Τα καλύτερα μέρη για καφεδάκι στην Αγία Παρασκευή

Δροσερό καφεδάκι, επιτραπέζια και σπιτικά γλυκά σε όμορφες αυλές και κουκλίστικα μπιστρό της Αγίας Παρασκευής.
Τα καλύτερα μέρη για καφεδάκι στην Αγία Παρασκευή
Οι δυο πλατείες της είναι από τις πιο «ζωντανές» της Αθήνας. Ο κεντρικός της δρόμος σφύζει ζωής και οι επιλογές εξόδου που φιλοξενεί είναι άκρως δελεαστικές.

Στην Αγία Παρασκευή, πέρα από ωραία ποτά, απολαμβάνουμε εξίσου ελκυστικούς καφέδες σε μέρη που προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και δείχνουν να «το ψάχνουν» σερβίροντας προσεγμένα ροφήματα και χειροποίητα σνακ για να τα συνοδεύσουμε.

Ιδού τα αγαπημένα μας.

Big Spoon
Αγίου Ιωάννου 65, τηλ.: 210 6019405

Η πανέμορφη αυλή του με τα άνετα τραπεζάκια και το «πράσινο» φόντο, ό,τι πρέπει για άνοιξη, ο μυρωδάτος καφές TAF που σερβίρει σε μεγάλη ποικιλία, το λαχταριστό brunch με τις φοβερές ομελέτες και η αγάπη για τα κατοικίδια τοποθετούν το «μεγάλο κουτάλι» στις σταθερές αξίες για all day έξοδο στην περιοχή.

Play Πλέει
Αγίου Ιωάννου 23 (Εμπορικό Κέντρο), τηλ: 210 6083988

Από τα ιστορικότερα καφέ μπαρ της περιοχής, το Πλέει άλλαξε και μεγάλωσε ανά τα χρόνια, όμως παραμένει ένα κεφάτο στέκι για καφεδάκι και επιτραπέζια από νωρίς το πρωί, σε έναν χώρο με παιχνιδιάρικη διακόσμηση, σταθερά γεμάτο νεαρόκοσμο,ό,τι πρέπει για να αράξετε με την παρέα. Το βράδυ φιλοξενεί συχνά πυκνά live ή events με guest DJs. 

Dodo’s bar
Ελβετίας 21, τηλ: 21 0600 0988

Στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής το Dodo’s bar μας υποδέχεται για καφέ (εξαιρετικός white flat espresso), αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλ αργότερα στον όμορφο, βιομηχανικό του χώρο και την χαριτωμένη βεράντα-αυλή του με τις καταπράσινες ζαρντινιέρες κατά μήκος της. Δυνατό σημείο και οι indie μουσικές του, καθώς επίσης και τα λαχταριστά pancakes.

Σεμεδάκι            
Αγίας Τριάδος 23, τηλ: 213041 0354

Θυμίζει μπιστρό, αλλά και παραδοσιακό ελληνικό καφενεδάκι, διακοσμεί τους τοίχους του με χρώμα και τον χώρο με σεμεδάκια και λουλούδια σε βάζα, διαθέτει μια μινιόν αυλίτσα και σερβίρει ωραιότατο καφέ, σπιτικά γλυκά και αργότερα δροσερά κοκτέιλ. Το Σεμεδάκι θυμίζει γειτονιά, και μας αρέσει για την οικεία του ατμόσφαιρα.

Σφήνα
Ηρ. Πολυτεχνείου 8, τηλ: 21 0608 1794

Η ελληνική εκδοχή του μπιστρό εκφράζεται πλήρως από το συμπαθέστατο αυτό μαγαζάκι στην Ηρώων Πολυτεχνείου, το οποίο ανοίγει από νωρίς το πρωί σερβίροντας καφέδάκι, φρεσκοστυμμένους χυμούς, λαχταριστές σοκολάτες και σπιτική βυσσινάδα. Αφράτο carrot κέικ, σουφλέ σοκολάτας, πάβλοβα, cheese cake και ένα σωρό ακόμα χειροποίητα γλυκά συνοδεύουν άψογα τα ροφήματά  μας.

Hound’s
Λεωφόρος Μεσογείων 518, τηλ: 21 1404 7603

Ένα… λαγωνικό αράζει εδώ και μερικά χρόνια στη Μεσογείων, ανοίγει από νωρίς το πρωί τον άνετο χώρο του με τους μεγάλους πάγκους και σερβίρει εκτός από μυρωδάτο καφέ και διάφορα ροφήματα (εξαιρετική η σπιτική λεμονάδα) κι ένα σωρό λαχταριστά γλυκά και σνακ για να τον συνοδεύσετε: cupcakes, cheesecake, club sandwich, μπαγκέτες, σαλάτες, χειροποίητη πίτσα και νοστιμότατο carrot cake.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v