Τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης

Τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν προβολές και μας προσκαλούν για κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα άστρα… και πλάι στον Θερμαϊκό.
Τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης
του Γιώργου Κόκουβα

Μπύρες, χοτ ντογκ, σινεμά και άρωμα διακοπών κάτω απ’ τα αστέρια. Αυτά προσφέρουν στους Θεσσαλονικείς οι εννέα πανέμορφοι, νοσταλγικοί κήποι της πόλης που γεμίζουν έβδομη τέχνη τα βράδια του καλοκαιριού. Ιδού τα κουκλίστικα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης:

Απόλλων 
Σαρανταπόρου 4, τηλ: 2310828642

Γλυκύτατο, καταπράσινο, νοσταλγικό, ανάμεσα σε πολυκατοικίες αλλά με αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών, το σινεμαδάκι αυτό προβάλλει νέες κυκλοφορίες αλλά και επανεκδόσεις, ενώ κάθε Δευτέρα «τρέχει» αφιέρωμα σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΡΤ3 – π.χ. Ιταλική Σάτιρα και άλλες θεματικές.

Σινέ Αύρα
Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά, τηλ: 2310 454525, εισιτήριο 7€

Ήσυχο και νοσταλγικό, το δημοτικό θερινό σινεμά της Καλαμαριάς βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στην πλαζ της Αρετσούς και διαθέτει ένα μοντέρνο φουαγιέ, μπαρ που κάνει και ωραιότατα χοτ ντογκ, μια μεγάλη χαλικόστρωτη αυλή και άνετες καρέκλες αλλά και ακόμα πιο άνετα καναπεδάκια στις μπροστινές σειρές.

Ελληνίς
Λεωφόρος Στρατού, ΔΕΘ-Βελλίδειο, τηλ: 2310292304, εισιτήριο 8€

Στη σκιά του Πύργου του ΟΤΕ – αλλά και του βολικότατου σκέπαστρου, σε περίπτωση βροχής, για αδιάκοπη λειτουργία όλο το καλοκαίρι – το σινέ Ελληνίς είναι ίσως το κεντρικότερο θερινό, που προβάλλει ταινίες κλασικές αλλά και νεότερες, ενώ έχει θεσπίσει και μεταμεσονύκτια προβολή θρίλερ τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δύο άτομα μπαίνουν με ένα εισιτήριο.

Ναταλί
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, τηλ: 2310 829457

Από τα κλασικότερα θερινά σινεμά της πόλης, εδώ και μισό αιώνα η δροσερή «Ναταλί» προβάλλει προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες, μια ανάσα από τον Θερμαϊκό – έχει μάλιστα λάβει τον τίτλο του Μνημείου Νεότερου Πολιτισμού.

Σινέ Άλεξ  
Αγίας Σοφίας και Ολύμπου, τηλ: 2310269403, εισιτήριο 8€

Επίσης κεντρικότατο και ιστορικό, το Σινέ Άλεξ στις παρυφές της Άνω Πόλης ανανεώθηκε, έκανε την αυλή του καταπράσινη και έγινε μια όσαση με άνετες καρέκλες σκηνοθέτη, σιδερένια τραπεζάκια, για να απολαμβάνουμε την παγωμένη μπύρα και το χοτ ντογκ του κυλικείου, και καλές ταινίες της πρόσφατης παραγωγής.

Σινέ Άλσος (περιοχή Δενδροφυτεία, τηλ: 2310200190) και Σινέ Παράδεισος (περιοχή Στρεμπενιώτη, τηλ: 2310 631700)  
Τα δύο σινεμαδάκια του Δήμου Νεάπολης Συκεών ξεκινούν προβολές από 1η Ιουλίου στα δυτικά προάστια της πόλης, σε δροσερό, καταπράσινο περιβάλλον με 24 διαφορετικές ταινίες. Περιλαμβάνονται από πρόσφατες ελληνικές παραγωγές, όπως το «Αν…», ο «Νοτιάς» και το «Ουζερί Τσιτσάνης» μέχρι καλές ξένες παραγωγές, όπως ο «Γιος του Σαούλ», αλλά και κωμωδίες όπως ο νέος «Γάμος α λα Ελληνικά». Το εισιτήριο στοιχίζει μόλις 5€.



Σινέ Πανόραμα (1ο χλμ Πανοράματος-Θέρμης) και Σινέ Πυλαία (Πολυτεχνείου 20, Πυλαία, τηλ: 2313302635)  
Και από τα δυτικά, πηγαίνουμε στα ανατολικά προάστια, εκεί όπου ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη φροντίζει για την λειτουργία δύο κουκλίστικων θερινών "αιθουσών". Καταπράσινες, με λευκές άνετες καρεκλίτσες και -στην περίπτωση του Σινέ Πανόραμα- φόντο τα φώτα της πόλης, ενώ στην περίπτωση του Σινέ Πυλαία μια υπέροχη αμφιθεατρική αυλή. Φέτος τα δύο σινεμά θα προβάλλουν καινούριες ταινίες κυρίως ευρωπαϊκού κινηματογράφου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v