Wine bar με τραπεζάκια έξω: Κρασί κάτω από τα αστέρια

Τσουγκρίζουμε δροσιστικά λευκά και μυρωδάτα ροζέ κρασιά σε ποτήρι, στα τραπεζάκια που απλώνουν κάτω από τον έναστρο ουρανό τα ωραιότερα wine bars της Αθήνας.
Wine bar με τραπεζάκια έξω: Κρασί κάτω από τα αστέρια
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί οι χαμηλοί τους φωτισμοί και η χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα να ταιριάζουν γάντι στις χειμωνιάτικες εξόδους μας, το κρασί όμως είναι παντός καιρού –και πάει πολύ με το καλοκαίρι. Γι’ αυτό τα ωραιότερα wine bars της πόλης φροντίζουν να απλώνουν τραπεζάκια (και) έξω, και να μας σερβίρουν εκεί μυρωδάτα ροζέ, δροσερά λευκά, αλλά και –γιατί όχι;– μεθυστικά κόκκινα κρασιά και νόστιμα μεζεδάκια. Ιδού μερικά από αυτά. 

By the Glass
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας wine bar στην πόλη άπλωσε φέτος τα τραπεζάκια του, εκτός από την όμορφη δροσερή στοά στη Γεωργίου Σουρή, και στην πλατεία Ραλλούς Μάνου, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία, ανάμεσα σε φουντωτές φυλλωσιές. Εκεί συνεχίζει να μας σερβίρει εκλεκτές ποικιλίες κρασιών σε ποτήρια με διαφορετικά μεγέθη (για να δοκιμάσουμε, να απολαύσουμε και να… ζαλιστούμε και λίγο) και λαχταριστά μεζεδάκια όπως τα ντακάκια με ντομάτα, πέστο και κάπαρη ή τα σπιτικά μπιφτεκάκια με χειροποίητη μουστάρδα. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3,50€ ενώ τα περισσότερα μεζεδάκια κυμαίνονται στα 5-6€. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί, να σερβίρει και ωραιότατα καφεδάκια, μέχρι τις 3.00 το… άλλο πρωί.

Vinifera Wine Bar
Λεωφόρος Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ.: 210 8077709

Ο υπέροχος κήπος του εστιατορίου Γεύσεις (για το οποίο σας τα έχουμε πει παλιότερα) πλέον φιλοξενεί και το wine bar της Cava Vinifera. Ένας από τους πιο δροσερούς κήπους των βορείων προαστίων, με πλούσια βλάστηση, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και έξτρα αίσθηση εξοχής, μας περιμένει από τις 19.30 το απόγευμα να μας συστήσει εξαιρετικά κρασιά του ελληνικού και ξένου αμπελώνα. Καθημερινά, περισσότερες από 30 ετικέτες προσφέρονται σε ποτήρι, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 3€. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης wine coctails, mocktails και μπίρες. Όλα αυτά συνδυάζονται τέλεια με πειραγμένες ελληνικές γεύσεις σε μορφή finger food. Ενδεικτικά, μια τραγανή μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα κοστίζει 3,5€, τα σουβλάκια κοτόπουλου 6€ και οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών 7€. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 19.30 μέχρι αργά. 

Oinoscent 
Βουλής 45-47, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3229374

Το γνωστό και πολυαγαπημένο wine bar της Βουλής απλώνει εδώ και χρόνια τραπεζάκια στο πλακόστρωτο μπροστά στις τζαμαρίες του και μας σερβίρει εκλεκτές ποικιλίες κρασιών από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα. Αν πάλι θέλετε κάτι λίγο πιο δυνατό από κρασί, οι επιλογές σας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων malt whiskeys, cognacs, calvados, sherries και vintage σαμπάνιες. Όλα αυτά συνδυάζονται τέλεια με πλατό επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών. Οι τιμές των ποτηριών ξεκινούν από 4€, ενώ για τα πλατό δεν θα δώσετε περισσότερα από 6,5€. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 11.00 το πρωί ως τη 1.00 το βράδυ. 

Corks & Forks
Ακτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 1, Πειραιάς, τηλ: 215 5159792

Αύρα θαλασσινή φυσά στα μεγάλα βαρέλια που έχει για τραπεζάκια το Corks & Forks πάνω από τη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά. Ένα ενδιαφέρον υβρίδιο wine bar και pub, αυτό το πειραιώτικο wine bar μας σερβίρει ψαγμένες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα σε ποτήρι ή μπουκάλι (hit του καταλόγου το ροζέ Variete του Κτήματος Λαλίκου, που ταιριάζει γάντι στα καλοκαιρινά μας απογεύματα) συνοδεία νοστιμότατων μεζέδων ή και κανονικών πιάτων. Η επιλογή είναι δύσκολη ανάμεσα στις μπρουσκέτες, τα πλατώ αλλαντικών και τυριών, το ριζότο με καπνιστό μπέικον και τα κρεατοφαγικά του κυρίως πιάτα. Αφήστε μόνο λίγο χώρο στο τέλος για το εξαίσιο banoffee. Το κάθε ποτήρι κρασιού κυμαίνεται στα 4€, ενώ οι μπρουσκέτες ξεκινούν επίσης από 4€ και τα πλατώ αλλαντικών και τυριών από 10€. 

Kiki de Grèce 
Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα, τηλ: 6938878856

Η Κική αυτοσυστήνεται ως μια… ελληνίδα κοκέτα που απολαμβάνει το καλό κρασί και το τσιμπολόγημα. Και φροντίζει να τα απολαμβάνουμε κι εμείς στον πανέμορφο –μέχρι πρότινος μυστικό– πεζόδρομο της Ηπίτου, στα όρια ανάμεσα σε Σύνταγμα και Πλάκα. Πέρα από τις μπρουσκέτες, τις σαλάτες και τα πιάτα ημέρας που σερβίρει καθημερινά, κάθε εβδομάδα η Kiki μας έχει και μια διαφορετική έκπληξη: Πότε ένα απολαυστικό aperitivo με κρασί στα 5€ και ελεύθερο τσιμπολόγημα από τον μπουφέ, πότε μια βραδιά οινογνωσίας αποκλειστικά με αφρώδεις οίνους και ελληνικούς μεζέδες, πάντα όμως με αγάπη για τους εγχώριους παραγωγούς και παρεΐστικη ατμόσφαιρα ενός μπαρ που δεν είναι ακριβώς μπαρ, αλλά μοιάζει περισσότερο με σπιτικό μπιστρό.

Heteroclito
Φωκίωνος 2 και Πετράκη, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3239406

Απλώνει λίγα και καλά τραπεζάκια στον μικρό ατμοσφαιρικό πεζόδρομο μπροστά του, στα οποία συνήθως επικρατεί το αδιαχώρητο –για να πετύχετε κάποιο ελεύθερο, θα πρέπει είτε να έρθετε νωρίς είτε να έχετε την τύχη με το μέρος σας. Στον κατάλογό του φιγουράρουν πάνω από εκατό ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων προσφέρονται και σε ποτήρι. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται από 3,80€ έως 7€ ανά ποτήρι –δείτε τον αναλυτικό κατάλογο για τον Ιούλιο εδώ. Στα μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το κρασί σας συγκαταλέγονται ωραιότατα ελληνικά τυριά, που σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα σύκο, ποικιλίες αλλαντικών, μίνι σαλάτες, φρεσκοψημένες κις και πιατάκια ημέρας. Το Heteroclito θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 12.30 ως τα Μεσάνυχτα, και τα Παρασκευοσάββατα ως τη 1.30, ενώ τις Κυριακές από τις 18.00 έως τα Μεσάνυχτα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v