπανάνα ή με σιρόπι σφενδάμου, χυμό λεμονιού ή μέλι. Τα απολαμβάνουμε στους μεγάλους ξύλινους πάγκους στο εσωτερικό ή, όταν φτιάχνει ο καιρός, στα τραπεζάκια που απλώνονται έξω.

Στοά Δραγούμη – GReatings
Ίωνος Δραγούμη 3, τηλ: 231 055 5223

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο κέντρο, ο πολυχώρος GReatings έχει αξιοποιήσει ολόκληρη τη στοά Δραγούμη, στήνοντας ένα μικρό… «χωριό» από μαγαζάκια: Το αρτοποιείο, το καφενείο-ποτοπωλείο, το μεζεδοπωλείο και το ζαχαροπλαστείο. Εμείς καθόμαστε νωρίς στα τραπεζάκια και προμηθευόμαστε υπέροχα σάντουιτς με διαλεχτά αλλαντικά και ελληνικές πρώτες ύλες από το αρτοποιείο, δοκιμάζουμε τον ιδιαίτερο καφέ, καθώς και όλα τα σφολιατοειδή που συναντάμε σε έναν κλασικό φούρνο. Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα ποντιακά Περέκ με γέμιση ξινοτύρι που ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας.

be
Κομνηνών 10, τηλ: 2310021010

Στο ισόγειο του γοητευτικού κτιρίου του ξενοδοχείου Excelsior, μια ανάσα από την πλατεία Αριστοτέλους, το be ετοιμάζει πρωινό καθημερινά ως τις 13.00, και μας χορταίνει με energy toasts, αυγά μάτια με τριμμένη φέτα, τομάτα και φρυγανισμένο ψωμί, φρέσκους χυμούς και δυναμωτικά ροφήματα, κέικ και λαχταριστά pancakes σοκολάτας. Τις Κυριακές, οι επιλογές του brunch είναι ακόμα πιο δελεαστικές. Υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο.

Estrella
Παύλου Μελά 48, τηλ: 2310272045

Το sui generis μαγαζάκι που αγαπήθηκε τόσο ώστε έκανε απόβαση και στην Αθήνα, συνεχίζει να ετοιμάζει μεσογειακά καλούδια και τα διάσημα μπουγατσάν του (κρουασάν σε κρέμα μπουγάτσας με διάφορα toppings). Στο all day breakfast menu περιλαμβάνονται επίσης bagels, αυγόφετες, ομελέτες, με χορταστικές «γεμίσεις», όπως γαλοπούλα, κρέμα τυριού, μαρμελάδες, μανιτάρια, σπανάκι ή γραβιέρα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€ για χορταστικό πρωινό με καφέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v