Αγία Παρασκευή: Κοκτέιλ και ποτά σε 7 σούπερ μπαράκια

Βολτάρουμε στα μπαρ της Αγίας Παρασκευής, δοκιμάζουμε απίθανα κοκτέιλ, χορεύουμε σε ολονύχτια πάρτι και… (ξε)μένουμε για καφεδάκι το επόμενο πρωί.
Αγία Παρασκευή: Κοκτέιλ και ποτά σε 7 σούπερ μπαράκια
της Ηρώς Κουνάδη

Έχει περάσει τα πάνω της και τα κάτω της, και τώρα μοιάζει να υιοθετεί μια προσέγγιση που θυμίζει κέντρο η μπαρ-ο-πιάτσα της Αγίας Παρασκευής: Μπαρ που μεταμορφώνονται σε all day στέκια και σερβίρουν με την ίδια άνεση πρωινό, καφέ και ποτά με το που πέσει το σκοτάδι, σαφής έμφαση στα κοκτέιλ –που είναι το ένα καλύτερο και πιο ευφάνταστο από το άλλο– και καλές τιμές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που εντοπίζουμε σε μια βόλτα σε επτά από τα καλύτερα, κατά την ταπεινή μας γνώμη, μπαρ της «Αγίας» (όπως την αποκαλούν οι παλαιότεροι φίλοι της).


Πλέει Play (Αγίου Ιωάννου 23, τηλ: 210 6083988): Από τους δυνατότερους (και δημοφιλέστερους) παίκτες της πιάτσας, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Πλέει Play είναι ένα κεφάτο στέκι για καφεδάκι και επιτραπέζια από νωρίς, μέχρι ποτό και ολονύχτια πάρτι. Οι DJ’s εναλλάσσονται καθημερινά στα decks του (τις Πέμπτες ο αγαπημένος μας Δημήτρης Μεντζέλος) οπότε οι μουσικές ακολουθούν τις διαθέσεις τους, και περιλαμβάνουν τα πάντα από freestyle μέχρι funk και από rock μέχρι reggae. Τα ωραιότατα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7,50€.  


Big Spoon (Αγίου Ιωάννου 65, τηλ.: 210 6019405): Ολόφρεσκη άφιξη στη γειτονιά, το αδερφάκι του γνωστού και μη εξαιρετέου White Spoon του Χολαργού είναι μεγάλο και φωτεινό, με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες στη διακόσμησή του και πανέμορφο ξύλινο ντεκ-αυλίτσα για τις λιακάδες. Μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και σούπερ πρωινά (οι ομελέτες του «μεγάλου του αδερφού» είναι θρυλικές, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μη μεταφερθούν και εδώ), συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. 


Encore (Ελβετίας 21, τηλ.: 210 6004859): Συστήνεται ως “happy bar” (και το εννοεί) αλλά αυτό που κέρδισε εν μία νυκτί τις εντυπώσεις και την καρδιά μας είναι τα κοκτέιλ του. Το πρώτο καθαρόαιμο cocktail bar της Αγίας Παρασκευής μας σερβίρει… μικρά θαύματα όπως το Souvenirs de Merveilles (με παλαιωμένη τεκίλα, πράσινο chartreuse, μανταρίνι και αρωματισμένο με φυστίκι Αιγίνης μέλι) και το Hardcore Mentality (με παλαιωμένο ρούμι, μαρμελάδα κάστανο και χυμό από λευκό γκρέιπφρουτ). Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7,50€. Το Encore θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι –έχει και μια πανέμορφη αυλή, αν πετύχετε ήλιο.  


Dodo’s bar (Ελβετίας 21, τηλ.: 21 0600 0988): Κεφάτο μπαράκι με βιομηχανικό ντεκόρ και ωραίο vibe –από εκείνα που συχνά βαφτίζονται «μπαρ που θα μπορούσε να είναι στο κέντρο». Σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ σε προσιτές τιμές (στα 6,50€-7€) έχει και ωραιότατο τσιμπολόγημα αν πεινάσετε: από τορτίγιες και μπαγκέτες μέχρι σαλάτα με χαλούμι, ντοματίνια και σως από μπαλσάμικο και μέλι. Οι μουσικές κινούνται σε indie κυρίως μονοπάτια.


Albadoor (Ασημακοπούλου 3, τηλ: 210 6006171): Οι «παλιοί» θα το θυμάστε σαν Alba σκέτο. Φανταστική αυλίτσα για όταν ο καιρός είναι καλός, χουχουλιαστός εσωτερικός χώρος για τις βραδινές μας κοκτεϊλ-ο-κατανύξεις και μουσικές που κινούνται σε jazz και lounge μονοπάτια. Σημειώστε στα «οπωσδήποτε» της παραγγελίας σας το Apple Mastichito, που όπως θα μαντέψατε είναι παραλλαγή του Μοχίτο με μήλο και μαστίχα. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€. 


Silly Wizards (Πελοποννήσου 79, τηλ: 210 6543908): Κοσμαγάπητη μπυραρία (με καταπληκτικό κήπο για τα ηλιόλουστα μεσημέρια) που αναλαμβάνει να μας μυήσει στα μυστικά της βρετανικής και ευρωπαϊκής ζυθοποιίας. Η βαρελίσια Guiness βρίσκεται σε περίοπτη θέση, μαζί με άλλα πέντε βαρέλια που περιλαμβάνουν τις αγαπημένες μας Hoegaarden και Weihenstephan και πολλές ακόμα ετικέτες σε μπουκάλι. Το μενού είναι ένα mix’n’match από διάφορες εθνικές κουζίνες: περιλαμβάνει burger, quesadillas, σπιτικά nachos, γερμανικά σνίτσελ, κοτόπουλο με curry και fish and chips. Φτιάχνουν και ωραιότατα κοκτέιλ με μπύρα ή χωρίς, τα οποία κινούνται στα 7,50-8€. Δικά μας αγαπημένα τα Spice of Life (με τεκίλα, jalapenos, lime, ζάχαρη, δυόσμο και αγγούρι) και Zulapi (με μαστίχα, lime, αγγούρι και Tabasco). Για πλήρες γεύμα με τις απαραίτητες μπύρες ή κοκτέιλ, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο.  


Da Vinci (Αγίου Ιωάννου 23, τηλ: 210 6000102): Η mainstream σκηνή διατηρεί το προπύργιό της στην Αγία Παρασκευή, που δεν είναι άλλο από το θρυλικό Da Vinci. Εδώ όσο ο καιρός είναι καλός πιάνουμε θέση δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα για καφέ από το πρωί και ποτάκι αργότερα , ενώ τα βράδια η καρδιά των beats χτυπά στο bar restaurant και στον χώρο του clubbing. Δε λείπουν, συχνά-πυκνά, τα events και τα parties όπως τα Latin Thursdays και το χριστουγεννιάτικο gala που έρχεται να μας βάλει σε εορταστικό κλίμα αυτή την Κυριακή 23 Νοεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα στη σελίδα τους στο Facebook. 




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v