Η βόλτα του Σαββάτου… σαν να μπαίνει η άνοιξη

Γιορτάζουμε το πρώτο απριλιάτικο Σάββατο με πεζοπορία στα μονοπάτια του Υμηττού, και γεύση από παλιά Αθήνα.
Η βόλτα του Σαββάτου… σαν να μπαίνει η άνοιξη
της Ηρώς Κουνάδη

Ο πρώτος εξολοκλήρου ανοιξιάτικος μήνας είναι επιτέλους εδώ, ξεκινά ωραιότατα από ένα Σάββατο, και μας δίνει την κατάλληλη αφορμή να τον προϋπαντήσουμε στην εξοχή, καθότι ο καιρός προμηνύει λιακάδες. Ξυπνάμε, λοιπόν, νωρίς και ανηφορίζουμε στην Μονή Καισαριανής, για να ξεκινήσουμε την άνοιξη με…

…Πεζοπορία στον Υμηττό



Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά μαζί, να γνωρίσουν έθιμα και ιστορίες για την Πρωταπριλιά, το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού. Η παρέα θα περπατήσει στο ανοιξιάτικο τοπίο στο δάσος και μέσα από παιχνίδια και τραγούδια θα μάθει γιατί λέμε ψέματα τη μέρα αυτή. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αν, πάλι, προτιμάτε να εξερευνήσετε τα μονοπάτια του Υμηττού μόνοι, ή με μοναδική παρέα το έτερον ήμισυ, εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις ωραιότερες διαδρομές για πρωτάρηδες.

Μεσημεριανό με άρωμα παλιάς Αθήνας



Κι αφού μας έχει ανοίξει την όρεξη η πεζοπορία, θα κατηφορίσουμε προς το κέντρο και την οδό Μητροπόλεως, στον αριθμό 46 της οποίας ένα ολοκαίνουριο μεν, νοσταλγικό δε καφενείο φέρνει αέρα παλιάς Αθήνας στα μεσημέρια μας. Και το όνομα αυτού; Σερσέ λα φαμ. Μαρμάρινα τραπέζια, μωσαϊκό στο πάτωμα, νοσταλγικές ταπετσαρίες στους τοίχους και επιβλητικοί πολυέλαιοι συνθέτουν το old school ντεκόρ του. Στα του μενού, φιγουράρουν μεζεδάκια –το μαντέψατε– καφενείου: πατατούλες με κασέρι από την Ξάνθη, κεφτεδάκια με δυόσμο, χειροποίητα ντολμαδάκια με κουκουνάρι, καπνιστή γλώσσα μοσχαρίσια, και για επιδόρπιο κοκ και καφεδάκι ελληνικό ψημένο στη χόβολη. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο, με τα απαραίτητα αποστάγματα.

Απογευματινή βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου



Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε καταλληλότερο εορτασμό του πρώτου μας… μεγάλου σαββατιάτικου απογεύματος (μετά την αλλαγή της ώρας) από μια βόλτα στα πλακόστρωτα Αδριανού-Αποστόλου Παύλου-Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με φόντο την Ακρόπολη λουσμένη στο φως του ηλιοβασιλέματος. Ιδανικά, η βόλτα γίνεται με παγωτό χωνάκι στο χέρι, αγορασμένο από το Ben & Jerry’s (Ηφαίστου 31, Μοναστηράκι) και ξεστρατίζει προς το τέλος της κατά τα Αναφιώτικα, για λίγο άρωμα νησιού που θα μας εμπνεύσει τις πρώτες διακοπο-συζητήσεις. Ε, μετά απ’ όλα αυτά, αφού θα έχει πια βραδιάσει, ένα ποτάκι στον ολοζώντανο πεζόδρομο της Ηπίτου, στις παρυφές της Πλάκας, ή στο γλυκύτατο 21 Grams που βγάζει τραπεζάκια στο «μυστικό» πεζοδρομάκι της Πετράκη, επιβάλλεται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v